• Uptomeism

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Tack för gratulationer och grattis till dig Milla2016!

    Mooki: Bf är enligt BM 23/9, enligt min gravidapp 24/9 och enligt gyn 25/9. Alla tre har noterat att jag är 6+2 så det är märklig att det diffar.

  • Uptomeism

    BM = barnmorska. Jag ringde idag för inskrivning och hon räknade då ut mitt BF till 23/9.

  • Uptomeism
    VÄNTAR PÅ BEHANDLING

    Kurrea, AVA Riga

    Quinna73

    Längtar74, Serum Aten

    Wish, invimed Polen

    Bappen, Ava Riga

    Nirak84, IVF Riga 

    UNDER BEHANDLING

    Tulpa, Ava Clinic Riga

    RUVAR


    Hopp72 ET Testdag 5/2

    Milla2016 FET Testdag 9/2


    trex2013, ET (29/1) Testdag 9/2, tar blodprov

    Emmm28 FET Testdag 3/2

    NinaCamilla FET 22/1, testdag 2/2, tar blodprov

    GRAVID

    Uptomeism: FET 6/1, Elite Clinic, Estland, två embryon, väntar ett barn, BF ~ 24/9

    Savasana, FET 14/1, AVA Clinic i Riga, ett embryo

    Mooki: FET 15/1, IVF Riga, två embryon
  • Uptomeism
    Hopp72 skrev 2016-02-02 14:02:34 följande:

    NinaCamilla: håller tummarna för dig i morgon att du får ett positivt besked.

    När är det brukligt att göra UL , dvs hur långt efter att man fått positivt besked?

    Och dagen då man testat, är det från det datumet som man räknar antal veckor som man är gravid i eller från när man blev befruktad? Kanske räknar man också olika och därför får man litr diff mellan dagarna tänker jag Uptomeism.


    Min klinik gav mig vid insättningen en detaljerad plan där det stod vilket datum jag skulle testa, när jag skulle göra vul och när jag ska trappa ner mediciner. Mitt vul idag blev 27 dagar efter insättning.

    Jag förstår inte vad du menar med hur dagarna diffar. VUL visade 6+2, samma har jag uppgett i appen och för bm och ändå har de kommit fram till olika BF. Alla uträkningar utgår ju från senaste mensens första dag och att man skulle ha blivit befruktad två veckor senare. För min del har jag räknat ut att jag blev befruktad 3/1 (tre dagar före insättning av tredagars) och också då fått fram att jag idag är 6+2.
  • Uptomeism
    Hopp72 skrev 2016-02-02 17:34:52 följande:

    Uptomeism: ja det. Verkar i så fall konstigt med diffen men jag minns från mitt första barn att jag inte fick samma dag för förlossning hos barnmorskan och när jag förde in alla värden på nätet och min dåvarande barnmorska förklarade det med att de har olika stickor när de kommer fram till förlossningsdagen. Även om man har Samma äggbefruktningsdag så beror det kanske på när man räknar med förlossning dvs 40 + x antal dagar. Behöver inte vara samma formel inmata. Men jag är inte expert, det var bara en gissning....


    488
    Ok, ja på något vis måste de räkna olika. I vanliga fall spelar det ju ingen roll eftersom man får ett datum på RUL, men vid insättning har jag förstått att man inte ändrar datumet och vid ÄD finns det tydligen andra regler för hur länge man får gå över tiden.
  • Uptomeism

    Vad har ni fått för instruktioner om hur ni ska fördela medicinerna under dygnet?

    Jag tar progestoron och östrogen tre ggr per dygn och tänker att framförallt progesteron-vagiatorerna måste tas ungefär var åttonde timme. Jag tycker att det är jättejobbigt nu när jag helst vill sova tio timmar i sträck och får ställa väckarklockan på konstiga tider. När vi var på semester var jag ofta så trött att jag tog medicinerna vid nio för att sova. Sedan var jag uppe fem för att fylla på och låg vaken någon timme innan jag somnade om en stund. Nu funderar jag på att gå och lägga mig och ställa klockan på tio. Då lär jag få svårt att somna om.

  • Uptomeism
    Mooki skrev 2016-02-02 20:50:59 följande:

    Up: Jag tycker också att det är knepigt med medicinerna. Jag ska ta mina 08:00, 16:00 och 22:00 men justerar ibland lite till helgen. Jag ställer också väckarklockan men tänker att det kanske inte gör något om jag tar dem 1 timme senare än vanligt. Precis som du säger, nu har man stort behov av att sova.


    Ah, då har ju du fått instruktion om tio timmar emellan på nätterna. Då kanske jag också kan sova lite längre. :)
  • Uptomeism

    Savasana, jag tycker det känns bra att kliniken ordinerade vul så tidigt. Jag ville främst se att det fanns foster och hur många och då känns det onödigt att vänta.

    Idag ska jag på inskrivningssamtal på mvc. Jag ringde för att vara ute i god tid då jag misstänkte att de skulle remittera mig till specialistmödravården på grund av äggdonation och reumatisk sjukdom. Då ville de att jag skulle komma på hälsosamtal. Det känns ganska onödigt. Jag har ju barn sedan tidigare och är tämligen påläst, men jag kände att det var svårt att tacka nej och insistera på att träffa en läkare istället.

  • Uptomeism
    azurea skrev 2016-02-03 07:14:41 följande:
    Som jag förstår går progestoron ut ur kroppen på 12h så det är bra om det inte går mer än 12h mellan påfyllningarna. När man trappar ner sedan så gör det inte så mycket då man producerar själv.

    För att återkoppla till frågan om hur länge man tar medicinerna också: Jag tog t ex endast 2x100mg utrogestan vid senaste FET redan från början. Då var det viktigt att ta dem exakt eftersom det var 12h emellan redan från start. Började trappa ner till 1x100 på dag 13+4 och var helt medicinfri fr o m 14+4. När jag fick tvillingar så åt jag mer (6x100mg fördelat på 2st 3 ggr/dag) och trappade ner från 13+0 och var medicinfri från 15+2. Östrogen hade jag slutat med redan 10+6. (Trappade ner fr o m 10+1)
    Tusen tack för ditt svar!

    Jag pratade med min gynekolog igår och hon tyckte att jag skulle fortsätta med hormonerna till och med vecka 12 trots att kliniken sagt att jag skulle trappa ner vecka 9.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016