• Uptomeism

    Vi som planerar äggdonation 2016

    trex2013 skrev 2016-02-24 12:32:51 följande:
    tänk redan i v10 vad tiden går snabbt! :) hoppas besöket går bra.

    Jag kommer göra KUB om allt går bra tills dess. vill bara veta oddsen, nej skulle heller aldrig kunna väja bort ett barn pg av detta. Inte när man kämpat så länge <3


    Jag blir nyfiken på varför du vill veta oddsen om du kommer behålla barnet oavsett. Blir det då inte bara en källa till oro? Jag kan för egen del inte se vad jag har för nytta av informationen om jag ändå inte tänker agera på den, men hör gärna mer om hur du tänker. Jag kanske har bortsett från något i mitt resonemang.
  • Uptomeism

    Tack för era svar. Kommer ni att göra kromosomanalys genom fostervattens- eller moderskapsprov om det är förhöjd risk för avvikelser? Eller menar ni att ni vill förbereda er för kromosomavvikelser baserat på att kub visar hög sannolikhet?

  • Uptomeism

    Jag förstår.

    På informationsbladet jag fick hade de tagit höjd för just önskemålet om extra ul. Där stod det att man skulle prata med som barnmorska om man hade önskemål om att få reda på antal barn, BF eller liknande.

    Jag har inte lyckats få fram bra info om ifall risken för kromosomavvikelser verkligen ökar med min ålder. Donatorn är lika gammal som jag var sist jag fick barn och då erbjöds jag inte fosterdiagnostik.

  • Uptomeism

    Så, nu är läkarbesöket avklarat. Jag fick ett vul. Vilken skillnad mot förra gången. Det som då var en prick var nu huvud, kropp och armar!

    Läkaren tyckte att vi skulle bestämma att jag ska göra ett tillväxtultraljud i vecka 32 på grund av min medicinering. Hon skulle kolla med SöS om de ville göra ytterligare någon kontroll tidigare. Annars tar vi det som vi kommer och lägger till fler kontroller om behovet uppstår. Risken för högt blodtryck och havandeskapsförgiftning ökar med ÄD så det håller de såklart koll på.

  • Uptomeism
    Tulpa skrev 2016-02-25 17:14:46 följande:

    Hej på er!
    Ruvardag 7 och känner mig försiktigt optimistisk :) Har testat med Graviditetskollens teststickor sen ruvardag 5 och de har gett utslag varje dag, om än väldigt svagt inledningsvis. Idag är strecket lite starkare :) Samtidigt känner jag inte mycket, lite öm i brösten bara, och vid tidigare graviditet har det varit massa symptom tidigt, så har nästan svårt att tro på det. Hur tillförlitliga är dessa billiga stickor, de kostar ju bara runt 6 kr styck?


    Då vågar jag mig på ett försiktigt grattis!

    Inte skulle det visa positivt varje dag om du inte hade hcg i kroppen! Du har inte tagit ägglossningsspruta? För det kan visst ge utslag.

    Jag testade bara med billiga test, men började på dag 9 så om det varit positivt tidigare vet jag inte.
  • Uptomeism
    Lavisen skrev 2016-02-26 13:09:22 följande:

    Tack alla rara, har ju misstänkt det men nästan trott att det stannat i utvecklingen då symtomen jag hade förra ggn o i början av denna, helt försvann sen ngr dgr tillbaka. Däremot är jag ett riktigt rivjärn, arg för minsta lilla o bråkat o gråtit flera dgr i rad (med stackars pojkvännen som inte känner igen mig), så det får nog räknas som ett symtom o tecken som i alla fall stämde ;)
    Kliniken tycker det indikerar fler än en (vi satte in 3) o just nu får det gärna vara 2-3 då jag sist var gravid med 2 men tappade bägge,  i v 7 + 10). 


    Tre! Åh, så spännande. Jag har läst en tidigare tråd om embryoadoption där en kvinna satte in tre efter hiskeligt många försök. Och fick trillingar!

    Själv satte jag in två och var både ledsen och lättad att bara ett fäste. Jag har alltid drömt om tvillingar och eftersom jag har adopterat embryon hade det varit fint om de kunde vara två med samma genetik. Speciellt eftersom jag har äldre barn som är helsyskon. Samtidigt insåg jag att det skulle bli väldigt meckigt logistiskt att vara ensamstående med tvillingbebisar. Att flyga är t.ex. inte att tänka på.
  • Uptomeism

    Vad skönt att få så positivt besked, Mooki. Kommer du vara fortsatt sjukskriven?

    Jobbigt med ovissheten, Savasana, men eftersom det avtog så fort är allt säkert bra.

  • Uptomeism
    Hopp72 skrev 2016-02-28 21:28:47 följande:

    Hej alla

    Har varit lite frånvarande på,sistone för jag inte har haft tillgång till datorn och internet och för att jag har varitoch är fram tills i morgon utomlands. Grattis till er som plussat och tråkigt Emmm28 att höra att det inte fungerade denna gång.

    Skönt att du kan finna stöd även här i detta forum ändå.

    Har fått lite smått panik när jag insåg att jag inte har tillräckligt med Lutinus med mig och det innebär att om jag tar min full dos två stycken så kommer jag inte att kunna ta något på morgon och kväll i morgon. Funderar på att fördela så jag bara tar halva dosen istället men undrar om någon vet om vad spm är bäst. Att ta halva dosen eller ingen alls. Har skickat förfrågan till kliniken men det är söndag så antagligen så ser de inte detta förrän i morgon då jag är på väg.


    Jag hade spridit ut dem så att jag hade låg dos i kroppen hela tiden istället för inget alls under en period.

    Jag har bara tagit en tablett per gång hela tiden och det har fungerat utmärkt. Då har jag ändå passerat klimakteriet och har ingen egen produktion. Jag tar en tablett tre ggr per dygn.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016