Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive
    klyban skrev 2023-05-30 06:11:06 följande:

    Kanske dom ska sätta sig in vad de berättar sakligt då, för det i sig berättar om SVT/SR inte varit opartiska eller ej.
    Men eftersom exempel saknas, så inser man YTTERLIGARE en gång till att SVT/SR förblir det överdrivet mest opartiska mediet i Sverige.


     


    Men man ser att desinformation bär frukt om SVT/SR, dock står vi på samma ställe och inser att SVT/SR är just opartiska.
    Jag tror vi är uppe i ett hundratal inlägg nu där ingen ens försökt påvisa SVT/SR är opartiska, och flashy försökte många ggr, men VARJE GÅNG så valde hen att glömma bort saker.


     


    Jag hoppas för eran skull att SVT/SR gör ett misstag i sin opartiskhet, så ni i alla fall får ett rätt någon gång, för detta börjar bli parodi.


    Ovanstående data ger två alternativ:

    1. Antingen är mediavärlden motsvarande partisk.

    2. Eller så befinner sig mediavärlden och det svenska folket sig i två olika verkligheter.

    Vilket som vore mindre bra, i den faktiska verkligheten.
  • Digestive
    nattuw skrev 2023-05-30 17:25:45 följande:
    3. Båda alternativen kan vara sanna samtidigt.
    I olika grader helt klart. Någonstans på ett spektrum mellan det ena eller det andra brukar sanningen hamna.

    Personligen gissar jag på att folkets upplevelse av den svenska mediavärlden stämmer till viss del men att den bilden även förstärks av folket.
  • Digestive
    klyban skrev 2023-05-30 16:06:39 följande:

    Märkte du hur du ytterligare en gång till generera ett inlägg som inte påvisar att SVT/SR är opartiska.


     


    Men du har rätt, högern är inte intresserade av hela verkligheten, och därför de hatar deras sakliga granskning av politiken.
    Vi alla vet att det är där skon klämmer, så varför låtsas ni för och nått som är så sjukligt uppenbart.


    Och ytterligare en gång har du lyckats generera ett tillintetsägande inlägg.

    Jag är säker på att även vänsterorienterade människor ingår i undersökningen och någonting annat vore ironiskt nog en partisk undersökning.
    Padirac skrev 2023-05-30 17:32:55 följande:
    4. Digestive har inte återgett mer än ett fragment av undersökningen och försöker dra generaliserade slutsatser om än det ena, än det andra för att hitta stöd för sin åsikt. 
    Vad saknas och som du menar att jag borde ha återgett?

    Det kanske är så enkelt att summan av folkets upplevelse av Sveriges mediavärld inte är helt i linje med dina egna upplevelser? Möjligheten finns, Padirac, iallafall om vi tittar på undersökningar som dessa.

    Det är med viss ironi som din vapenbroder menar att högern - förmodat jag - inte skulle vilja se hela verkligheten i det här fallet.
  • Digestive
    Padirac skrev 2023-05-30 19:33:28 följande:
    Du kunde till exempel återgett texten till bilden
    Du kunde tydliggjort att detta var för en enskild månad
    Du kunde kontrollerat tidigare udnersökningar för att e om det var en enskild mätning du förhastat drog generaliserande slutsater om

    Undersökningen i maj 2023
    "Tidningar och nyhetssajter - ton och genomslag för partier

    S är det enda parti som allmänheten upplever har en övervägande positivt vinklad nyhetsrapportering under perioden. Det är ett rejält hopp ned till V som upplevs ha ett negativt vinklat nyhetsflöde, men ändå tydligt inte lika negativt som övriga. C och MP ligger på ungefär samma nivå, vilket historiskt sätt är en usel siffra för C men en ganska normal nivå för MP. Ett litet steg under hamnar M och L. I botten ligger SD och KD, i våra mätningar har allmänheten aldrig tidigare upplevt ett så negativt nyhetsflöde för dessa två partier."


    Undersökningen i april 2019
    "Tidningar, radio och TV ? ton och genomslag för partierna
     

    Kristdemokraterna är det parti som får störst andel positiv publicitet. Till stor del handlar det om goda opinionssiffror. Samma ämne gynnar även SD och V.

    Liberalerna är istället det parti som har mest negativ publicitet. Det handlar delvis dåliga opinionssiffror men även om kritiken från Moderaterna och Kristdemokraterna i samband med regeringsbildningen. Senare kommer ytterligare negativ publicitet angående Cecilia Wikströms uppdrag och Europaparlamentsvalet, samt en riksdagsledamots hyreslägenhetsavtal.

    Miljöpartiet är det enda partiet utan positiv publicitet. Det negativa för partiet handlar förutom om opinionssiffror även om anklagelser om jäv i samband med utredningen om framtida flygbränsle."

    Du hittar säkert resultatet från andra undersökningar själv om du inte vill envisas med att generalisera om enskilda uppgifter.


    Med andra ord så missade jag inte att återge någonting utan missade att vaddera omgivningen åt folk som inte orkar trycka på en länk och ta del av innehållet.

    Perioden är dock inte en enskild månad utan ett kvartal - från januari till april.

    Har inte dragit några förhastade slutsatser och tidigare undersökningar är inte riktigt relevanta.
  • Digestive
    Padirac skrev 2023-05-30 21:04:38 följande:
    Det du väljer att kalla 'vaddera'  är att utelämna kontext. Du försöker kanske medvetet att vinkla det du presenterar så att det passar din bias och dina åsikter, eller så saknas kanske förtåelse för kontexts betydelse för förståelse av en enskild bild.

    Det du kallar att inte dra förhastade slutsatser och inte ritkigt relevant är också det att utelämna kontext.

    Att utelämna kontext är ett sätt att missrepresentera enskilda uppgifter och att felaktigt dra generaliserande och i detta fall vinklade slutsatser.

    Jag ska inte 'vaddera' detta mer för dig utan du får själv ta reda på vad kommunikationsstrategin/metoden att utelämna kontext kallas  

    Metoden är för övrigt mycket populär hos alternativhögern och i SDs bruna propaganda men sprider sig till det offentliga samtalet hon SDs beivrare och samarbetspartier 
    Det saknas inget kontext utan du har fått för dig att det inte räcker med att hänvisa till källan för det som man vill diskutera.

    Övrigt - det vill säga floden av misstänkliggörande - hanteras bara som self report.

    Var det någonting mer än formatet på mitt inlägg som du hade invändningar om?
  • Digestive
    Padirac skrev 2023-05-30 23:04:21 följande:
    Ahh. format är inte samma sak som kontext - det var alltså inte formatet jag hade invändningar mioot . utan att du presenterade material utan kontext och förnekar att kontexten spelar roll för vilket innehåll ett inlägg framställer och att du sedan försöker försvara det med 'vadd'

    Att gömma information i navelludd och lagga fram andra delar av data med ett annat betydelseinnehåll  är att vara partisk, att prida alternativa fakta. att skapa desinformation. 
    Så vad det är för kontext som saknas och som inte återfinns i källorna som jag har hänvisat till?

    Kan du inte svara legitimt på frågan så är det bara formatet du invänder emot - för nej, Padirac, det saknas inte kontext för att någon random skribent blott påstår det.

    Vart har jag förnekat att kontext spelar roll?

    Hur har jag försvarat någonting med vadd när vaddera var det jag lät bli att göra?

    Du verkar inte göra mer än att jaga egen svans.
  • Digestive
    klyban skrev 2023-05-31 06:29:19 följande:
    Ooops, ett inlägg till där vi ser att ingen påvisan om SVT/SR inte skulle vara opartiska.
    Digestive skrev 2023-05-30 18:58:59 följande:
    Och ytterligare en gång har du lyckats generera ett tillintetsägande inlägg.

    Jag är säker på att även vänsterorienterade människor ingår i undersökningen och någonting annat vore ironiskt nog en partisk undersökning.Vad saknas och som du menar att jag borde ha återgett?

    Det kanske är så enkelt att summan av folkets upplevelse av Sveriges mediavärld inte är helt i linje med dina egna upplevelser? Möjligheten finns, Padirac, iallafall om vi tittar på undersökningar som dessa.

    Det är med viss ironi som din vapenbroder menar att högern - förmodat jag - inte skulle vilja se hela verkligheten i det här fallet.


    På tal om tillintetsägande, så står vi här igen med YTTERLIGARE ett inlägg till, där SVT/SR opartiskhet är intakt.


     


    Konspirationer kommer aldrig ta plats i SVT/SR, då de är objektiva och sakliga.


    Klassisk extrem populism och där de utelämnar saker pga det inte passar deras narrativ.


    klyban skrev 2023-05-31 06:31:37 följande:

    Ja, och vi väntar att du ens en gång ska påvisa att SVT/SR inte är opartiska.


     


    Vi alla vet varför ni är livrädda för SVT/SR och det är för den poltiska granskningen, och det som blir riktigt komiskt, det är att många mer politiker än SD har blivit avslöjade genom åren.


    Vi förstår att deras politik är så ljusskygg att de inte vill veta av någon granskar dom.


     


    Men igen, så står vi här med du fallerar att leverera IGEN.


    Kan SVT-anställda lugna ner sitt spammande, svammel och stämplande på nätet ett tag?

    När anställda inom den tredje och skattefinansierade statsmakten känner dagliga behov av att skjuta ner ordet för medborgare med mikroskopiska plattformar.

    Sådant är ironi av bibliska proportioner. Ungefär som när jag vägde mindre än 60 kilo och fick en kroppsbyggare att bli nervös och defensiv - av att skämtsamt påstå att jag hade grövre lår.

    Jag tycker att en liten del av Public Services årsbudget kan gå till ett Ta dig i kragen-program åt makthavare som känner sig maktlösa. Med kurser som Sparka på myrstacken. och Sno godis från småbarn. så kanske vi kan hålla dem - både till höger som till vänster - sysselsatta nog för ett mer tolerant och inkluderande debattklimat i allmänhet.
  • Digestive
    klyban skrev 2023-05-31 15:23:39 följande:

    Sedär sedär, YTTERLIGARE  ett inlägg till att inte påvisar SVT/SR är opartiska.


     


    Tycker du inte det ser konstigt ut dina texter och på en fråga om SVT/SR inte är opartiska?
    Och även när du levererar inget mot det ämnet.


    Inte lika konstigt som valresultatet trots att vi har nätaktivister inom Public Service.

    Jag kan förstå att den verkligheten resulterar i att en del börjar bränna myror med förstoringsglas.

    Kämpa på! - med bara någon miljard till i ryggen så kanske du vågar göra annat än att skjuta ner diskurser redan vid dörren.

  • Digestive
    klyban skrev 2023-05-31 16:32:56 följande:

    Vad ska jag kämpa om, du påvisar ju aldrig att de är opartiska.
    Så YTTERLIGARE ett inlägg till av dig där du missar detta, vad är vi inne på nu?
    +50?


     


    Du är dock lite gullig i att du tror prata om annat är till din hjälp.


    Det är alltid lika kul att se övertron på dina tomma påståenden och hur Padirac kastar saker i luften på måfå för att se om någonting fastnar.

    Vi kan diskutera Public Service när du klarar av att diskutera, klyban.

    Tills dess får du hålla dig till godo med resultatet som uppstår när du stänger ner diskurser med ett innehållslöst spammande - det vill säga ständigt nerdragna byxor och den tillvanda smaken av kontraproduktivitet i munnen.

    Graden av självrapportering när du och Padirac är varma i kläderna är ett tillräckligt nöje för sporadisk aktivitet vilket som.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?