• längtar74

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Häpp, ett steg i rätt riktning igen. Medicinering påbörjad inför FET!

    VÄNTAR PÅ BEHANDLING
    Wish, invimed Polen
    Nirak84, IVF Riga
    NinaCamilla, tar kontakt med Dr D och väntar på trial nr 10 i Serum
    PeeWee44, Lifeclinic, Dr D ska lämna sperma 4/3.
    Anonym(längtar) ivfspain Alicante
    Kajsa K, Umeå
    Uptomeism, Elite Clinic, Estland

    UNDER BEHANDLING
    Cocofjollan, Elite Clinic, Estland
    akleija, AVA Clinic Riga
    Kurrea, Ava Clinic Riga
    Tulpa, Ava Clinic Riga
    Emmm28, Fertinova Åbo
    Ronon, Ava Clinic Riga
    Längtar74, Serum Aten, FET

    RUVAR

    Bappen, två st embryon, Ava Clinic Riga, testdag 7/6

    GRAVID
    Savasana, FET 14/1, AVA Clinic i Riga, ett embryo
    Mooki: FET 15/1, IVF Riga, två embryon
    Hopp72: ET 25/1, Ava clinic Riga, ett embryo
    Milla2016 FET 19/1, IVF Umeå, ett embryo
    Lavisen, FET med tre blasto 13/2, Cyprus IVF Center (Team miracle), 2 embyron
    trex2013, ET (29/1) Aten,Två embryon, väntar ett barn ,BF ~ 14/10
    TyckOmMig,FET 14/4 Ava Riga Två embryon,väntar ett barn,BF 4/1 2017
    Hoppfull2016, ET 14/3, ett embryo
    Quinna73, Arleta Tjeckien, ET 2 embyon

  • längtar74

    Quinna73: så underbart att allt såg bra ut! Grattis igen:) Ang blodförtunnande: om man tar det (vilket ju kan vara bra för att minska risken för blodproppar i/anslutning till moderkakan o därmed minska risken för missfall) så finns det en risk för blödningar. När jag fick mitt plus på Arleta och fick blödning så ville de att jag först tog bort Anopyrin ett par dagar och sedan gick på halv dos, dvs en halv tablett om dagen. Aspirin är ju blodförtunnande - gissar att du tar det på ordination från kliniken. Kolla med Michaela (har du henne som koordinator?) om blödningen hänger i.

    Tyckommig: grattis till vinsten med hunden! Fullt upp är väl bara förnamnet för dig med tanke på alla barnen, så imponerande att du även hinner med hund! Så mysigt det måste varit att få göra det här tillsammans med dottern. 

  • längtar74
    celavie1 skrev 2016-05-31 18:54:20 följande:

    Hej

    Kliver in i den här tråden om jag får med lite frågor. Jag och min sambo har börjat fundera på ägg donation då jag har svårstimulerad äggstockar och är 40 år gammal. Jag har nyligen gått igenom ett missfall och kämpar med att ta mig ut på banan igen. Jag ska undersöka möjligheten att testa en sista gång med ivf privat men måste samtidigt se mig om vilka möjligheter som finns utöver detta.

    Hur valde ni klinik och land? Vad är skillnaden mellan Riga och exempelvis Tjeckien?

    Vad har de för gränser för ålder på mottagaren?


    Hej och välkommen! Jag beklagar verkligen missfallet. Så sorgligt när ni äntligen lyckats. 

    Vi har gott om erfarna Riga-resenärer i tråden så överlåter åt dem att svara på det. Själv har jag varit i både Spanien och Tjeckien och gör just nu försök i Grekland så har hoppat runt lite genom Europa. Min erfarenhet är nog att det kan skilja sig åt lite mellan klinikerna beroende på vad de har för erfarenheter. En del kör på en viss typ av medicin, andra ett specifikt upplägg - jag tänker lite så här att alla är intresserade av sin egen statistik, så man kan nog lita på att de rekommenderar vad de själva har sett funkar! Men. Sedan finns ju faktorn om du själv vet med dig att du har några ytterligare komplikationer. Immunologiska problem, återkommande missfall etc - då är tex klinikerna i Grekland lite mer specialiserade och gör fler tester för att säkerställa att det inte finns några underliggande problem. 

    Spanien var absolut dyrast, men i övrigt så verkar Grekland och Tjeckien hyfsat jämförbara. Arleta utanför Prag är en liten och rätt personlig klinik. De har definitivt bra statistik - Quinna73 här i tråden går där och väntar ju tvillingar:) Prag är också enkelt att ta sig till (åtminstone från Skåne) och en fantastiskt vacker och trevlig stad.

    Jag tycker att det inte är helt oväsentligt att fundera även på det praktiska: är det lätt att ta sig till kliniken? Hur dyr blir resan? Är det en trevlig plats att åka till? Man kan ju alltid hoppas på att lyckas på första försöket, men får nog räkna med att det blir någon resa till. När jag valt klinik så har jag kontaktat flera och ställt samma frågor, jämfört svaren och sedan listat allt det praktiska för att kunna få en överblick. 

    När det gäller övre åldersgräns så tror jag att det kan skilja sig åt lite, men du kan vara en bra bit över 45 på de flesta håll i Europa. Och ni kommer att lyckas LÅNGT innan dess! :)

    Lycka till med funderingarna! Här finns gott om kloka och erfarna kvinnor och svar på de flesta frågor, men som sagt: att kontakta kliniken ger en bra bild av hur de bemöter patienter. 

    Kram!
  • längtar74
    celavie1 skrev 2016-06-01 20:56:57 följande:
    Varning för långt inlägg! Tack så mycket för ditt utförliga svar. Det är ju himla bra att det finns kliniker som specialiserar sig på olika problem så vi kan få den bästa hjälpen för att nå drömmen :)
    Min resa mot barn har varit lång känns det men samtidigt är det först den senaste året jag tagit tag i situationen. Jag och min sambo har haft oskyddat sex i säkert 4 år utan att jag blivit gravid (vad jag märkt). I början blunda vi för problemet och tänkte att vi kanske inte hade sex tillräckligt ofta etc......
    Sedan fokuserade vi även mycket på en massa saker som vi trodde var bra att ha fixat innan barn. Typ karriär, fritidsnöjen, husrenovering osv. Trots att jag har en massa högskolepoäng var jag löjligt naiv och okunnig om hur den kvinnliga fertiliteten påverkas efter 35-40 år. Så vi tog därför inte tag i problematiken förrän förra sommaren. Första IVF försöket i slutet av förra året genererade ingen återföring men i det andra försöket i våras lyckades vi få ut ett ägg som befruktades och gav ett plus på stickan. Ni förstår säkert vår chock och glädje! Tyvärr fick jag dock ett MA som upptäcktes i vecka 8 men sannolikt stannade graviditeten av tidigt. Usch vad tungt det var att ligga där i gynstolen och höra att detta inte är någon normal graviditet. Jag hittade knappt ut från sjukhuset efteråt.... Man går ju sönder inombords. Du kanske vet vad jag menar?

    Då jag är 40 år nu så får jag ju inget tredje landstingsförsök utan måste fundera på vad som är nästa steg. IVF i privat regi kanske. Då jag var väldigt svårstimulerad även med högsta dosen av menopur så nämnde läkaren att jag kanske skulle börja snegla på äggdonation istället. Annars har läkaren inte kunnat hittat något direkt fel på vare sig mig eller sambon utan det kanske beror på mina trötta äggstockar helt enkelt. Jag vet ej heller om jag har en problematik med missfall eftersom jag endast haft ett och det kanske beror på mina ägg.

    Jag brottas lite med mina känslor inför äggdonation. Mina gener kommer inte mixas med sambon. Kommer det kännas mer som hans barn? Har ibland känt mig som en dead-end. Dumma tankar jag vet för jag vet ju samtidigt att jag skulle vara överlycklig ifall jag fick bli gravid och bära fram ett barn. Då spelar det ju inte så stor roll om det kommer av mitt ägg eller av någon annan kvinna. Jag får ju istället möjlighet att lära känna den lilla :)
    Du, du är i gott sällskap med många andra välutbildade som snopet inser att livet och kroppen överraskar en med att inte hänga med på det man själv vill.

    Vi har varit med om två MA så jag kan relatera helt och hållet till din upplevelse i gynstolen. Andra gången det hände så förstod jag direkt - min kloka och snälla gyn var alldeles för tyst, alldeles för länge. Att se det där lilla livet på ultraljudsskärmen som är helt stilla...och inte längre är något litet liv...

    Dina känslor inför ÄD är SÅ normala. Jag har gått igenom samma process. Vi fick veta redan vid barnlöshetsutredningen att ÄD mest troligt skulle vara vägen framåt pga mina kassa värden, men jag kände mig först mer bekväm med tanken på adoption än ÄD - med adoption så var vi ju på något vis mer jämställda. Men du, när den dagen kommer och du får bära ett barn, känna hur det växer och ge det liv - då försvinner allt. Det är du och barnet - ni har varandra. 

    Det finns många här på FL som valt vägen att fortsätta forska i möjligheterna med IVF med egna ägg och visst finns det saker att göra för att stärka äggkvaliteten och kanske lyckas trots dåliga odds. Vi bestämde oss rätt snabbt för att det viktiga var att få en familj - om det var egna ägg, donerade ägg eller adoption som ledde framåt - det kändes faktiskt mindre avgörande. Men vi ville inte vänta hur länge som helst, och ÄD kändes för oss som den väg där oddsen var bäst. Låter krasst, men för oss hjälpte det att vara lite pragmatiska. Mitt i den känslomässiga berg-och dalbanan...

    Personligen tycker jag att du tänker klokt i att utforska alternativet med ÄD. Det är ju ingen panik med tiden, så visst har du möjlighet att även titta på fler IVF-försök. Det är er resa, och bara ni som kan känna vad som är rätt väg för er att gå.

    Stort lycka till!!
  • längtar74
    Bappen skrev 2016-06-02 08:43:29 följande:

    Jaha då var mensen här och mitt tionde försök inkl IVFer är över.


    Nämen?!? Men du, du har väl inte testdag förrän om flera dagar? Är du säker på att det är mens? Det är inte nidblödning då...? Hade inte du något progesteron etc som stöd under ruvningen? 

    Usch så jobbigt. Många, många kramar!!
  • längtar74
    Bappen skrev 2016-06-02 18:40:28 följande:

    Ja testdagens är på mån men med den här mensen så kan nog inget embryo ha överlevt.
    Jag körde den här FETen i naturlig cykel för att slippa hormonbehandlingen och allt vad det medför men just nu ångrar jag mig såklart.


    Usch, så tråkigt. Jag är verkligen ledsen för din och er skull. Men jag gissar att du ändå kommer att testa - för att få ett definitivt besked...? För som Ronon skriver - du satte ju tillbaks två. Kanske, kanske en av dem ändå klarat sig?

    Stor kram. Förstår att det känns tungt nu.
  • längtar74
    emmm28 skrev 2016-06-06 15:13:25 följande:

    Då var vi på plats i Åbo för syskonförsök - på fredag är det dags för ET!


    Heja! Håller tummarna för en bra vecka:)
    Kram!
  • längtar74
    Bling Bling skrev 2016-06-06 23:31:41 följande:

    Hej
    Har försökt läst igenom så mycket jag kan
    Jag satte in 1 embryo den 30 maj är nu ruvare jag med.
    väntade tvilling flickor som kom 8 v för tidigt.akut kejsarnitt 14 dec.
    Hann sen vara hemma ett par dagar och min minsta flicka fick Prob me andningen på nyårsafton.
    helikopter till Uppsala vid lunch på nyårsdagen orkade hon inte.
    Lilla Kimberly somnade in 3 veckor gammal..
    Har hade en sån tomhet i kroppen sen dess.
    Så bar ner nu den 30 maj och satt in det sista någonsin för oss.
    Har test dag på fredag.
    Lyckad det inte så har jag gjort allt jag kan
    Lycka till alla ni som kämpar


    Åh, vilken förfärlig upplevelse för dig och er. Jag beklagar verkligen sorgen och förstår att det måste varit - och är - en oerhört tuff tid, men att det ändå mitt i allt ger en tröst att fokusera på er dotter.
    Håller tummarna för att du får ett fint plus på fredag.
  • längtar74

    FET tis nästa vecka! Here we go again...

    VÄNTAR PÅ BEHANDLING
    Wish, invimed Polen
    Nirak84, IVF Riga
    NinaCamilla, tar kontakt med Dr D och väntar på trial nr 10 i Serum
    PeeWee44, Lifeclinic, Dr D ska lämna sperma 4/3.
    Anonym(längtar) ivfspain Alicante
    Kajsa K, Umeå
    Uptomeism, Elite Clinic, Estland

    UNDER BEHANDLING
    Cocofjollan, Elite Clinic, Estland
    akleija, AVA Clinic Riga
    Kurrea, Ava Clinic Riga
    Tulpa, Ava Clinic Riga
    Emmm28, Fertinova Åbo
    Ronon, Ava Clinic Riga
    Längtar74, Serum Aten, FET 14/6

    RUVAR

    Bappen, två st embryon, Ava Clinic Riga, testdag 7/6

    GRAVID
    Savasana, FET 14/1, AVA Clinic i Riga, ett embryo
    Mooki: FET 15/1, IVF Riga, två embryon
    Hopp72: ET 25/1, Ava clinic Riga, ett embryo
    Milla2016 FET 19/1, IVF Umeå, ett embryo
    Lavisen, FET med tre blasto 13/2, Cyprus IVF Center (Team miracle), 2 embyron
    trex2013, ET (29/1) Aten,Två embryon, väntar ett barn ,BF ~ 14/10
    TyckOmMig,FET 14/4 Ava Riga Två embryon,väntar ett barn,BF 4/1 2017
    Hoppfull2016, ET 14/3, ett embryo
    Quinna73, Arleta Tjeckien, ET 2 embyon

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016