Inlägg från: Missermajser |Visa alla inlägg
  • Missermajser

    Har du förtroende för regeringen?

    EternalOptimist skrev 2021-06-16 01:01:20 följande:

    Hoppas att vänsterpartiet genomför sin misstroendeförklaring så att socialdemokraterna inser att dom inte kan ignorera vänsterpartiet! Socialdemokraterna svansar för mycket efter högerpartierna. Det som Sverige behöver är en radikal vänsterpolitik och inte någon rödblå smörja!!!!


    Även vänsterpartiet svansar för högern i mång och mycket. De är inget annat "funktionssocialister" som ämna reformera bort det lilla uns socialism som möjligen finns kvar för att driva allt så långt åt det marknadsliberala hållet det går. Har man släppt fram en regering som denna under minoritet så kan man inte vara annat än borgerligt lagd.


    De motarbetar förvisso SD men det är ingen skillnad på att godkänna strukturell rasism för att hålla tillbaka mer direkt rasism.

  • Missermajser
    KN75 skrev 2021-06-18 10:06:17 följande:
    Det finns snart inga människor kvar som tror på socialism, eller någon sorts romantiserad utopisk bild om något som skulle likna socialism. 

    Alla som begriper något har sett och förstår numera att socialism inte är önskvärt av den stora majoriteten och alla begriper att dem utopiska världen aldrig kan fungera i verkligheten.
    Socialism har aldrig klarat av att fungera i verkligheten i något enda exempel, itne i dag och inte historiskt. Självfallet inte heller i framtiden.

    VPK och utopier kan möjligen attrahera historielösa och naiva ungdomar som t ex aldrig har fått den sanna historiebeskrivningen att kommunism i verkligheten har varit mycket värre, har förtryckt och mördat många fler miljoner människor än t o m nazismen.
    Historielösa marknadsliberala etnocentriker har sin tid, vad för utopism du syftar på vet jag inte. Den sk stora majoriteten åstundar naturligtvis del i privilegier så länge utrymmet för kapitalvinsterna tillåter det. Bidragspartiernas tid på både höger och vänster sida kommer förmodligen att vara över ganska snart. Vart massorna då söker sig får framtiden själv tala för. Det som överlever skriver sedan den historien.
  • Missermajser
    Digestive skrev 2021-06-21 13:00:49 följande:
    Det är faktiskt lite kul när politiska poseringar håller figuren uppe med ihåliga balkar som att det i praktiken skulle vara billigare att bygga bostäder i Sverige än någon annanstans.

    Om något så är det bara svårare än någon annanstans, vilket också är ett av problemen i buketten.

    Emellertid försöker folket själva att lösa problemet - i vanlig ordning - med en påbörjad och mindre ruralisering. Men politikerna hittar väl på något dumt som försvårar även detta, oh... wait - högre skatter på bränsle, skatter på vedhögar, utvidgat strandskydd and the list goes on.

    Man vill ha befolkningsökning men inget av det som underlättar för just en befolkningsökning, då skattemedlen ska gå till ideologiska skrytbyggen i första hand - folkets leverne är sekundärt, vi har det ju så bra att det nästan är lite för bra.
    Du har en poäng där även om jag inte i vissa detaljer är helt med. 
  • Missermajser
    Digestive skrev 2021-06-21 14:14:58 följande:
    Vilka detaljer tänker du på?

    Jag håller med dig gällande skatter på bränsle och vedhögar mm. Vad gäller strandskydd så är jag nog av en annan åsikt. 


    Sedan ett lite tillägg som jag inte riktar till dig utan allmänt.


    Om jag ska ta mig rätten att ha åsikter i borgerlighetens upplägg så är det väl att den konservativa delen ligger för nära den liberala. Dvs att även om man där är marknadsliberal så tror jag dessa intressen prioriteras för högt över praktiska intressen för att utgöra ett alternativ till den liberala sidan.

  • Missermajser
    KN75 skrev 2021-06-21 17:35:27 följande:

    Ja sådana ord som
    Dysfunktionellt, kollaps, brist på kontroll
    är ju sådana ord som både våra grannländer och internationella media har använt om Sveriges politik nu under flera år, särskilt när man ha beskrivit Sveriges nya samhällsproblem.

    I internationella turistsammanhang onämndes Sverige ofta som liknande en idyll till för bara 10 år sedan, jag tom med för 5 år sedan.
    Men nu, med Sveriges accelererande samhällsproblem, där vår fruktansvärda kriminalitet och skjutningar ofta omnämns internationellt, så varnas det allt oftare i internationella turistsammanhang för Sverige, oftare än att vi som för inte alls länge sedan omnämndes som liknande en idyll.

    Numera berättas ofta att Sverige har mycket större kriminalitet och mycket värre samhällsproblem än t ex Norge och Finland, och tom mycket värre än Danmark.

    Dysfunktionellt, kollaps, brist på kontroll
    är utan tvekan benämningar som stämmer väl in på Sveriges statsminister, stämmer in på villervallan i den Socialdemokratiska regeringen, stämmer väl för landet Sverige och för våra nya samhällsproblem.

    Sveriges innevånare har inte förtroende för S-regeringen, framförallt inget förtroende gällande den viktigaste frågan som är kriminalitet/integrationspolitik.
    Internationella medier har uppenbarligen inte heller längre förtroende för landet Sverige och för Svensk politik.


    Regeringen har varit idioter men jag kan inte precis påstå att den regering som häll låda till 2014 var var bättre. De kappvändande nytillskotten i oppositionen har ju inte heller imponerat. 
  • Missermajser
    Digestive skrev 2021-06-21 15:34:32 följande:
    Det är inget fel på att utöka strandskyddet per se men det fungerar dåligt ihop med övriga pusselbitar som behöver passa med varandra.

    Att öka befolkningsmängden och samtidigt exploatera mindre av Sveriges attraktiva marker är helt enkelt två pusselbitar som passar dåligt ihop.

    Öka befolkningen i den takt man gjort är en av de mest rasistiska saker som skett i Sverige. Jag avskyr begreppet intersektionalism men i detta fallet kan man faktiskt använda det på så viss att det rent logiskt skapar rasism. Tar man emot mer folk än det finns jobb och bostäder så är rivaliteten, kriminaliteten och rasismen en ganska given reaktion. Därför anser jag C tillsamman med alla som stod bakom det för rasister i större bemärkelsen än vad de extremare varianterna av nationalkonservativa är.

  • Missermajser
    KN75 skrev 2021-06-21 18:31:24 följande:
    Du kan tycka det och jag ger dig åtminstone delvis rätt gällande tiden före 2014. Men sedan dess har det ändå gått 6-7 år där utvecklingen i Sverige har varit en fullständig katastrof, t o m mycket sämre än de som höll låda dessförinnan.

    Men jag för min del är helt övertygad att en M/KD regering,
    med i den viktigaste frågan stöd i riksdagen från SD,
    hade varit mycket mer framgångsrika i att agera mot Sveriges fruktansvärda samhällsproblem.
    Sämre hade det ju absolut inte kunnat bli!

    Om jag skulle önska något inflytande från Socialdemokrater så skulle jag, i den viktigaste frågan, önska mycket starkt inflytande från det danska Socialdemokratiska partiet.
    Danmark har verkligen agerat i den viktigaste frågan. Extremt stor skillnad mot den svenska S-ledda regeringens totala fiasko.
    Ingen annan regering har väl någonsin låtit ett 4% extremist-parti få så extremt stort inflytande och detta inflytande är väl en mycket stor del i det totala fiaskot.
    Förtroendet är i botten.

    Jag är inte helt stängd för iden men tyvärr tror jag den är bortskiten både av SD själva och identitetspolitiken från både höger och vänster.


    Jag anser att S skulle kunna sökt stöd eller åtminstone samtal med SD i fråga om välfärdspolitiken i annat fall.


    Rent av gällande invandringen på så vis att man växlat in med SD som så gärna vill ha arbetskraftsinvandring gjort en kompromiss om att minska den ena i utbyte mot att minska det andra. Nu lever ju för många kvar i myten om att EU är bra så alternativet finns ju egentligen inte. 


    SD har tyvärr satt kultur frågor och marknadsliberalism för högt för att jag ens ska tro på att det är ett seriöst försök till någon måttlig nationalistisk socialkonservatism. Den extrema antisocialismen de står för gör ju inte riktigt samarbetsmöjligheterna större. Den inriktningen verkar ha varit viktigare än att sälja in sina egna politiska idéer utöver invandringsfrågan.


    Skulle partiet med följande anhängarskara haft lite mindre skit i påsen och haft lite läger svansföring så tror jag inte naziststämpel varit omöjlig att bli av med.. Nu är det rätt kört och tonläget tröttnar folk på till slut.

  • Missermajser

    Jag undrar just hur det är med Gunnar Axen och de "egoistiska parasiterna". Han är inte lika intresserad av att säga det om sina egna va?

  • Missermajser
    Rataxes skrev 2021-08-03 14:09:04 följande:
    Din Statliga sjukvård fungerar, eller?

    Pensionerna urholkas samtidigt som Staten försämrat villkoren för provar pensionssparande.

    Staten ger föräldraledighet med villkoret att Staten ska bestämma hur familjerna ska använda den.

    Skattetrycket är så högt att vanliga människor måste ha bidrag från Staten för att klara sitt uppehälle.
    Va? Vad jag vill minnas så hade du betydligt högre lön än jag och jag klarar mig utmärkt utan bidrag. Vill minnas det sedan vi debatterade marginalskatt eller om det var värnskatt för ett antal år sedan. 
  • Missermajser
    Rataxes skrev 2021-08-09 08:11:53 följande:

    omni.se/polis-vantas-sluta-patrullera-i-glesbygd-nattetid/a/XqjeOB

    Det stjäls maskiner för 1,5 - 2 miljarder årligen på landsbygden enligt NOA. Då tycker minister Damberg att man kan lägga ner polisens glesbygdspatrullering. Är han köpt av öststatsmaffian?

    Fotnot - häromkvällen hade vi besök på gårdsplanen, märkte det när utebelysningen tändes upp. Kollade vad som övervakningskamerorna fångat, det var 2 av de övergödda krabaterna som brukar sitta och hej-heja utanför affärerna i grannkommunen, skåpbilen hade de parkerat ute vid "stora" vägen, kunde tydligt se regskylten med "BG" före numret. De fick iallafall väldigt bråttom när 8x300 W lyste upp gårdsplanen, en av dem föll pladask på sin feta mage på väg till bilen. Funderar på om jag ska skriva ut ett par bildkopior och ge dem nästa gång de sitter och häckar utanför ICA... med ett tydligt budskap om att nästa gång kommer besöket att vara förenat med svår smärta.


    Varför ställde du inte upp på NEJ TILL EUs sidan vid valet på 90-talet. Hade den liberala extremhögern ställt upp så kanske vi kunnat stoppa eländet med vapenflöden och grannländer som skyfflar slussar över sina sociala problem på Sverige. 
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?