• Uptomeism

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Hej Hopp72!

    Varken Eva eller min estländska klinik har nämnt kortison för mig. Jag har genom att läsa trådar här på familjeliv förstått att det ofta rekommenderas dem med immuniologiska problem. Jag har själv en reumatisk sjukdom och äter normalt sett 10 mg kortison. Vi skov kan jag äta högre doser såsom 20 mg under en period. Eftersom 10 mg för mig är som 0 mg för andra och jag fortfarande har ett väldigt aktivt immunförsvar har jag på eget bevåg höjt dosen till 20 mg. Jag planerar att trappa ner efter vecka 12. Jag vet att många här in påpekar vitsen av att trappa ner långsamt, men tror inte att de inser hur långsamt det egentligen ska ske. När jag trappar ner i samråd med läkare brukar vi minska kanske 2,5 mg varannan vecka.

  • Uptomeism

    VÄNTAR PÅ BEHANDLING

    UNDER BEHANDLING

    RUVAR

    Milla2016 FET Testdag 9/2

    GRAVID

    Uptomeism FET 6/1 VUL 2/2

  • Uptomeism

    Grattis emmm28!

    Hopp72: det är klinikerna som har olika testdag. På Elite Clinic testade jag 11 dagar efter insättning första gången, andra gången sade de 12 dagar efter. Jag förutsätter att det var för att dag 11 var en söndag.

  • Uptomeism

    Tyckommig: Jag tror att det är fler blastocyster som klarar sig vid upptiningen eftersom många embryon faller bort de första dagarna oavsett om de är frysta eller ej. När man odlar embryon brukar flera falla bort innan de når det stadiet. Så tredagars som inte klarar upptining hade kanske inte klarat att odlas till blastocyster om de inte frusits ner heller. Hängde du med?

    Eftersom jag inte haft färdiga embryon i frysen vet jag inte hur man gör med upptiningen. Om man har flera frysta och bara vill sätta in ett tinar man då bara det? Och så finns det risk att det inte blir något? Eller tinar man flera och riskerar att behöva slänga? Om man tinar tredagars kan man väl frysa om dem som inte klarar sig? Men inte om man har blastocyster?

  • Uptomeism

    Eva kör ju sina provremisser på det gamla analoga sättet så hon får svaren med snigelpost. Sist fick jag mina provsvar i ett mejl där hon hade fotat av ett papper. Jag tog proverna på måndagen och fick svaret på torsdagen, tror jag.

    Hon har sagt att hon gärna ringer och kollar provsvar om hon kommer ihåg och hinner, men det har inte funkat när jag har försökt ligga på. Hon har då inte haft möjlighet att göra det just när hon sett påminnelsen och sedan har hon nog glömt bort det igen. Det tycks vara priser man får betala för att hon är bra på så mycket annat. :)

  • Uptomeism

    Hej Nirak84!

    Jag är nu gravid efter embryodonation och har passerat klimakteriet. Eftersom du redan har fått barn efter klimakteriet vore jag glad om du har lust att berätta vilka mediciner du tog och hur länge. Min klinik har sagt att jag kan trappa ner progynon (östrogen) och lutinus (progesteron) i vecka 9 för att avsluta medicineringen helt i slutet av den veckan. Jag känner mig orolig för huruvida jag verkligen kan lita på att min kropp producerar eget och överväger att fortsätta minst till vecka 12. Minns du hur du gjorde?

    Jag ska träffa Eva imorgon. Jag ska luska lite om hon har några bekymmer med sin mejl.

  • Uptomeism

    Tack för lyckönskningar! Det såg fint ut! Ett tickande hjärta 6+2 som stämmer exakt med mina noteringar.

    Både lite lättad och lite besviken att det bara var en.

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016