• Uptomeism

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Du har ju ändå inget annat väl än att vänta och se. Du behöver inte fundera på att sluta med hormoner i alla fall.

    Jag håller tummarna för att du är låghormonare.

  • Uptomeism
    Hopp72 skrev 2016-02-15 15:32:17 följande:

    Skönt att höra att trenden har vänt för de flesta här i forumet och håller tummarna för resten

    Själv tog jag ett hcg test i torsdags via Werlabs men har inte fått något svar på det heller, jag verkar ha lite otur med svaren. Ville mest kolla att hcg nivåerna fortsätter uppåt men jag antar att det tar ett par dagar tills jag får svar. Känner mig dock oerhört trött och lite låg och det har främst med Lutinus att göra tror jag. Hoppas kunna sluta med det snart. När har ni fått veta att ni ska trappa ner eller sluta ta Progynon och Lutinus? Jag har inte fått några indikationer än från min klinik.


    Min klinik tyckte att jag skulle trappa ner lutinus och progynon på en vecka ungefär i vecka nio-tio, men jag har förstått att många trappar ner först efter vecka 12. Jag frågade Eva som tyckte att jag skulle vänta till efter vecka 12 med tanke på att jag har passerat klimakteriet och inte har någon normal egen produktion.

    Jag tror jag hade väntat ändå för att inte ta onödiga risker.
  • Uptomeism
    trex2013 skrev 2016-02-16 08:46:17 följande:

    HCG nr2 visade 5454. så det har ökat bra på 6 dagar. =D


    Härligt! Grattis!
  • Uptomeism
    Hopp72 skrev 2016-02-15 20:24:15 följande:

    Savasana och Mooki: grattis till fina VUL och jag håller tummarna för Emm28 att blödningen avtar.

    Uptomeism: tack för uppgifterna, tror jag ska vänta till v 12 fast det är jättejobbigt. Fick idag svar på hcg och det hade stigit till 972 i torsdags så nu känner jag mig lugnare.


    Härligt att höra att hcg stegras!
  • Uptomeism
    Hopp72 skrev 2016-02-16 11:05:37 följande:

    Har varit i kontakt med Ava för att kolla hur länge jag behöver äta progynon och ta Lutinus och det verkar som jag ska trappa ner efter v 8

    Med progynon och efter v 12 med Lutinus. Försöker se om jag kan få en VUL om två veckor och väntar svar från Eva. Hoppas så mycket på att det ska gå hela vägen. Jag blir lite ängslig själv när jag hör om blödningarna i v 7-8 för det var då mina missfall började så det känns skönt att höra att de små liven hänger i där trots blödningarna. Det inger hopp och det behöver vi alla känna nu.

    En fråga, har ni redan skrivit in en på någon MVC än och finns det någon som kanske är mer anpassade för just äggdonation här i Stovkholm ?


    Jag har skrivit in mig på närmaste mvc. Nästa vecka har jag läkarbesök där och hoppas då bli remitterad till specialistmödravården på SöS.

    Jag har en reumatisk sjukdom och går regelbundet till reumatologen i Huddinge. De har tidigare sagt att de kommer remittera mig till specialistmödravården, men problemet är då att jag kommer att hamna i Huddinge vilket blir långt för mig att åka.

    Fast om nu mvc inte tycker att jag behöver gå på specialistmödravården antar jag att jag kan välja att tacka nej till den i Huddinge också. Ingen kan ju tvinga mig att gå dit.
  • Uptomeism

    Jag tar mina mediciner vid sex på morgonen och tog nog blodprovet vid 11-tiden. Vad skulle det ha för betydelse för hcg? Om du ska ta progesteronprov kan jag förstå om kliniken vill veta när du tog provet i relation till medicinerna.

  • Uptomeism
    dreamz skrev 2016-02-19 20:19:17 följande:

    Fick tillbaka blodprovet nu å det var < 3,0, och idag är det ruvardag 11.. känns rätt så kört...


    Ska jag fortsätta medicinerna och ta ett hemma test på måndag eller ska jag "skita" i det?

    menar hade jag varit gravid så hade jag väl haft mer än 3 hcg i värdet på dag 11?


    Min klinik hade följande riktlinjer för hcg 11 dagar efter insättning:

    <15 inte gravid
    15-50 ta om provet om två dagar
    >50 gravid

    Jag beklagar. Förstår att det känns tungt, men ta lite tid och fundera igenom vad som känns rätt att satsa på som nästa steg.
  • Uptomeism

    Hej!

    Hur går det för er alla? Hjälper vilan, Mooki?

    Idag har jag läkarbesök på mvc. Jag är ju redan i vecka 10! Jag tycker att det börjar bli svårt att hålla in magen, men det har kanske mer med de faktum att jag är tjockare än på väldigt länge att göra än att jag är gravid. Efter att ha tagit hormoner och extra kortison de senaste 3-4 månaderna och dessutom tränat dåligt på grund av ruvning och trötthet tror jag att har gått upp minst tio kilo. Jag går i bylsiga kläder och hoppas ingen undrar ännu på ett tag.

    Det ska bli spännande att höra vad läkaren säger idag om huruvida jag ska gå på spec mödravård eller inte.

    Vid hälsosamtalet som jag var på för ett par veckor sedan bad bm mig att fundera över fosterdiagnostik. Jag kommer avböja. Jag skulle aldrig välja bort ett barn på grund av något ökad risk för kromosomskador. Skulle ni?

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016