• Humlan88

    Trump som president :( vad händer nu?

    Verkar ju tyvärr som Att Trump blir president. Hur kommer detta påverka världen och Sverige?

  • Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?
  • Tow2Mater
    nihka skrev 2017-01-21 00:10:29 följande:
    "Mr Obama took the oath to become the 44th President in 2009 with an 84% approval rating."

    http://www.mirror.co.uk/news/world-news/donald-trumps-40-approval-rating-9640735
    "Friday, January 20, 2017

    The Rasmussen Reports daily Presidential Tracking Poll for Friday shows that 56% of Likely U.S. Voters approve of President-elect Trump?s job performance. Forty-four percent (44%) disapprove.


    Eighty-five percent (85%) of Republicans and 55% of unaffiliated voters approve of the job Trump is doing. Seventy percent (70%) of Democrats disapprove.


    The latest figures include 38% of all likely voters who Strongly Approve of the way Trump is performing and 36% who Strongly Disapprove. This gives him a Presidential Approval Index rating of +2"

    www.rasmussenreports.com/public_content/politics/trump_administration/prez_track_jan20
  • nihka
    Tow2Mater skrev 2017-01-21 02:07:32 följande:
    "Friday, January 20, 2017

    The Rasmussen Reports daily Presidential Tracking Poll for Friday shows that 56% of Likely U.S. Voters approve of President-elect Trump?s job performance. Forty-four percent (44%) disapprove.


    www.rasmussenreports.com/public_content/politics/trump_administration/prez_track_jan20
    Trump leder ändå enligt samma undersökning du refererar till impopularitetsligan:

    "When Barack Obama was sworn in as president on January 20, 2009, 67% of likely voters approved of his job performance; 31% disapproved".
  • Tow2Mater
    nihka skrev 2017-01-21 02:49:27 följande:
    Trump leder ändå enligt samma undersökning du refererar till impopularitetsligan:

    "When Barack Obama was sworn in as president on January 20, 2009, 67% of likely voters approved of his job performance; 31% disapproved".
    Och?
  • Världsmedborgare
    nihka skrev 2017-01-20 19:56:34 följande:
    Visste du inte att tillverkningsindustri är en bransch på uppåtgång? smile2.gif

    Snart kommer många amerikaner att tillverka prylar och plocka ut höga löner. Varorna ska sedan lämna fabrikerna med höga priser för att täcka produktionskostnaderna men säljas billigt så det amerikanska folket ska kunna handla mer smile2.gif

    Och om de bygger sin egen mur i en stor cirkel runt sig blir det också massor med inhemska jobb!

    Om nu Trump är den billianta affärsman han påstår sig vara, så begriper jag inte vad han nu håller på med.

    Att USA:s kommer att få en boost i ekonomin när han tänker satsa lånade pengar på att rusta upp och bygga ny infrastruktur, det vet alla.
    Det är ett grepp man alltid brukar använda sig av för att få igång en ekonomi som står och stampar och då skapa tillväxt.

    Men nu ska Trump göra det i en ekonomi som går för högtryck och där USA börjar lida brist på arbetskraft.
    Och just det brukar vara "förbjudet", då det kan leda till överhettning, inflation och stora räntehöjningar.
    Så vi får hålla koll på "siffrorna" från USA när det börjar talas om tillväxt längre fram, om dessa siffror är äkta eller om ingen hänsyn tagits till inflationen och räntorna. 

    Att företag och långivare kommer att tjäna stora pengar, det kan vi se på börsens förväntningar.
    Även de som gör jobben kommer förstås att tjäna pengar, men att det skulle vara possitivt för USA i längden, det är jag mer än tveksam till.
    Det blir ingen förtjänst för USA genom att ägna sig åt inhemska projekt, det blir bara mer skulder som drabbar statskassan.
    Och risken finns att pengar försvinner ut ur landet, då folk kommer att konsumera mer.
    Och även amerikanarna gillar att köpa billigt, så jag tvivlar dom kommer att ändra sina köpvanor och sluta köpa t.ex kinatillverkat.
    ----------------------
    Märkligt är att vissa på högerkanten tycker det Trump tänker göra är bra.
    För när regeringen lånade lite pengar för att få fart på bostadsbyggandet, då blev det ett jäkla liv, för att låna när Sverige gick bra (högkonjunktur), det var ren idioti, nu skulle vi spara till sämre tider.

    Och visst ska man göra så, alltså tvärtemot vad Trump nu vill göra.
    Ändå kan jag försvara det regeringen gjorde, för det är kris med bostäderna, och i ett krisläge kan det vara nödvändigt att göra saker som annars ska undvikas.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    nihka skrev 2017-01-20 20:54:58 följande:
    Varför måste någon dominera? Det kanske är slut på ATT öst eller väst dominerar.

    Eller så är det bra att blockpolitiken löses upp.
    Därför att tomrum alltid strävar efter att fyllas av något, och lämnar USA ett tomrum ute i Världen, så kommer det tomrummet snabbt att fyllas av någon annan, och det kommer att bli Ryssland och Kina..., kanske t.o.m i samförstånd dela upp kakan, som goda grannar med gemensamma intressen.
     
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Intenuigen skrev 2017-01-20 21:43:03 följande:
    Och om de bygger sin egen mur i en stor cirkel runt sig blir det också massor med inhemska jobb!

    Ja usch snart kommer en tv kosta några hundra extra pga det dyra arbetarna.

    Dax att bara importera kineser eftersom de dyra och snåla svenska vårdbiträderna och lärarna och tja alla dyra och snåla Svenska som vill ha mer än 10kr i timmen.

    Usch och fy det går ju inte för sig att arbetar-drägg vill ha mera än så, hur ska världen då se ut. Så nej all lön till VDn och styrelsen i alla bolag testen får en tia i timmen.

    Nikita for president!
    Så fungerar kapitalismens pyramidspel, så det är bara att lära dig regelboken och spela med, annars blir det att kasta in handduken.
    Själv väljer jag att spela med, så länge det inte finns nån som vill ha ett annat ekonomiskt system.

    Och det finns det inte, då alla vill ha högre levnadsstandard, bättre betalt, och inte tänker vara den 1:a som avstår från ett bekvämt liv.

    Men som ajg sagt flera ggr tidigare, det är ett ohållbart ekonomiskt system som kommer att braka ihop, för det gör alla pyramidspel förr eller senare.
    Men än är det ett tag dit, så kan vi forsätta med idiotin ett tag till, och blir det ett riktigt stort krig eller en katastrof som slår ut systemet.
    Ja då kan vi börja om med samma idioti, och leva gott tills nästa kollaps inträffar.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • nihka
    Tow2Mater skrev 2017-01-21 03:25:55 följande:
    Och?
    Det betyder att enligt flera undersökningar som mäter förtroendet för Trump ligger Trump på jumboplats jämfört med tidigare presidenter.
  • FDFMGA
    Moderno skrev 2017-01-21 00:43:29 följande:
    I någon mening håller jag faktiskt med honom om att en del saker kan vara genomförbara teoretiskt sett. Jag tror att det går att göra vinster på andra sätt än låga kostnader. Dessutom kan man tänka sig att många amerikaner föredrar ett jobb framför billiga kina-produkter och därför kan acceptera högre priser (vilket i sig inte alls behöver vara dåligt för en ekonomi).

    Det bör också finnas miljövinster med att producera lokalt.

    Däremot tror jag att storföretagen och bankerna blir svåra att hantera och att de ekonomiska realiteterna kommer nog snart att komma ikapp honom. Dessutom har han ju också även vansinniga ideer, som till exempel muren mot mexico, och unkna ideer beträffande abortmöjligheter m.m.

    För vår del bådar det inte gott. Hörde att skanska låg i startgroparna för att bygga infrastruktur i usa, men sådana kontrakt kommer nog att fördelas till amerikanska entreprenörer i första hand. När kina nehöver avsättning för sina produkter ligger väl prisdumpning nära till hands vilket hotar europeiska jobb och företag (även om inflationen blir ännu lägre och vi kan köpa krimskrams ännu billigare).
    Det skulle vara intressant att se förhållandet mellan den sammanlagda exporten, importen och den inhemska tillverkningen. Ju högre andel som är inhemsk produktion desto mindre viktigt borde bytesbalansen vara.

    Min morfar sa förresten att Maaaade in Jaaapan betydde att det bara var skräp, krimskrams. Jag tror inte att det är som krimskramsproducenter Kina/Asien är en utmaning för USA och oss. Ericsson är på väg att komkurreras ut av Huawei, datorer, elektronik, miljöteknik.

    I mångt och mycket är det Asien som håller på att ta över teknikutvecklingen. Trumps försök att bromsa eller backa utvecklingen genom att införa en Trabantekonomi kommer - hoppas jag - att fungera som ett exempel på att ökad inskränkthet inte är en lyckad metod att möta globala utmaningar.

    Jag tror det var S som en gång hade parollen "Ökad jämlikhet", det syftade åtminstone till något positivt, nationalismens underförstådda "Ökad inskränkthet" innebär inte enbart inskränkthet gentemot andra utan även mot oss själva.

    Det är inte bara Katerina Janouch som efterlyser en stark ledare, som ser de öppna samhällena som svaga. I sitt tal igår bröt Trump mot en mångårig tradition, han nämnde inte den "fria världen". Det kommer att bli några spännande och betydelsefulla år framöver. Ska vi själva få en regering som har integrerat parollen "ökad inskränkthet" i sin politik eller får vi till en regering bestående av partier som försöker värna det öppna samhället och ett socialliberalt tänkesätt.

    Utvecklingen är verkligen märklig. Jag minns Berlinmurens fall och den utvecklingsoptimism som fanns då, idag finns det i stället alltför många rädda människor som vilset ropar efter en stark ledare.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2017-01-21 11:18:17 följande:
    Det skulle vara intressant att se förhållandet mellan den sammanlagda exporten, importen och den inhemska tillverkningen. Ju högre andel som är inhemsk produktion desto mindre viktigt borde bytesbalansen vara.

    Min morfar sa förresten att Maaaade in Jaaapan betydde att det bara var skräp, krimskrams. Jag tror inte att det är som krimskramsproducenter Kina/Asien är en utmaning för USA och oss. Ericsson är på väg att komkurreras ut av Huawei, datorer, elektronik, miljöteknik.

    I mångt och mycket är det Asien som håller på att ta över teknikutvecklingen. Trumps försök att bromsa eller backa utvecklingen genom att införa en Trabantekonomi kommer - hoppas jag - att fungera som ett exempel på att ökad inskränkthet inte är en lyckad metod att möta globala utmaningar.

    Jag tror det var S som en gång hade parollen "Ökad jämlikhet", det syftade åtminstone till något positivt, nationalismens underförstådda "Ökad inskränkthet" innebär inte enbart inskränkthet gentemot andra utan även mot oss själva.

    Det är inte bara Katerina Janouch som efterlyser en stark ledare, som ser de öppna samhällena som svaga. I sitt tal igår bröt Trump mot en mångårig tradition, han nämnde inte den "fria världen". Det kommer att bli några spännande och betydelsefulla år framöver. Ska vi själva få en regering som har integrerat parollen "ökad inskränkthet" i sin politik eller får vi till en regering bestående av partier som försöker värna det öppna samhället och ett socialliberalt tänkesätt.

    Utvecklingen är verkligen märklig. Jag minns Berlinmurens fall och den utvecklingsoptimism som fanns då, idag finns det i stället alltför många rädda människor som vilset ropar efter en stark ledare.
    Utvecklingen, den som varit vad gäller tillverkning och jobb, och som nu är på väg från Kina över till andra lågprisländer.
    Den var det faktiskt USA som började med, sen tog Japan över och gjorde det lite bättre, och sen kom Kina och dom hade verkligen gjort sin läxa, och visste verkligen hur man änvände det kapitalistiska systemet till sin fördel.

    Men USA bara klagar på att andra kopierar, stjäl deras produkter, tar över deras industrier o.s.v, men va fan, det var ju precis det som gjorde USA så framgångsrika, och som sen Japan och därefter Kina gjort så mycket bättre.

    Och alla andra länder gör ju lite av samma sak, men ingen vill erkänna öppet att industrispionage behövs för att konkurrera och produktutveckla.
    Fast det känns förstås extra surt för USA att alla andra nu ger igen med samma mynt, och skiter i patent och andra rättigheter.

    Och skulle alla spela efter reglerna, då hade vi inte sett den teknik och produktutveckling vi har sett och som vi idag.
    Så för min del kan dom lika gärna avskaffa revirpissandet, då inte vi gräsrötter har någon som helst fördel av att utvecklingen avstannar.
    Den här "brottsligheten" ger istället fattiga länder en möjlighet att hävda sig och bygga upp sin välfärd, som t.ex Indien med sina billiga läkemedel som alla nu drar nytta av att kunna använda.

    Men inga träd växer upp till himlen, så även Kina kommer att få problem att hävda sig mot alla nya lågprisländer.
    Dock så är dom bättre förberedda och mer pålästa om vilka problem som väntar.
    Sså dom har förstått vikten av att själva få in mer än en fot på dessa markander och i dessa länder, nåt som USA inte ens än verkar förstå.

    Därför kan vi se hur Kina etablerar sig stenhårt i Afrika, för Afrika kommer att bli nästa Kina, var så säkra på det.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • nihka
    Världsmedborgare skrev 2017-01-21 09:44:35 följande:

    Om nu Trump är den billianta affärsman han påstår sig vara, så begriper jag inte vad han nu håller på med.


    Han är ingen brilliant affärsman utan någon som har ärvt ett imperium, har lite marginal att experimentera med och har både lyckats och misslyckats. Man kan inte styra ett land som en affärsrörelse av den enkla anledningen att man inte kan alla avveckla olönsamma delar och olönsamma medarbetare. Konkurs - något Trump praktiserat flitigt är inte heller ett alternativ.

    USA behöver inte en affärsman utan en president.
Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?