• Uptomeism

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Savasana: var har du hittat den informationen? Där jag har läst står det att hjärtat börjar slå i övergången mellan vecka 5 och 6 och nuförtiden är ju apparaterna otroligt avancerade. Det vore hemskt konstigt om kliniker ordinerade vul om det fanns risk att hjärtat inte börjat slå.

  • Uptomeism

    Tack för svar! Intressant att det finns så olika rön och att en läkare då vågar uttala sig med sådan exakt säkerhet på dagen.

  • Uptomeism

    Jag tycker att det är fint med en tråd med med- och motgångar. Om den delas upp blir det osäkert när man ska flytta sig från försökande till gravid. Och tänk om man, gud förbjude, måste hoppa tillbaka från gravid till försökande. Jag har gärna allt i samma tråd och diskuterar allt från val av klinik och ruvning till specialistmödravård och vad man ska säga till vänner.

    Om det startas ytterligare en tråd försöker jag givetvis delta i båda. Då får vi kanske definiera vad som diskuteras vad.

  • Uptomeism
    längtar74 skrev 2016-02-04 16:09:37 följande:

    Cejo - håller tummarna!

    Hörni vänner, en fråga inför behandling: har ni börjat ta extra tillskott av ngt slag innan behandlingsstart? Tänker på omega-3, E-vitamin etc. Vad, hur mycket, när?


    Jag äter vanliga multivitaminer för gravida från Apoteket. Jag gjorde mitt första fet i mitten av november och då sade kliniken till att jag skulle börja direkt när vi bestämde det 3-4 veckor innan. Sedan slutade jag aldrig emellan eftersom jag ville göra ett snabbt andra försök.
  • Uptomeism

    Hopp72, symptom betyder ingenting. Jag har inte direkt haft några. Med mycket god vilka kan jag känna mig lite öm om brösten när jag trycker på dem och ibland när jag är hungrig kan jag krysta fram lite känsla av illamående.

    När jag tog mitt urintest såg jag genast hur teststrecket framträdde och tänkte att det såklart var negativt. Dels var det tidigt att testa och dels tvivlade jag på om de ens hade satt in några embryon. Jag gick därifrån och påbörjade mina morgonbestyr och ägnade faktiskt inte testet någon mer tanke. Tio minuter senare gick jag in i badrummet för att hoppa in i duschen och fick syn på testet som låg där och visade svagt positivt. Det kom verkligen som en överraskning.

  • Uptomeism

    Just ja, vitamin D och kalcium äter jag också såklart. Det tänkte jag inte på eftersom jag alltid äter kortison + dessa tillskott konstant för min reumatiska sjukdom.

  • Uptomeism
    Hopp72 skrev 2016-02-05 09:51:52 följande:

    Jag är så alldeles galet lycklig just nu. Jag plussade idag på teststickan!!!!! Har även lämnat blodprovet men får vänta på besked tills på måndag. Tänkte ta ett till i morgon för säkerhetsskull.


    Grattis! Härligt!
  • Uptomeism
    Hopp72 skrev 2016-02-05 11:09:27 följande:

    Vågar jag uppdatera min status nu tror ni? Tack för er fantastiska support allihopa . Är helt disträ och kan inte fokusera på jobbet just nu. Glömde t.o.m att ta Lutinus i morse efter testet


    Klart att du ska uppdatera!

    Jag har också haft svårare att komma ihåg medicinerna ju längre tiden har gått. När fokus var på ÄD var de en naturlig del, nu är jag ju gravid och tycker de känns mindre självklara.
  • Uptomeism
    Milla2016 skrev 2016-02-05 14:49:41 följande:

    Ni som äter kortison under ruvning, vad tar ni för dos och har ni fått nedtrappningsschema? Hur ser det ut?

    Jag äter 10 mg/dag och ska börja trappa ner från nästa vecka på tisdag under tre veckor tror jag.


    Jag har ätit kortison i åtta år på grund av min reumatiska sjukdom. Dosen har varierat utifrån hur aktiv sjukdomen är. I perioder har jag t.ex. ätit 20 mg för att sedan trappa ner till 10 mg. Eftersom kortisonet påverkar den egna kortisolproduktionen får jag då trappa ner väldigt långsamt för att undvika bakslag. Jag brukar minska 2.5 mg varannan vecka.

    Jag har själv höjt min dos i samband med ÄD och kommer trappa ner till standard lika långsamt som vanligt.
  • Uptomeism
    Hopp72 skrev 2016-02-05 21:05:14 följande:

    Tack alla för era uppmuntrande tillrop. Känns härligt att kunna dela detta med er. Tänker njuta av detta nu ett tag, även om jag också känner en liten ängslan för att det kan ta slut inom kort. Men då,vet jag i alla fall att det är möjligt

    Har även fått från Ava kliniken råd om att göra ultraljud redan den 22 eller 23 februari, vi,let skulle innebära att det är i vecka 6. Känns lite tidigt men det kanske funkar. När har ni VUL?


    Jag gjorde vul 27 dagar efter insättning av tredagarsembryon. Det motsvarade 6+2.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016