• längtar74

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Löparnörden skrev 2016-03-03 07:01:12 följande:

    Kan inte tro att det är sant men jag har plussat,

    Clearblue test visade gravid 2-3 veckor:)

    Det som oroar mig är att jag från ruvardag 2 haft rosa flytningar. Visst vet jag att det är vanligt att blöda men nojig blir man ju.

    Dottern kom till på tredje försöket och detta är vårt tredje syskonförsök så 3 verkar vara vårat lyckotal.


    Nämen hurraaa!!! Stort, stort grattis till plusset!
  • längtar74

    Åh, så härligt med goda nyheter från er båda, Hopp och Savasana! 

    Hopp, så ljuvligt att få se det lilla hjärtat. Hjärta 

  • längtar74

    Välkomna till er nya!

    Wish, micro o Ronon - jag är också med i evighetsväntarklubben;) Fick min mens efter hysto idag och fick besked från serum att Arvekap (nedreglering) ska tas 27/3. Äntligen börjar det närma sig!

  • längtar74
    dreamz skrev 2016-03-08 07:39:04 följande:

    Ni som håller på eller gjort Äd på serum, tog ni alla era blodprover inför serum på werlabs? eller tar man allt där?(nu menar jag HIV osv)


    Hej! Jag fick hjälp med remisser av min hemmagyn, så varken eller just för min del;) Hade med mig kopior på provsvar till första konsultationen. Har du ngn som hjälper till med vul etc så kanske de kan skriva remisser. Varje liten hundralapp man kan spara är ju till stor hjälp...
  • längtar74
    dreamz skrev 2016-03-08 08:18:23 följande:
    Nä det e det som e grejen jag har ingen "egen" gyn här i sverige och jag vet inte vart jag ska vända mig till det heller.

    Alla verkar ha jättebra gyns som skriver ut remisser , jag vet inte vart jag ska vända mig å frågat en gyn där jag bor men hon ville inte ens prata med mig för att jag sa att jag skulle göra utomlands, känns som om man e pest smittad bara för att man ska göra något utomlands :(
    Usch, vilken pissig attityd! Låt det inte gå in under huden bara - du gör precis vad du ska!

    Jag hade ingen gyn alls innan jag började med det här, men hänger fast m näbbar o klor nu. Fick ringa runt till ett par o fick slutligen tips av min vc om den jag har nu.

    Om du har ork, ring ett par till o fråga om de tar nya patienter. Var bor du? Kanske ngn i tråden som har tips?

    Men för infektionsproverna så kan du ju lösa det med werlabs el kliniken. Skulle väl tro att werlabs är billigare??

    Kram o heja dig!
  • längtar74
    Lavisen skrev 2016-03-09 15:33:07 följande:

    Hej alla, 
    jag försöker hänga med o läsa i tråden fast jag inte är så aktiv o svarar ofta...
    Vill bara ge er andra lite hopp... har idag sett två hjärtan slå (v 7)  och är så otroligt glad o lättad. Nu ökar chanserna att jag åtminstone får behålla ngn av de hela vägen, förhoppningsvis bägge såklart... Så ge inte upp ni som kämpar på, till slut är det er tur o jag håller tummar o tår för er alla!


    Åh! Grattisgrattis!! Så otroligt roligt att höra att du fått en så fin bekräftelse på liv:) Håller alla tummar o tår för att de båda fortsätter att utvecklas fint - nu är det DIN tur!
    Sköt om dig.
    Stor grattiskram!
  • längtar74
    dreamz skrev 2016-03-10 11:13:04 följande:

    Tjejer!

    Ni som gjort hysto utomlands har ni tecknat en försäkring ifall det skulle hända något på operationsbordet?

    Min kära mor nojjar fruktansvärt mycket över om det skulle hända mig något å ingen skulle hjälpa mig att jag skulle förblöda på operationsbordet..

    Så ja försöker lugna henne men hon vill teckna en extra försäkring..

    Ni som gjort hysto på serum, hur går den till, e dom olycksförsäkrade eller räcker det med en vanlig reseförsäkring? Blir man helt nedsövd eller lokalbedövad?


    Hej!
    Jag har ju bara gjort en hysto på Serum, så kanske har våra mer erfarna kompisar i tråden bättre råd. Jag gjorde inget mer än att se till att ha ett giltigt EU-försäkringskort med mig. Kanske borde man göra mer, jag vet inte...??

    Men angående själva ingreppet: kommer inte ihåg nu om det var NinaCamilla eller Trex, men jag fick en superbra (och lugnande!!) beskrivning av hur det går till av en av dem. Stämde rätt precis!

    Ingreppet görs på något av sjukhusen i Aten. Jag hamnade på Mitera, stort, med inriktning på förlossningar och kvinnovård. Man får åka dit kvällen innan för att blodprov, blodtryck, EKG och fylla i lite papper. Du får även träffa en kardiolog (eller åtminstone fick jag det) - det kändes väldigt omsorgsfullt. Mer så än innan den hysto jag gjort i Sverige! Det tog väl ca en timme totalt.

    Nästa morgon ska du vara på sjukhuset igen, fastande. Jag skulle vara där 06.00, så det blev taxi från hotellet - med "breakfast box" iordningställd av hotellet att ta med. Väl på sjukhuset var det rätt snabbt avklarat, betalning i förskott, sedan in till op. Det är lätt narkos och du får sedan ligga på uppvak efteråt. När jag var där hamnade två andra kvinnor i samma sal. De träffade jag sedan på på kliniken.

    När man vaknat till får man gå och kissa, och åtminstone på Mitera fick man en kopp te och något litet att äta - men kändes bra att dessutom ha hotellfrukosten att lägga till. Sedan var det lite pyssel med att bli utskriven, många turer från den ena disken till den andra för stämplar och underskrifter, men till slut kunde vi ta en taxi tillbaks till Serum. Där träffade jag Penny igen - tillsammans med läkaren som gjorde själva ingreppet. Hon hade då redan sett filmen på hyston (du får med dig en DVD från sjukhuset) och förklarar noga vad de upptäckt och vad som gjorts. 

    Jag var själv lite nojig över att bli sövd utomlands, men det noggranna besöket på sjukhuset dagen innan gjorde åtminstone mig lugn. De har stenkoll! Och det är stora, moderna sjukhus, så alla upptänkliga resurser finns.

    Jag hoppas att någon av de andra har ngt klokt att säga ang behov av ev extra försäkring så att din mamma kan känna sig lugn. Det ska sägas att jag inte ens berättade för min att jag skulle göra ngt ingrepp. Jag vet att hon hade oroat sig hela tiden då, även om min man var med på resan. Jag kände bara att jag inte pallade med att hantera hennes oro, eftersom jag själv kände mig lite nervös. 

    Stor kram och hoppas att du får tillräckligt med info för att göra din mamma lite lugnare.
  • längtar74
    dreamz skrev 2016-03-10 18:11:14 följande:
    åh det låter bra! tack så jättemycket!
    Får jag fråga vad Hyston kostade?
    Det kostade 1650 Euro, 650 betalas på sjukhuset och resten på kliniken.
  • längtar74
    Uptomeism skrev 2016-03-10 20:31:28 följande:

    Åh, vad jag längtar efter att sluta med lutinus! Efter helgen ska jag börja trappa ner. Nervöst, men så skönt som sagt!

    Och så ska jag skriva till kliniken och fråga mer om donatorerna. Jag fick märkligt nog ner info vid mitt första försök än vid mitt andra, men eftersom läkaren jag träffade då pratade så dålig engelska tänkte jag att det var bättre att ta det om det tog sig.

    Och så ska jag börja berätta för folk att jag är gravid! Det känns nervöst. Jag är ju ensamstående och har barn sedan tidigare. Jag räknar med tuffa frågor.

    På söndag går jag in i vecka 13.


    Iiih, så härligt att du snart går in i vecka 13!! Härligt och nervöst såklart att sluta med lutinus, men du - det betyder att det här har gått bra. Och det kommer att gå fint hela vägen!

    Ang folks kommentarer o frågor, ja vad ska man göra? Ditt liv är ditt - du äger dina egna beslut. Det är en tuff resa för vem som helst, men du har dessutom gjort den själv. Jag hoppas att du och de som står dig nära (som ju är de enda som räknas i det här fallet) är stolta över dig. Lika stolt kommer barnet att vara! Heja dig!
  • längtar74
    Quinna73 skrev 2016-03-17 20:23:23 följande:

    Hej, jag har inte varit så jätteaktiv i gruppen men jag försöker läsa allt dom skrivs:)

    Jag är nu Tjeckien och har haft mitt första besök med kliniken. De känns väldigt bra, dock lite pirrigt att komma in i bubblan. Blivit jättebra bemött.

    De här är vårt första försök med äggdonation. Vi har ivfer bakom oss som har lett till en underbar liten dotter på 2 1/2 år. Men då min ägg inte längre håller nån bra kvalité pga åldern ( blir 43 i år) så vill vi försöka få ett syskon med med äggdonation.

    Så nu är de bara att vänta på att mensen ska komma sen börjar nedreglering. Men hoppas vara tillbaka i Tjeckien om två månader igen om allt går som de ska:)

    Men nu är jag äntligen på gång och de känns jätteskönt :) :)


    Hej! Skönt att höra att allt känns bra efter besöket. Håller nu tummarna för att tiden går supersnabbt framöver!
    Vad har de sagt om upplägget för själva behandlingen?
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016