• oshark

    För oss som tempar för att bli gravid

    Mezzy skrev 2019-01-31 18:19:55 följande:

    Har clearblue äl test med dubbel hormonindikator och tog på morgonen.

    Nu är jag ännu mer förvirrad! Haha

    Jag prova att ta bort att jag tagit äl test förra och denna månad i FF och den flyttade min äl två dagar båda månaderna? Nu vet jag verkligen inte vad jag ska tro! O.o

    Såhär ser det ut med testen inlagda:

    Och såhär när jag tar bort den infon:


    Jag tror mer på den översta. Men den hoppar nog två dagar (snarare än en dag) för att temphöjningen från vad som är ÄL+1 och +2 i den övre kurvan inte är tillräckligt stor för att ÄL skulle ha skett på +1.
  • oshark
    FruW85 skrev 2019-02-01 08:19:21 följande:

    Apparna brukar kunna ta hänsyn till flera saker, just för att försöka pricka in så rätt som det bara går. Ett positivt äl-test behöver ju inte betyda att äl faktiskt skett, utan att kroppen gjort sig redo för det. Där känns det ju i så fall som att en tempökning är mer tillförlitlig och lite av en bekräftelse på att äl faktiskt blev av?


    Mezzy skrev 2019-02-01 07:52:51 följande:

    Ja det stämmer nog. Men då går den ju inte bara på tempen utan på testen också. Så om jag nu inte skulle använda äl test så skulle jag ju tro att jag har äl på helt fel dag!? Eller så är det att jag tror fel dag nu. 

    Jag trodde verkligen att dessa appar bara gick på tempen för att det ska vara mer tillförlitligt än testen.  


    Apparna går mest på tempen. Men FF tar även hänsyn till andra tecken om du lägger in dem. De bekräftar dock ÄL på tempen, så om du inte får en tempökning kommer det ju inte spela någon roll hur många positiva ÄL-test du lägger in

    Sen så säger FF att de inte bekräftar ÄL förrän efter tre konsekutiva dagar med hög temp och att du ska fortsätta ligga tills de satt ut ÄL. Som om du i grafen ovan fortsätter ligga tills ÄL bekräftas tre dagar senare så täcker du ju upp den eventuellt senare ÄL:en också

    Tempen är det enda hemmamedlet som kan visa att man haft ÄL. Dock kan man ju ha olika "startskott" och ha olika snabba tempökningar. NC t.ex. räknar med att tempökningen på ca 0,3 grader över CL ska komma direkt dagen efter. Men om jag har rätt om min kropp så kommer ju den för mig ÄL+2.

    En app kommer aldrig 100% kunna garantera vad som händer i din kropp, men den ger oss ett bättre hum. Och tempen bekräftar iaf att något skett.

    I ditt fall Mezzy tror jag att FF inte tycker att tempökningen mellan när du ska haft ÄL enligt testen och då ÄL+1 och +2 egentligen är tillräckligt hög. +1 temparna ligger ju i linje med dina högsta follikulärtempar. Men när du lägger in ett positivt ÄL-test är set ett tecken den tar i åtanke och då anser den att kombinationen med positivt test gör temphöjningen tillräcklig.
  • oshark
    Anonym (N) skrev 2019-02-01 09:44:40 följande:

    Suck, sjätte dagen med blinkande gubbe.... Kroppjävel som bara luras...


    Fast luras gör den ju inte! Den säger till dig att du har högt östrogen.

    Östrogenet börjar ju öka mycket tidigare än LH så vissa kan få blinkande gubbe i över en vecka.
  • oshark
    Anonym (N) skrev 2019-02-01 10:43:02 följande:

    Nä kanske inte... Men läste att den kan vara så om ägglossningen inte blir av-just med att den blinkar ett längre tag. Och förra månaden vart likadant, med utebliven ägglossning, men med pos Äl-test...


    Kanske det, men precis som att positiva ÄL-test inte bekräftar ÄL så betyder ju inte negativa test att du inte har ÄL.

    Jag antar att du inte fått nån temphöjning då och att det är så du vet att du inte haft ÄL? Hur regelbunden brukar du vara? Har du nyligen (ish) slutat med hormonella preventivmedel?
  • oshark
    Anonym (N) skrev 2019-02-01 14:59:26 följande:

    Åh, du giver mig hopp!! :)

    Nä, inte än.. Tempen gick upp 0,5 grader idag, men såklart så här jag blivit förkyld och tänker att de beror på det.. Men får se kommande vecka!

    Har ju inte fått igång min mens sen förlossningen för 10 månader sen, så blev överlycklig när det verkade som de vara dags att köra igång igen....


    Ok, då förstår jag. Hoppas det kommer igång.
  • oshark
    Kullan90 skrev 2019-02-06 09:12:13 följande:

    Kan man se på tempen när ägget fäster? OM det fäster vill säga ;)


    Vissa kan, men i så fall i efterhand.

    Runt ÄL+4-5 får man ett tillskott av östrogen. Det är inte ovanligt att få en liten tempdipp då.

    Sen runt ÄL+7-10 är det vanligast att ägget fäster. Enligt en studie som FF gjorde bland sina användare hade 22% av kvinnor som var gravida en dipp samma dag som man då misstänker att ägget fäste, men även 11% av de som inte var gravida hade en.
  • oshark
    Clemmentina skrev 2019-02-06 14:33:46 följande:

    Undrar om östrogenet påverkar temperaturen även innan ägglossning. Min temp har gått ner ett par dagar nu och jag närmar mig ägglossning (och därmed ökar ju östrogen). Någon annan som sett detsamma på sin kurva?


    Så kan det absolut vara. Mina riktigt låg dippar kommer ofta strax innan ÄL, från en vecka innan ungefär.
  • oshark
    Kullan90 skrev 2019-02-07 07:17:08 följande:

    Om jag lägger in resultatet ser kurvan ut så här


    En timme kan göra stor skillnad, speciellt om du brukar tempa runt 5-6 men istället tempar runt 4-5, då man är som allra svalast runt 4-5. Men borde nog inte vara en hel grads skillnad.

    Jag skulle ta det med en nypa salt och se hur morgondagen ter sig.
  • oshark
    Kullan90 skrev 2019-02-07 11:42:01 följande:

    Jag brukar tempa 06.55, men ibland blir det 06.30. Idag tempade jag 05.45. Men då avvaktar jag till imorgon och ser :)


    Ok. Jag avaktiverar i 95% av fallen en temp som skett mer än 45 min tidigare eller senare. Men det tog kanske 4 cykler att verkligen kunna se om en temp kändes rimlig eller inte.
  • oshark
    Kullan90 skrev 2019-02-07 21:16:50 följande:

    Ja, om jag tempar mer än 35 min innan/ efter så brukar jag skriva tempen som en kommentar istället för att lägga in. Bättre med en dag utan tänker jag :)

    Hur länge har du tempat?


    Sen början av augusti Du?
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid