• längtar74

    Vi som planerar äggdonation 2016

    ronon skrev 2016-06-24 07:42:54 följande:
    Kram till dig! Dessa skit-minus!
    Jag hade också officiell testdag idag men testade minus redan i tisdags. Inget kvar i frysen.
    Kram tillbaks! Så tråkigt att höra. Har ni bestämt hur ni ska gå vidare? Vi har tre kvar men är överens om att nästa försök, det nionde, blir vårt sista.
  • längtar74
    dreamz skrev 2016-06-25 09:08:27 följande:

    Hej hopp!


    Längesedan jag skrev här!..

    Egentligen hade vi tänkt att strunta i Sahlgrenska å ta kontakt med Serum, men eftersom serum har semesterstängt augusti så bestämde vi oss för att ta vårt sista lilla embryo från sahlgrenska så nu ruvar jag och har testdag på fredag nästa vecka.

    Tjuvtestade dock idag å om man tar fram förstoringsglaset (och analyserar sönder det..)så kanske man kan se ett svaaaaaaaaaagt streck.. för svagt för kameran dock..
    Är på ruvardag 8.

    Kram <3


    Åh, håller tummarna!! Heja, heja embryot!
  • längtar74

    Åh, Bappen - håller alla tummar och tår!

    Dreamz - hur många dagar var embryot? Med ett femdagars brukar man väl säga att hcg ska vara mätbart vid dag 9. Men det är ju i blodet, och tar väl lite längre tid att nå urinen. Så om du testar och det är minus så betyder inte det att det är kört! Fortfarande tidigt. Lycka till!

  • längtar74
    Bappen skrev 2016-06-27 06:35:28 följande:

    Ånej, nu har veckoindikatorn gått ned från 3+ till 2-3, så jag antar att MF är på G. Jag orkar verkligen inte mer nu.


    Nej...håller tummarna för att det ändå ser bra ut på VUL. Stor kram!!
  • längtar74

    Bappen, lägger till mina tummar. Nu har du haft en jobbig och orolig resa fram till den här punkten så jag hoppas innerligt att du får en bekräftelse i morgon på att hcg ändå går åt rätt håll. Kom igen nu lilla livet! Häng kvar!

  • längtar74
    intetnyttpåplusfronten skrev 2016-06-27 09:42:59 följande:

    Hej! 

    Vi är ett par som går i tankarna om äggdonation, men hur kommer man igång med detta? Och var gör man det? Väljs donator så att den liknar mig eller hur funkar det?


    Om du har något vettigt att säga så är du på fel forum.
    Hej o välkommen!

    Var beror lite på er och era förutsättningar. Gissar att ålder el annat gör att ni inte har rätt till landstingsförsök? Utomlands finns mängder av alternativ.
    Låter kanske jobbigt, men läs tråden så hittar du flera tips. Här finns de som valt Riga, Prag, Aten bl.a. Vart man åker (tycker jag) styrs lite av praktiska hänsyn (resor etc), om du vet med dig att du/ni har andra komplikationer som kräver tex immunstöd (då är tex Aten bra tips), och hur ni ser på val av öppen/anonym donator.

    Kolla på klinikernas hemsidor, kontakta flera o ställ frågor. Var inte rädd för att fråga mycket - vi betalar, så du ska se till att känna dig trygg med valet.

    Bra att ha ngn support på hemmaplan för ultraljud, ev remisser och recept, så om du har en gyn att gå till (privat el på VC) så är det guld värt.

    Matchning gör alla på ngt sätt. De kliniker jag varit på (tre olika) har matchat längd, hår/hud/ögonfärg, kroppstyp, blodgrupp. En del lämnar även info om donatorns utbildning, ålder, tidigare barn och intressen. Man brukar få lämna foton - om ni har barn så kanske även foto på barnet. Enstaka kliniker ger möjlighet att se bilder på donatorn.

    Lite kort intro - massor av info finns här i tråden. Börja läs o ställ de frågor ni har - vi är många som har erfarenhet av resan ni funderar på.

    Stort lycka till!
  • längtar74
    mom2012 skrev 2016-06-27 09:53:10 följande:

    Jag är också ny här och följer gärna er resa och snart börjar vår egen! Jag och min man har 1 eget barn genom IVF som är fött 2012 och efter det har det bara inte velat sig alls. Vi blev gravida 2015-09 men det slutade I MF v.10. Ett sista IVF försök innan sommaren resulterade I enbart 2 folliklar så det försöket avbröts. Jag fick en kort stimulering vilket min kropp inte svarar alls bra på, men tiden var för kort för ett långt stimuleringsprotokoll (semester). Kanske hade det blivt ett annat resultat om vi kört ett långt protkoll efter sommaren MEN ärligt talat är min kropp och själv trot och utmattad nu.

    Vi är planerade för ÄD i September och ska göra den på Serum där de även behandlar mina immunproblem samt min endometrios.

    Just nu är jag I kemiskt klimakterium over sommaren och så snart kliniken öppnar hoppas vi kunna åka ner och lämna nytt sperma prov (ev. frysa) och göra en sista LIT på mig (mina LAD tester var svaga).


    Välkommen! Härligt med ännu en Serum-kvinna! Förstår att det känns långt till september, men passa på att njuta ordentligt av sommaren och ladda batterierna:)
  • längtar74
    Bappen skrev 2016-06-28 10:59:00 följande:

    Mitt hcg från igår låg på 11964. Tio dagar tidigare låg hcg på 2271, så hcg dubblas inte på 3 dagar. Om hcg hade dubblats på tre dagar så hade mitt hcg igår legat runt 18-18000.
    Så jag gissar att det är kört?


    Åh, Bappen, så ledsen jag blir över att höra att ökningen inte är så stark som den kanske borde vara. Tar du nytt hcg om någon dag för att se vilken riktning det går i? Kanske finns det ändå en möjlighet att det bara är en väldigt seg start...?

    Önskar så att det fanns något vi kunde göra, men det är väl "bara" att vänta och se. Och hoppas! 

    Många stora kramar!
  • längtar74
    NinaCamilla skrev 2016-06-28 14:20:29 följande:

    Bappen: Jag fick tips om denna länk hur olika hcg stegningen är.  Jag vet inte vilket mått är denna sidan men det verkligen varierar och du har inte den lägsta enligt denna tabell!

    http://www.betabase.info/chart/basic/single

    Jag tog blodprovet på morgonen och väntar på olidlig när Werlabs skickar sms att resultatet är klart. Det blir nog imorgon Jag hade ingen kisstest hemma och nu tänkte jag inte köpa en. Blodprovet blir definitivt svar ändå...


    Håller tummar och tår för både snabbt och positivt svar!!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016