• Uptomeism

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Hej Kvinna72!

    Jag fick en hel del förhållningsregler från kliniken. Allt från att äta kefir varje dag till att inte bada eller tvätta könsorganen med annat än barntvål. Jag tog dem olika mycket på allvar. Fram till testdatum försökte jag ta det lugnt, undvika att bära, äta nyttigt och lät bli att träna. Direkt efter positivt test åkte jag på all inclusive-semester och åt massor med onyttigheter och åkte vattenrutschkanor!

    Det jag nu främst tänker på att undvika är tunga lyft och koffein. Och givetvis har jag inte druckit någon alkohol.

  • Uptomeism

    Jobbat (på kontor med ganska hög arbetsbelastning) har jag gjort sedan dagen efter insättning.

  • Uptomeism
    Tulpa skrev 2016-02-08 22:45:44 följande:
    Ang. ditt tidigare inlägg Uptomeism. På AVA Clinic tillhör embryona dig. Jag tror man sen, om man vill, kan "adoptera bort" ev. embryon man inte vill använda eller så kasseras dem. Enligt lettisk lag (läkarens info) får det resultera i max 3 äggdonationsbarn från en och samma donator. AVA följer födslarna :)   
    Så rent teoretiskt skulle flera här kunna få samma äggdonator om det går lite tid mellan graviditeterna, men däremot inte från samma omgång ägg?

    Det är spännande och lite läskigt det där med potentiella syskon, tycker jag. Det känns ändå bra att det blir begränsat genom klinikernas försorg. Jag har förstått att det är en del kvinnor som söker spermiedonatorer via nätet och att det finns män som gjort det till sin grej att ställa upp. Spridningen blir helt okontrollerad.
  • Uptomeism

    Jag är så trött just nu. Varje morgon när jag kommer till jobbet undrar jag hur jag ska orka hela dagen och jag stupar i säng före nio varje kväll. Jag har tänkt att ringa min bästa barndomsvän och prata med henne om graviditeten, men det går inte eftersom jag inte kan hålla mig vaken efter att hon har fått sina barn i säng.

    Jag läste någonstans att tröttheten beror på alla hormoner. Är det någon som vet vilka hormoner? Är det hcg:n eller påverkar progesteron och östrogen? Jag var inte trött på samma dos under den första tiden. Betyder det att min kropp har börjat producera eget?

  • Uptomeism

    Eva får provsvaren med vanlig post så det tar helt enkelt ett par dagar innan de kommer till henne. I mån av tid försöker hon ringa och kolla tidigare, men med tanke på att hon har andra patienter om dagarna är det inte så konstigt att hon inte hinner det. För min del avgör ett par dagars väntetid vid prover inte vilken läkare jag väljer. Jag tycker att det är mycket annat med henne som väger upp. Om man vill kan man ju gå hos henne och ta proverna på privat lab.

  • Uptomeism
    Tulpa skrev 2016-02-09 21:53:50 följande:
    Ja, men då kliniken erbjuder att sätta in 2 ägg, med risk/chans för tvillinggraviditet, så kan det väl bara finnas 1 barn tidigare från samma donator, sen är ju kvotan fylld...

    Håller med, både spännande och läskigt med potentiella syskon. Det är mycket man inte har kontroll över i denna process. Har varit en utmaning för mig, känns som jag lyft på varenda sten nu - funderat och processat - men får nog inse att jag inte kommer att få svar på allt. Man får försöka att bara ta det till sitt hjärta och hoppas att allt blir bra i slutändan:)
    Är det alltså antalet barn som avgör? Inte antalet föräldrar? Så om man har embryon i frysen för eventuella syskonförsök kan inte donatorn donera till fler?

    Jag ska ställa fler frågor kring detta till min klinik när jag har passerat vecka 12 och känner mig mer säker i graviditeten. Så får vi se om de svarar på hur många syskon som kan finnas.
  • Uptomeism
    Hopp72 skrev 2016-02-10 09:00:44 följande:

    Ok idag fick jag svaren smsade till mig men jag kan för lite om detta så ni andra i tråden kanske kan hjälpa mig, då Eva inte har ringt eller mailat. Hcg var 90 och Progesteron 63 nmol/L.

    Jag har inga åsikter om hennes kompetens men kan önska att man kanske fick svaren och förklaringen till svaren. Hon verkar kunnig, men som sagt, jag tar gärna emot andra förslag också.


    27 dagar efter insättning var mitt progesteron 19 och varken Eva eller min klinik tyckte att det var lågt.

    På mitt provsvar på hcg står det följande referensvärden:
    Ej gravida < 5
    Graviditetsvecka 5 100-5000
    V6 1500-53000
    Etc...

    Kontakta din klinik eller ta ett prov till. Det finns ju privata labb.

    Håller tummarna för att du är lite sen i starten och att hcg stegras som det ska!
  • Uptomeism

    Fick du förresten ingen info från din klinik om vad de förväntade sig för hcg-värde på testdagen? Jag fick tydliga siffror på när de tyckte att jag skulle ta om och när de ansåg att det var en konstaterad normal graviditet.

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016