• Uptomeism

    Vi som planerar äggdonation 2016

    dreamz skrev 2016-02-29 19:28:03 följande:

    Måste fråga!
    Ni alla som har lyckats å plussat åt/ äter ni typ specialkost som tex glutenfritt/mjölkfritt/sockerfritt å hur länge åt ni det?

    Tänkte kolla om man kanske skulle börja med sånt för att maximera chanserna nästa gång.


    Jag tänkte på sockerintaget några dagar insättning och fram till plus. Sedan åkte jag på all inclusive och åt sött tre gånger om dagen. :) Jag har varit försiktig med kaffe. Drack inget de första veckorna. Fortfarande håller jag mig till max en kopp per dag. I övrigt ingen kostomläggning mer än att jag undviker risklivsmedel som opastöriserade ostar, chark och liknande.
  • Uptomeism
    Hopp72 skrev 2016-02-29 16:18:01 följande:

    Tack alla för goda råd. har spridit ut dessa nu så får vi hålla tummarna. Måste säga att flyga är ingen höjdare just nu. Är mer illamående än vanligt och tröttare. Ser fram emot VUL på torsdag och hoppas hoppas på att få se ett litet hjärta som slår. Vilka veckor är ni alla i? Har tappat lite koll sedan senaste uppdateringen. Själv gick jag in i v 8 och är nu 7+3.


    10+1 står det på min räknare! Nu räknar jag ner till 12 passerade veckor så att jag kan trappa ner på hormonerna.
  • Uptomeism

    Jag tror att det är risk att sådana här trådar stressar dem som inte lyckas bli gravida och får dem att lasta sig själva för att de inte har skött sig tillräckligt bra. Jag vill därför påminna om att det finns massor med kvinnor som blivit gravida trots att de åt gluten och mejeriprodukter och unnade sig en kaka till kaffet.

    Det finns ingen exakt vetenskap kring vad man ska äta för att lyckas. På min klinik sade de t.ex. att jag måste äta kefir regelbundet! Ni som kämpar med detta år ut och år in måste försöka hitta er väg, äta det ni mår bra av och försöka att inte stressa upp er. Annars blir ju hela livet en plåga.

    Jag vet att många här är pålästa, men det går att hitta belägg för i princip vad man vill om man letar tillräckligt.

    Jag har själv ätit prednisolon i nio år och risken finns att jag utvecklar diabetes någon gång i framtiden. Mina läkare anser dock inte att risken ökar tillräckligt mycket med socker och salt för att de ska avråda mig från att äta det. Risken att utveckla diabetes under några veckors prednisolonbehandling får nog räknas som obefintlig.

  • Uptomeism
    Mooki skrev 2016-03-01 15:13:13 följande:

    En fråga om nedtrappning av hormoner: vad har ni ni som är gravida nu eller som varit gravida tidigare fått för rekommendationer från era kliniker angående nedtrappning av östrogen och progesteron?

    Jag är i vecka 10 nu och har börjat trappa ned östrogenet. I slutet av denna vecka är det meningen att jag ska sluta helt med östrogen, och sedan ska jag få instruktioner från IVF Riga angående nedtrappning av progesteronet. Jag tycker spontant att det låter lite tidigt att sluta med östrogen redan i vecka 10, men jag kanske har fel? Och helst skulle jag nog vilja fortsätta med progesteronet till vecka 12, får se vad de säger.


    Min klinik tyckte jag skulle trappa ner både progesteron och östrogen på en vecka mellan typ vecka 9 och 10. Jag tyckte det kändes tidigt, särskilt med tanke på att jag är post menopaus. Jag rådgjorde med Eva och med läkaren på mvc. Båda tycker att jag ska vänta med nedtrappning till efter vecka 12. Men de hade kanske tyckt annorlunda om jag inte hade passerat klimakteriet.

    Min reumatolog ringde förresten igår. De ville att jag är inskriven på spec mödravård i Huddinge eftersom det är samarbete med reumatologerna där. Vad det innebär visste de dock inte. Eventuellt behöver jag inte infinna mig fysiskt, men högst troligt vill de i alla fall göra någon kontroll och något extra ul. Jag är redan remitterad ul i vecka 32 på SöS så det börjar kännas lite mycket. Men blir det för mycket samtidigt får jag väl avstå SöS. Hur har det gått med spec mödravård för din del, Mooki?
  • Uptomeism
    dreamz skrev 2016-03-08 07:39:04 följande:

    Ni som håller på eller gjort Äd på serum, tog ni alla era blodprover inför serum på werlabs? eller tar man allt där?(nu menar jag HIV osv)


    Jag tog de förberedande proverna som klamydia, hiv och hepatit hos barnmorskan. Jag ringde dit och sade att jag planerade barn och ville kolla eventuella sjukdomar i förväg. Det är gratis.

    Jag har fött barn tidigare så blodgrupp begärde jag ut från min journal från förlossningen.
  • Uptomeism
    dreamz skrev 2016-03-08 08:51:28 följande:
    mmm
    Jag har redan gjort 6 ET i sverige med Äd på sahlgrenska annars hade det kanske funkat! =)
    Det finns väl ingen begränsning för hur många ggr man får testa sig för könssjukdomar på en barnmorskemottagning eller hos en gynekolog? Det är bara att boka in dig på valfri landstingsansluten klinik och säga att du vill testa dig. Jag tror inte att de har intresse av att kolla upp din historik.
  • Uptomeism
    dreamz skrev 2016-03-08 10:12:22 följande:

    Ja jag chansade!


    hehe dom på växeln tror inte jag e riktigt klok.. typ andra gången jag ringer idag å ska ha en tid fast till ett annan kommun. ;)


    :)
  • Uptomeism

    Åh, vad jag längtar efter att sluta med lutinus! Efter helgen ska jag börja trappa ner. Nervöst, men så skönt som sagt!

    Och så ska jag skriva till kliniken och fråga mer om donatorerna. Jag fick märkligt nog ner info vid mitt första försök än vid mitt andra, men eftersom läkaren jag träffade då pratade så dålig engelska tänkte jag att det var bättre att ta det om det tog sig.

    Och så ska jag börja berätta för folk att jag är gravid! Det känns nervöst. Jag är ju ensamstående och har barn sedan tidigare. Jag räknar med tuffa frågor.

    På söndag går jag in i vecka 13.

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016