Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    Digestive skrev 2022-05-01 20:34:23 följande:
    Fortfarande bara tomma påståenden. Varför inte berätta om dessa empiriska brister samt vem/vilka som inte har dem? Tills dess så har du bara positionen Inte fint nog för mig!.

    Det är ingen som idealiserar tiden under Jim Crow-lagarna. Vilka dumheter du kommer med - att aktuella subkulturer klarade sig bättre då är bara ett faktum att förhålla sig till.

    Ok, du håller alltså inte med beskrivningen av svart historia i USA punkt. Det är smått intressant att du i praktiken menar att universitet som Stanford inte lär ut sitt eget lands historia korrekt. Vad har du själv för källor som beskriver svart historia bättre, Reddit?

    Jag nämnde inget om ålder när jag beskrev de mest utsatta i Sverige.

    Auktoritär konservatism? Vad pratar vi om nu? Saudiarabien? Iran?

    Det finns mycket bra i det vi har skapat i Sverige men det är helt uppenbart att vissa modeller som samhället bygger på varken ger det önskade eller förväntade resultatet. Har det då gått 50 år med uteblivna resultat (till och med sämre på sina håll) så bör man prova någonting annat även om det innebär lite större förändringar i samhällsmodellen än bekvämt - annars så bryr man sig helt enkelt inte om resultaten utan bryr sig mer om en bekväm sits (förmodat sin egen).

    Det enda som är intressant är det som fungerar. Inte i någons huvud. Inte det som låter/känns funktionellt. Utan det som fungerar. Och ideologier, ståndpunkter och allt annat som du tror att jag kommer ifrån, har inte ens med funktion att göra.
    Du kanske ska lägga lite tid på att inte bara himla med ögonen åt de konservativa tänkarna utan ochså hitta det röda pillret som välter just din föreställningavärld - om du tror att du hittar det på Reddit får du naturligtvis leta där.

    Hur som helst är det inte rätt att jämföra de afrikaska amerikanska människornas historia och situation med hur det är i Sverige då eller nu - inte heller är samhället i USA rätt att jämföra med samhället i Sverige då eller nu. Detta oavsett du tror att CA och Sowell har rätt eller kommit på att de inte har rätt, eller att deras idéer leder till önskade resultat. Nu vet jag inte vad du önskar för resultat, men det kanske du kan berätta. Hur vill du att de mest utsatta människorna i Sverige ska ha det och hur ska detta ordnas? Hur ska denna nya ordning påverka dem deras situiation för att de inte löngre ska vara så utsatta tänker du? 

    Kritiken mot Sowell var just att mycket av det han produceerade byggde på det han hade i huvudet istället för på empiri -  och det omfattande material han publicerat i mycket var upprepningar av det han redan plockat ut ur sitt huvud, om och om igen alltså tillsammans med grunda ideologiserade uppfattningar om kultur. Det är enligt det jag läst till och med så att en del av hans kulturteorier och kopplingar till materiella villkor inte stämmer med fakta (dålig empiri) och defintint inte stämmer med levnadsvilllkoren för 'rednecks' i de europesika välfärdsstaterna.

    Nåja, om du inte vill ha det röda pillret så kan ingen tvinga dig.
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-05-02 01:17:47 följande:
    Varför skulle inte det vara rätt? Menar du att faktorer som sysselsättningsgrad, våldsutsatthet, fadersgestalter, utbildningsgrad et cetera och hur dessa faktorer rör sig inom vissa subkulturer är betingat med hudfärg/ursprung?

    Samhällets mest utsätta ska bara få hjälp.

    De som du dock har fått för dig är samhällets mest utsatta - alltså fullt friska och arbetsföra människor från en annan del av världen - de behöver ingen större hjälp alls, utan det handlar om att skapa ett samhälle som stimulerar samhällsstatus och egenansvar i bredaste möjliga mån - för allas egenvärde.

    Friska och arbetsföra människor ska inte ha ett enda incitament för att hålla sig själva tillbaka men samtidigt ska det finnas mängder av vägar att gå och alternativ redan från ung ålder.

    Det är inte staten ska som ska vara fantastisk på att ta hand om människor utan det är vi som ska vara fantastiska på uppgiften och speciellt på att ta hand om oss själva.

    Skatter - i alla sammanhang som berörs - ska vara låga för unga så att företagen kan skapa många enklare jobb men ändå kunna erbjuda en attraktiv lön. För att balansera upp för det gemensamma betalar man istället hög skatt - i alla sammanhang som berörs - omkring karriärstoppsåldern och då företagen även tjänar som mest på ens insats. Sedan sänks skatten när man blir äldre - i alla sammanhang som berörs - som incitament för både individen att arbeta längre och för företagen att anställa.

    Skolan ska inte satsa på att vara likadan för alla utan satsa på att vara så flexibel att potentialen har möjlighet att blomma ut för alla - det vill säga jämställt i praktiken och inte bara på pappret. Och möjligheten till jobb ska finnas för unga som inte kan göra en seriös studiegång vid exakt den tidpunkten i livet.

    För att återgå till dem som du har fått för dig är mest utsatta i samhället - alltså fullt friska och arbetsföra människor från en annan del av världen - så finns det en hel del potential i en storfamiljskultur att leva ett mycket gott liv - när exempelvis fyra av åtta barn har möjligheten att på riktigt hjälpa till med hemmets ekonomi.

    Visst låter det som taget direkt ur SDs partiprogram?

    Länka gärna till Thomas Sowell-kritiken som du har läst.
    Onekligen låter dina föreställningar om 'de andra' inte väldigt olik SDs föreställningar
     

    Hur du tänker dig att de mest utsatta som inte har någon annan eller någonting alls ska bli bra på att ta hand om sig själva låter som en utopi.

    Sen kan du sluta projicera dina föreställningar om andra på mig, de finns bara i ditt huvud.
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2022-05-02 12:02:00 följande:
    Argumentet är alltså: "Vi vet inte... då är det nog inte sant."?
    Låg evidens betyder väl att det finns inte mycket som visar att de som röker E-cigg slutar med vanliga cigg?
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2022-05-02 13:43:23 följande:
    Det jag är intresserad av är vad som kommit fram av att undersöka saken, inte av vad som inte kommit fram för att man är ointresserade.
    Av det jag läst så har de det vid undersökningar kommit fram att det inte går att visa att E-cigg ersätter vanlig cigg - däremot sägs det att e-cigg blir ett komplement till vanlig cigg.
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2022-05-02 17:58:50 följande:
    Jag har väldigt svårt att tro detta. Det är inte logiskt.

    Man vet ju att många tar hjälp av nikotinprodukter såsom snus, plåster, tuggummin mm för att sluta röka och en betydande del lyckas.
    Vad var det du skrev...
    Tom Araya skrev 2022-05-02 13:43:23 följande:
    Det jag är intresserad av är vad som kommit fram av att undersöka saken, inte av vad som inte kommit fram för att man är ointresserade.
    det du påstår dig vara intresserad av kanske inte stämmer..

    Shit the same - du vill helt enkelt att det ska vara på ett sätt och då är du inte intresserad av vilken evidens eller ingen evidens för det du tycker som framkommit . .för att du tror (eller tycker) att det ska vara på ett sätt - är inte det ett ointresse av hur det förhåller sig så säg.


  • Padirac
    Tom Araya skrev 2022-05-02 17:58:50 följande:
    Jag har väldigt svårt att tro detta. Det är inte logiskt.

    Man vet ju att många tar hjälp av nikotinprodukter såsom snus, plåster, tuggummin mm för att sluta röka och en betydande del lyckas.
    För vad det nu kan vara värt

    tobaksfakta.se/studie-risk-for-aterfall-okade-nar-ex-rokare-gick-over-till-e-cigaretter/
    2–Om byte till e-cigaretter vore ett bra sätt att sluta röka borde de som bytte till e-cigaretter ha mycket lägre återfallsfrekvens. Vi hittade inga bevis på detta. Våra resultat tyder på att individer som slutade röka och bytte till e-cigaretter eller andra tobaksvaror faktiskt ökade risken för att återfalla till rökning under följande år med 8,5 procentenheter jämfört med dem som helt slutade använda tobaksvaror, säger forskningsledaren John Pierce på universitetets nyhetssida."

  • Padirac
    Rataxes skrev 2022-05-03 11:43:36 följande:

    Sverige utmålas nu som nazister av Putler,  man kan undra om han har lärt sig av Sveriges socialdemokrater


    Det verkar snarare som att Putin och SD sprider samma propaganda om att (S)verige är nazister.

    Att SD använder sig av brun propaganda har ju MK redan berättat, att Kreml/Putin gör det samma är inte konstigt. De rör sig i samma tankesfär.
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-05-03 15:06:23 följande:
    Jag kan tänka mig att alla som bär på konservativa värderingar låter som SD i dina öron.

    Visst kan du fokusera på hur saker och ting låter medan jag konstaterar att de som du pekar ut nu - som varken har någon annan eller någonting alls - lever i ett vänsterstyrt Sverige.

    Oj, det där behöver jag säga till dig och kompani upprepade gånger och så fort jag yttrar mig i dessa forum. Jag får dock aldrig några resultat av det, eran föreställning om mig går alltid före mina egna ord, men visst kan jag själv vara bättre än så.
    Ja, du kan nog tänka både det ena eller andra, det är lite som sowell som också verkar tänka för mycket och inte lita på empirin.
    ...
    Att sprida SDs propaganda är ju inte samma sak som att vara konservativ, SDs propaganda är ju bron och möjligen radikalkoservativ.

    Vad menar du med vänsterstyrt? DD ett var väl redan på 40talet som högern accepterade välfärdssamhället- det som om jag uppfattar dig rätt du menar bär skulden till dagens samhälle...
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2022-05-03 18:52:25 följande:
    Fakta har jag inget som helst problem med att acceptera, men hittills har jag inte sett några evidens som motsäger min teori.
    Det behövs evidens som stödjer en teori för att det ska gå att dra giltiga slutsatser - det omvända gäller inte.( jo kanske för konspirationsteoretiker och foliehattar som inte ögnar sig åt  vetenskapliga fakta)

    Ditt resonemang är lite som att hävda att månen är en ost för det finns ingenting som bevisar att månen inte är en ost - det hela är inte mer än nonsens på den nivån.
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-05-03 16:42:47 följande:
    Utan hänsyn till vare sig idéhistoria eller historia så kan man kalla hur mycket som helst för SD-propaganda med bara lite vilja.

    Och det är väl främst den viljan - eller då illviljan - som det är frågan om här.

    Se bara exemplet ovan och där ett klassiskt svenskt bildspråk förknippas med SD.

    Det är enbart sådant som du och en del andra sysslar med i mitt och i flertalet andra fall - om det sedan beror på ren okunskap eller illvilja, det vet ni bäst själva.

    Vänsterstyrt som i att vänstern har regerat Sverige de senaste åtta åren.
    Det går säkert att kalla vad som helst för SD-propaganda, men det är bara då det verkligen är SDs lögner och propaganda som det verkligen är att sprida SDs lögner och hpropaganda - nu har ju en del ovanan att kalla detta detta för konservatism eller nationalkonservativsm - men vari ligger det konervativa  att förneka att SDs bruna propaganda är en lögn och att SDs inte prkar ut ett partis historia utan att SD ljuger om ett partis historia (speciellt när det är SDs historiska bakrund som de försöker smeta på ett annat parti . en historia som fortfarande har aktiva tråder fram till nutid inom SD)

    Jag tror inte det ärav okusnkap detta görs, jag tror att är av motvilja.

    Jag trro att du kapitalt missförstått svensk förvaltning om du tror att de partier som undet ett par mandatperioder sitter i regeringsställning kan styra över alla delar av svenska förvaltning och lagar, det finns någonting som kallas resioner och någonting som kallas kommuner för att inte tala om den roll riksdagen har

    Vad är utmärkande vänster i sveriges förvaltning  - som inte var på samma sätt 2014 och mandatperioderna före det?  Vilka delar skulle förändras på vilket sätt för att det inte skulle vara vänster - eller är det enbart vilka partier som sitter i regerinsgställning som gör attsverige är vänsterstyrt?

    Är marknadiseringen av skola där skattepengar går till vinstdrivande företag en vänstergrej enligt dig?

    Är det januariavtalet med de omfattande liberala och centerpartistiska inslagen som skapat vänstersverige så som det omformats den sista mandatperionden?   
    Har regioner och kommuner någon del i västerstyrningen av Sverige enligt dig? 
    Var menar du gränsen mellan höger och vänster går bland riksdagspartierna?

    Du öppnar för många frågor för att bena ut vad du menar med det du påstår.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?