Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    Flash Gordon skrev 2022-04-28 20:20:23 följande:

    Det är fullkomligt surrealistiskt att lyssna på statsministern idag:

    twitter.com/farbodjalali/status/1519723976012009477

    .
    Detta som sägs här kallades man "RASIST!" för om man sade det för 10 år sedan.

    Det är f*n näst intill ordagrant vad exempelvis SD har sagt de senaste 15 åren och då blivit kallade "främlingsfientliga" och "nazister".

    Idag är detta alltså korrekt socialdemokratisk politik.


    Det MA säger är _inte_ det SD sagt alla år sedan de grundades av nazister, fascister och rasister.  Åkesson sa i slutdebatten inför valet 2018 att det är människors ursprung som gör att de inte kan skaffa jobb i Sverige och det går inte att ändra på 

    Det Åkesson säger _är_ rasism.

    Det MA säger är att Sverige inte satsat tillräckligt för att integrera nyanlända i det svenska samhället.

    Det MA säger är f*n  ordagrant tvärt emot vad SD och deras svans och varmare säger och har sagt sedan SD bildades.
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-04-28 20:45:57 följande:
    Rasist - i sin mest urvattnade form, kan tilläggas - har varit glåpordet som har använts mot dem som i praktiken har kunnat se utvecklingens riktning längre fram i tiden än en mandatperiod.
    De vet att Flash påstående inte stämmer med verkligheter. I påståendet länkas till något men innehållet återges som någonting annat. - för att tvätta SDs rasism.

    Kolla vad MA säger och kolla vad SD sagt i 15 år - om du tycker att det stämmer så kan du förklara vad som stämmer och om det är någonting som inte stämmer.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-04-29 13:45:43 följande:
    Och vad vann de på detta annat än ökad polarisering av samhället?

    Ett sådant enormt felsteg
    Den som arbetar för ökad polarisering är SD, SDs varmare  och 'de nyttiga idioterna' som länkar till TASS och sprider falska uppgifter om vad som sagts och vad som står och uttrycks i länkar. 

    ditt påstående ovan är lika vettigt som när Kreml/Putin påstår att det är ukrainas försvar mot det ryska anfallet som leder till krig, död och riskerar utlösa ett världskrig. Kremls påstående är naturligtvis gravt missvisande och projicerar deras agerande och ansvar på andra. Du känner säkert igen taktiken
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-04-30 10:11:22 följande:
    Du förstår inte grejen överhuvudtaget.

    Frågan är vad som tjänar Sverige väl och för människorna som redan var här, är här och kommer hit. Vem eller vilka som ser det här bäst är fullständigt oväsentligt.

    Att inte lyssna på folk, att nonchalera dem och till och med förhindra en öppen dialog om problem som folk upplever - det har alltihop varit medvetna val.

    Det är fullständigt oväsentligt om rasister såg en bättre väg för Sverige. Problemet är fortfarande att ingen tog den bättre vägen.

    Och nej, det har ingen betydelse hur en väg beskrivs, det är någonting man går på - medan de som är fullständigt upptagna med hur vägen beskrivs, de ser aldrig bilen komma.
    Ja, en del ser inte att de sprider SDs polariserande narrativ . De traskar på den vägen och tror att de 'förstår grejen'
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-04-30 10:32:46 följande:
    Igen förstår du inte grejen. Det är inte SD som har fört Sverige på vägen som har lett hit.
    Men du har 'förstått grejen' med att sprida SDs rasism och den polarisering som de önskar - den vägen har SD skickligt stenlagt.Död
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-04-30 10:58:14 följande:
    Att kritisera politik och att kalla folk för rasister är inte riktigt samma typ av polarisering. Det senare är några bussresor svårare att förlåta för folk.
    Du tänker kanske på när partiet som grundades av nazister, fascister och rasister med ett principprogram som i si helhet återspeglar fascisten Per Engdahls ideologi och politiska mål sa att de skulle dra igpng brun propagande och sedan landerade historieförfalskningen om S' historia och kallade S för både rasister och nazister

    När det är väl känt - även om SDs vurmare förnekar och förminska r det - att det är SDs om har en nazistisk oc hrasistisk bakgrund. 

    Att SDs Åkesson i slutdebatten i PS dessutom lägger fram rasistiska argument om vad som är skälet till bristande integration...

    Är det det som är några bussresor svårare att förlåta? Eller sopar du gärna det under mattan för att sprida SDs falska historieskrivning och bruna propaganda  och anser att det är några bussresor svårare att förlåta att SDs ideologiska och politiska grunder visas?

     
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-04-30 11:18:12 följande:
    Vad har det här med någonting som jag har skrivit?

    Jag bryr mig inte om dina försök att vinna SM-guld i att måla upp mig som en slags SD-vurmare - det jag bryr mig om är om du överhuvudtaget förstår och kan bemöta det som jag skriver på ett intressant vis.

    Vilket du varken gör eller kan.

    Du har hållit på med det här - i princip uteslutet - i säkert 10 år snart. Du känner inte alls att värderummet för löjliga SD-associationer har krympt något?
    Det är du som skriver att det är en annan bussresa att kalla någon rasist - och då redogjorde jag för SDs försök att kalla S för rasister och nazister - men då svarar du 'vad har det här med någonting jag har skrivit' att göra.

    Att sedan kritisera SDs politk för att den bygger på ideologi tagen direkt från eurofascismens största efterkrigsnamn - det tycker du är en annan bussresa än SDs försök att utmåla S som rasister ocgh nazister?
    Digestive skrev 2022-04-30 10:58:14 följande:
    Att kritisera politik och att kalla folk för rasister är inte riktigt samma typ av polarisering. Det senare är några bussresor svårare att förlåta för folk.
    Vad är svårt att förlåta och vem för dig? Att kritisera SD för att de kallar S för rasister och nazister eller kritk mot SDs politik?

    Menar du att jag har kritiserat dig för att sprida SDs polarisering i 10 år? varför inte 20 eller 30 eller 40 år? Kan du inte hitta på någonting annat som vänder sig mot kritik av SDs politik?


     
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-04-30 09:16:04 följande:
    De åstadkom ingenting mer än en tvåsiffrig procentenhet som aldrig någonsin kommer att lägga sin röst på ansvariga. Det skulle inte ens förvåna mig om den självskadan lever vidare ett par generationer.

    Jag tror även att det är fel att kalla det för en polarisering numera, alltså i den mening att det skulle handla om två samhällspoler - jag tror det har mynnat ut i tre vid det här laget.

    Och den tredje polen eldas på flitigt av identitetspolitikens narrativ - att källan till alla problem alltid är extroverta. Ett narrativ som skapar ett hat mot Sverige per se när fler och fler ser att offerskapet aldrig gav framgång, aldrig lyfte deras status och aldrig fick deras områden att blomstra.

    Allt de fick och kommer att få på denna väg är vänster- och centerblockets betydelselösa hyllningar och övriga är alltså vi, rasisterna.

    Det är inte konstigt att verkligheten ser ut som den gör och när lamporna tänds i danslokalen. Romantiken försvinner väldigt kvickt.
    Den nyfascistiska politiken är en del av den identitära rörelsen. ett stort abtal av SDs tidiagre medlemmar anklagades av SDs själva för att vara identitära. OCkså SD har inslag av identitär ideologi i form av de etnonationalistiska politiska målen de har med sin politik

    Mer om etnonationalism och identitära föreställningar.

    www.researchgate.net/publication/353591148_The_Transnationalization_of_Ethno-nationalism_The_Case_of_the_Identitarian_Movement 

    Det finns naturligtvis ingeting mer identitetspolitiskt än det de identitära och etnonationalistiska rörelsera arbetar för.

    För SD och de andra identitära/etnonationalistiska och rasistiska politiska rörelserna är det externa hotet 'de andra' , de som inte är som vi, de som inte kan arbeta för at de inte _kan_ integreras pga att de kommer från en annan del av världen med andra kuturer, andra specifika kuturer. 

    De indetitära kritiserar det liberala demokratiska projektet, det projekt som kallas konstitutionell demokrati, och kallar de som inte stödjer de indentitära målen för vänsterliberala, för kulturmarxister och säger att de själva är tystade då de möter motstånd i debatten.

    Måtte lamporn tändas snart så att de identitära romatiekerna kan se verkligehten och angreppen mot demokrati och allas lika värde oberoende av urpsrung. 

     
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-04-30 12:31:40 följande:
    Men vad har jag med saken att göra? Hur blev det överhuvudtaget min sak att kommentera vad SD gör/gjort?

    Gör SD samma sak så är det samma sak.

    Det vore dock komiskt att föreslå att det är på samma nivå, skala och mål. I flera år var det vänsteretablissemangets folksport att kalla allt och alla för rasister om de överhuvudtaget skilde sig från vissa politiska linjer.

    Vad vänsteretablissemanget har frammanat - ända ner på folknivå - är någonting helt annat än att peka ut partiers historia under andra världskriget.

    Du kan återkomma med dina socialdemokratiska bekymmer när du riskerar att bli mördad och våldtagen - för att blott en S-keps i hemmet förknippas så sjukligt starkt med rasism.

    Tills dess finns det ingen relevant liknelse att göra mer än en teknisk poäng som saknar adress.
    NU sprider du SDs lögner igen - SDs bruna film pekar inte ut andra partiers historia under andra världskriget. SDs bruna folm är en historieförfaksning och enligt MK sjäkv brun propaganda.

    Jag undrar inte varför jag påstår att du sprider SDs bruna propaganda
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-04-30 14:10:31 följande:
    Du tycker alltså att jag ska kommentera SD igen. Herre Gud, Familjeliv borde ha en särskild SD-avdelning i sitt forum.

    Tribalism finns överallt och särskilt hos ett splittrat folk. I grunden är det mänskliga instinkter vi pratar om. Ihop med ideologi så kan det uttryckas problematiskt i olika situationer.

    Vänsterns identitetspolitik är problematisk i vår nutid då problemfokuset alltid är externt och övermänskligt för individen = dina problem beror på någon grad av förtryck och du behöver förändra samhället (enbart med statens hjälp, såklart) för att lyckas nå framgång, status och ett välmående bostadsområde.

    Ett hyggligt problematiskt narrativ när väldigt få (om ens någon) når sådant genom ett slags apatiskt offerskap och det även om krafter som sprider det här narrativet råkar styra landet.

    Och övriga är rasister. Punkt.

    Det här är alltså det två huvudnarrativen som etablissemanget basunerar ut åt främlingar som i många fall inte har en aning om svensk kultur - åt folk som helt enkelt går på det och blir jävligt besvikna.

    Väck mig den dagen då etablissemanget ser hjältar istället för offer.

    Väck mig den dagen när etablissemanget förstår att mångkultur inte bara är en lek med färger.
    Det är väl återkommande att du kommenterar och sprider SDs lögner och narrativ utan att jag ber dig om det - tvärtom påpekar jag ofta att när du gör det.

    Mycket av din analys stämmer väl överens med alternativhögerns ocg SDvurmarnas  självpåtagna martyrskap(offerkoftan) och att det är externa krafter som hotar samhället. Det är väsnetrliberalerna, det är kulturmarxisterna, det är samhället och staten som hotar människorna, det är demokratur, det är soros, det är folkutbytem det är mångkultur, det är etablissemanget -  listan över vad som är skyldigt till den polarisering som SDs vurmare och alternativhögern skapat är extern .- själva har de ingen som helst del i att de sprider fake news, alternativa fakta och historieörfalskningar.

    Nu försöker du igen att sprida SDs narrativ om etablissemanget, om mångkultur och försvarar detta med påståendet att de falskt kallas för rasister.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?