• längtar74

    Vi som planerar äggdonation 2016

    dreamz skrev 2016-04-12 11:13:16 följande:

    [quote=76527261][quote-nick]längtar74 skrev 2016-04-12 10:49:25 följande:[/quote-nick]

    Hej,

    Kul att höra att du är på g!

    Jag gjorde hysto m snitt i vecka 8 i Ateno hade hoppats på insättning nu i april, men fick besked av Penny att vi måste vänta in donatorn så det blir maj istället. Har redan nojat lite över om det blir för långt intervall från implantationssnitt till ET men har läst att det ska vara "färskt" under flera månader (tror att jag läst 6 mån, rentav - kanske ngn av de andra vet bättre?), så bör vara ok.

    Ang resan ner: har frågat Penny och det närmaste jag fått ur henne är att donatorn bör vara redo början av maj och att transfer blir 17-21 dagar efter behandlingsstart. Så verkar som om man bör kunna veta på ett ungefär tre veckor innan. Men sedan beror det ju såklart på vad som händer m både donator o den egna slemhinnan, så jag räknar inte med att jag kan boka biljett förrän tidigast en vecka innan. Ungefär så har det varit på andra kliniker också.

    Jag hade först tänkt köra på FET direkt för att slippa stressa, men i samtalet med Penny så rekommenderade hon verkligen att vi skulle göra färskförsök först, så vi kör på det.

    Kram!

    [/

    Hej och tack! Ja veckorna flyger fram! Hur lång tid tog det för från att ni skickade in papperna till en första kontakt av serum? Och från första kontakt till ett första möte?

    Tre veckor ca låter ganska ok att få veta i förväg det borde man hinna boka flyg å hotell... :)

    Fick ni lämna spermaprov första besöket?

    Kram å tack!


    Hej,
    Vi skickade in frågeformuläret typ mitten av december, skickade in mensblod för analys mitten av januari när min mens återkom efter missfall, och första besök mitten/slutet av februari. Min man är lärare så vi bokade medvetet besöket under sportlovet när han är ledig. Med andra ord, man hade nog kunnat korta tiderna mellan de olika stegen. Spermaprov lämnades då, så vid själva transfer kommer jag att åka själv.

    Jag tror inte att de vill att du bokar resa för långt innan transfer eftersom det alltid finns en risk att ngt händer. Mina tidigare kliniker har det varit så att jag haft preliminära datum men inte fått ok på att boka förrän 7-10 dagar innan. Stressande att sitta o kolla på flygpriser o se hur de blir dyrare o dyrare...

    Till första konsultationen kan du såklart boka direkt du får en tid. Har du redan haft mailkontakt med dem?
  • längtar74
    akleija skrev 2016-04-14 09:47:53 följande:

    Ännu en fråga (de haglar verkligen!). Jag läser i tråden om att vissa kör i stimulerade och andra i naturliga cykler. Min mens är vansinnigt opålitlig och kan lysa med sin frånvaro väääldigt länge. Att försöka i naturlig cykel kan knappast vara aktuellt. Måste jag sätta igång och knapra P piller för att kliniken ska ha något att förhålla sig till vid ÄDn (slipper helst)? Läste nån stans i tråden något om detta men kan ha misstolkat :)


    Hej,

    Jag har haft p-piller som en del i upplägget inför frysförsök. Nu ska jag göra färskförsök och har då tagit nedregleringsspruta för att sätta den egna kroppen i viloläge vad gäller äggstockar etc. Båda varianterna gör att kliniken har koll på cykeln.
    Finns nog fler olika varianter på upplägg, allt utifrån dina förutsättningar. När du pratar med kliniken så kan ni resonera om vilka ev alternativ som finns. Men visst behöver man på något sätt få tag i din cykel så att insättningen görs i rätt läge.
  • längtar74

    Hej på er!

    Först: välkommen till er nya! 

    Micro: ser att det inte lyckades den här gången. Jag beklagar verkligen. 

    TyckOmMig: stort grattis!! Håller tummarna för fortsatt fin stegring.

    Quinna73: heja! Så spännande att det nu snart är dags för dig att åka ner. Hoppas att allt går bra. Jag vet att jag hade svårt att logga in och följa utvecklingen, men egentligen är ju det viktigaste att ni får ett bra resultat till slut. 8 ägg är bra! Lycka till nu.

    Ego: igång! Penny mailade i måndags att donatorn är redo, så jag började min behandling igår. Prednisolon, Doxycyclin, Salospir och Clexane, förutom folsyra och alla andra vitaminer jag petar i mig. Vet inte ännu datum för ET, men borde bli inom tre veckor. 

    Kramar till er alla!

  • längtar74
    Micro skrev 2016-04-27 14:38:37 följande:

    Tack Längtar74. Hur mycket prednisolon tar du innan transfer? Vet att många tar d innan men jag har bara tagit fr transferdagen. Kanske ska börja tidigare nästa gång.


    Jag tar 10 mg per dag från och med igår. Har gått på 5 mg sedan ett par veckor tillbaks, men nu drog Penny upp dosen som en del i behandlingen.
  • längtar74
    Quinna73 skrev 2016-04-27 14:49:12 följande:
    Tack längtar74. Ja de är spännade att följa utvecklingen. Kan inte se den via min telefon men via datorn funkar de ok och fick precis besked om att alla 8 äggen klarade ICSIn  så nu är de bara att hoppas att dom delar sig som dom ska. :)
    Nämen alla 8! Det är ju superbra. Låter som en jättebra matchning när alla befruktades. Håller tummarna för att de fortsätter i samma positiva riktning och delas fint.
  • längtar74
    Uptomeism skrev 2016-04-28 13:18:35 följande:

    Tack för era ord.

    Aningar har jag dessvärre haft ett bra tag eftersom jag har varit gravid med enorm mage tre gånger tidigare. Nu var den som sagt inte alls svår att dölja.

    Jag var helt inställd på beskedet när jag kom till undersökningen och såg själv att fostret var för litet och stilla när de startade.


    Uptomeism, så förfärligt. Jag blir så ledsen för er skull!! Vi har varit med om det två gånger, men som "tur" är har det fångats upp tidigare, då vi gjort VUL i princip varannan vecka. Lilla, lilla livet. 

    All styrka till dig och er nu. Jag hoppas innerligt att allt går så snabbt som möjligt nu så att ni kan få landa i det som hänt. 

    Många kramar. 
  • längtar74
    Micro skrev 2016-04-28 14:14:39 följande:

    Nu är det bekräftat, hcg var negativt. Trist men ingen överraskning, har hunnit bearbeta. Mailade min klinik och jag får starta medicinering för nytt syskonförsök (fet) redan nästa riktiga mens, skönt var rädd att hamna mitt i semesterstängningar hon min gyn. Krävdes nämligen 3 ul denna gång eftersom slemhinnan växte sakta.


    Skönt att höra att du redan är i nästa försök, rent mentalt. Toppen att du kan köra direkt på nästa mens. Nu jäklar!
  • längtar74
    Bappen skrev 2016-04-28 09:37:02 följande:

    Hej,
    Välkommen till alla nya i tråden och grattis till alla er som lyckats på sistone.

    Jag har nu fått svar på mitt mensblodstest från serum i Athen, och provet visade både ureaplasma och ökat bakterial load, så jag och mannen går nu på 25-dagars antibiotikakur, som borde bli klar innan nästa ägglossning då vi planerat att göra FET i naturlig cykel.

    En stor skopa kraft till alla som kämpar vidare!

    Kram


    Ah, trist med antibiotikakuren, men samtidigt skönt att få svar och faktiskt veta att det finns något att göra. Vi fick köra samma grej, men även pga hidden chlamydia. Doxycyclin och Azithromycin för er båda? Nu inför ET så får jag äta Doxyxcyclin igen. Tror jag fyller min livskvot av antibiotika nuTungan ute
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016