Inlägg från: Missermajser |Visa alla inlägg
  • Missermajser

    Har du förtroende för regeringen?

    Rataxes skrev 2020-10-28 22:07:42 följande:
    Var det allt?

    Inga fler spyor om mig?

    Nu blir jag lite förvirrad här...


    Socialiseringar eller kommunal vetorätt skär sig förvisso med dina åsikter men jag visste inte att förespråkande av dessa och kritik mot dess motståndare faktiskt är direkta spyor om dig personligen.


    Jag får erkänna att jag inte greppar den klassiskt liberala moralfilosofin helt och fullt. Men kanske det kan ses som ett angrepp på egenintresset. Är detta den högsta moraliska auktoriteten så är ju givetvis existensen av allmänna intressen en personlig förolämpning mot varje liberals moraliska auktoritet. 

  • Missermajser
    Rataxes skrev 2020-10-29 06:27:36 följande:
    Blir?

    Förvirring tycks annars vara ett konstant tillstånd hos vänstern.

    Det här yttrandet påminner kanske aningen mer om den biologiska sammansättning  du nämnde innehållsmässigt.


     

  • Missermajser
    FDFMGA skrev 2021-01-10 05:33:27 följande:
    Det har ju skapats omröstningstrådar om i princip allt på FL, trådar där sen någon har påstått att regeringen borde lyssna till folketgs röst.

    Jag är benägen att tro att somliga dels saknar förmåga att förstå hur en demokrati fungerar och dels inte förstår vare sig principen en person en röst eller att det är ytterst få av Familjelivs medlemmar som röstar i trådarna.

    Men det är väl trots detta en betydligt bättre hobby att rösta på nätet än att busringa till folk eller nalla konserverade päron ur mammas skafferfi.
    nihka skrev 2021-01-09 11:15:32 följande:
    Tanken på att du skulle förstå skillnaden mellan familjelivs omröstningstrådar och allmänna val är onekligen rätt skrattretande.

    Ännu krångligare blir det ju för dessa stackare om de skulle analysera sina egna frågeställningar.


    Det tycks inte slå dem att det skulle kunna vara så att frågan är så pass relativ att deras meningsmotståndare kan ha röstat samma på frågan.


    Jag kan ju anse att jag saknar förtroende för regeringen för att bi har haft borgerlig riksdagsmajoritet sedan 2006. Jag kan ju t.ex. gilla S men att de politiska förutsättningarna gör att jag inte kostar på något förtroende även om jag kanske röstat på den. 


    Extremhögerns blåbärsarmé tycks tolka det som att 74% (nuvarande ställning) skulle ha förtroende för deras idoler...


     

  • Missermajser
    nattuw skrev 2021-01-16 20:19:09 följande:
    Vilket var den definition de hade bakom järnridån. I västerländska demokratier brukar man ställa lite högre krav än så.

    Den realsocialistiska typen av demokrati inkluderar de ekonomiska inflödena för folkstyret men exkluderar partier eftersom den ekonomin är en del av den demokratiska plattformen i det synsättet.


    Den liberala demokratin inkluderar partier men exkluderar ekonomin från folkstyret eftersom de anser att folkstyret är lika med förtryck mot privatkapitalismen. Istället förespråkar de skatter för att staten skall vara beroende av näringslivet (eller de kapitalstarkaste delarna av det). Det demokratiska folkstyret betraktar de som massornas förtryck av individen. Därför skall den göras ofarlig genom att sakna ekonomisk makt och helt ska all media och public service vara privat.

  • Missermajser
    K Markatta skrev 2021-01-22 15:22:53 följande:

    Ny professionell rekrytering av regeringen Löfven:

    www.expressen.se/nyheter/eliassons-nya-jobb-samordna-krisberedskap-at-regeringen/

    Eliassons nya jobb - behåller lön och titel

    Dan Eliasson får nytt jobb inom regeringens enhet för krisberedskap. Där behåller han sin titel som generaldirektör.

    ...

    Expressen kan nu avslöja att Dan Eliasson ska arbeta på justitiedepartementets enhet för samordning av samhällets krisberedskap (SSK). Enligt regeringskansliet ska Dan Eliasson identifiera de områden där det är mest angeläget att se över lagstiftningen i syfte att kunna hantera kriser av varierande karaktär.

    Bland de myndigheter som ligger under SSK finns bland annat MSB, som Eliasson nyss lämnat.

    Enheten ansvarar även med frågor som rör bland annat räddningstjänst, sjöövervakning, informationssäkerhet, psykologiskt försvar samt kommuners, landstings och myndigheters beredskap.


    Du föredrar att de får bidrag till de hittat ny tjänst istället för att jobba va?


    www.aftonbladet.se/nyheter/a/21B4jx/riksdagsman-sparkad-fick-12-milj-i-bidrag

  • Missermajser
    KN75 skrev 2021-02-22 09:01:11 följande:
    Och på förekommen anledning får jag skriva ett rättat inlägg:
    Tack för en mycket intressant länk.
    Vissa som kanske inte klarar av att ta intryck från mer än en riktning kan givetvis ha svårt läsa och ta till sig något som kan kopplas till timbro.
    Men i de fakta som omnämns med utomordentliga KÄLLHÄNVISNINGAR är många detaljer och omständigheter i artikeln både intressanta och mycket anmärkningsvärda.
    De tillför perspektiv till trådämnet och breddar objektiviteten i debatten i tråden.

    En av alla intressanta detaljer jag lägger märke till är att det finns så tydliga kopplingar och så stark (läskig!) överensstämmelse mellan den kända kommunisten C H Hermansson och de metoder som används av vissa flitiga skrivare här på FL, där jag tycker särskilt en typ av inlägg, som upprepas och upprepas, liknar metoder som visar dessa starka kopplingar.
    Får erkänna att denna överensstämmelse är högst anmärkningsvärd och den överraskade mig lite.
    Om skribenter som bara kan se i en riktning använder dessa metoder så kan det självfallet ha inverkan på frågan i trådstarten: "Har du förtroende för regeringen?"
    Notera att det är inget som JAG skulle ha hittat på, det är inte min åsikt, utan kopplingarna framgår alltså i den tidigare länkade artikeln:
    timbro.se/smedjan/vansterpartiet-gjorde-aldrig-upp-med-kommunismens-ide/

    Det är källor i inlägget men det är väldigt missvisande ifråga om vad vänsterpartiet officiellt gått ut med att man gjort upp med. 


    Deras syfte var väl att göra upp med den marxist-leninistiska inriktningen som Stalin ämnade var att bygga en stark kommunistisk "stat". Vad jag förstod var att de bytte namn därför att de inte avsåg att skapa en sådan kommunistisk stat utifrån Chrusjtjov väl kända tal.


    Senare så lade väl trotskisterna i Sverige ned och gick in i V medan det samtidigt utvecklades åt reformism, demokratisk socialism och rent av funktionssocialistiska tankar.


    Internationalismen både från trotskisterna och andra socialliberaler bland dem väger väl tyngre än den lokala solidariteten mellan arbetare. Därför kan man idag se att de inte brytt sig så mycket om att man från borgerligt liberalt håll satt ganska hård press på både den borgerliga välfärden och konkurrensen om jobb genom invandringen. Det är väl en ganska rejäl kil som slagits in i arbetarrörelsen och solidariteten inom denna.


    Det är väl en gamma spricka mellan socialister som används av deras motståndare än idag.


    Att det står i partiprogrammet som artikeln från näringslivets tankesmedja har väl aldrig varit något man behövt göra upp med:


    "Vänsterpartiet vill förstatliga svenska företag och avskaffa kapitalismen. Reaktionerna till trots var detta aldrig en hemlighet."


    Det har ju även funnits med i Socialdemokraternas partiprogram. 


    Detta är väl inget som egentligen bör ses som något större hot om man ser till S historia. De har ju reformerat mer åt det borgerliga hållet än borgarna själva genom åren. Snarare kan man se den vänster som sitter i riksdagen som ett politiskt projekt som gått ut på att fasa ut socialismen.


    Naturligtvis så tjänar ju högern på att framställa den flataste antydan till socialism som ett revolutionärt försök till diktatur. 


     

  • Missermajser
    KN75 skrev 2021-02-22 19:03:56 följande:
    Ja dina synpunkter är intressanta,
    även om det inte framstår som du anstränger dig vara särskilt objektiv.

    Kommunism är ju i verkligheten ett uppenbart och ett reellt hot, både om man ser till historien och om man ser till de brott mot mänskligheten som har skett och som sker än idag i kommunismens anda.
    Menar du att det är din åsikt att du inte ser kommunism som ett reellt hot?

    Jag tar starkt och tydligt avstånd från nazismen och jag tar lika tydligt avstånd och fördömer alla hemska brott som kommunismen har begått mot mänskligheten.

    Men var står du personligen i uppfattning då det gäller det faktum att kommunismen har varit ännu mycket värre än nazismen då kommunismen har dödat mångdubbelt fler med omkring 80 miljoner döda människor?

    Jag tycker det är väldigt mycket fokus på nazismen (med rätta!) men att det inte alls på samma sätt är lika mycket fokus på kommunismens fruktansvärda härjningar. Inte på långa vägar fördöms kommunismen dagligen av journalister, politiker, i media, i skola/utbildning eller överhuvudtaget i debatten, inte ens något som liknar motsvarande sätt.
    Sällar du dig till dem som vill förminska betydelsen av de brott mot mänskligheten som skett i kommunismens anda eller väljer du att kritisera kommunismen ännu mera och oftare än du kritiserar nazismen?

    Jag tycker absolut att det är rätt att kritisera och fördöma allt som gjordes i nazismens anda.
    Men jag tycker det liknar väldigt mycket att dölja och förneka det ännu mycket värre, mera omfattande, fortfarande pågående i vår tid, mördandet och förtryckandet av människor i kommunismens anda.
    T ex så har jag pratat med väldigt många ungdomar under de senaste tio åren och de allra flesta verkar ha fått en god del utbildning och information som gjort att de har en mycket tydligt uppfattning om hur fruktansvärd nazismen var. Medan det är en otroligt stor skillnad då väldigt många ungdomar, även s k välutbildade med universitetspoäng, nästintill saknar utbildning och information om kommunismen. Ungdomar i allmänhet har inte på långa vägar en lika tydligt uppfattning om att kommunismen faktiskt har varit, och är, ännu mera fruktansvärd än nazismen.
    Inte en ungdom av hundra har i samtal med mig haft en tydlig uppfattning om att kommunismen har varit ännu värre, mördat och förföljt så många fler människor än nazismen. En mycket tydlig signal för mig som visar hur mycket information som helt enkelt förminskas, döljs och förnekas i utbildning och i allmän information.

    För att respektera trådämnet menar jag att allt i ovan och även ett aktivt samarbete mellan S och V gör att förtroendet för regeringen självfallet minskar, åtminstone bland upplysta innevånare.

    Ska man jämställa S och V med kommunism eller jämställa kommunism med nazism så får man problem med definitionerna begreppen i framtiden. Varför inte slänga hela språket i sjön?


    I själva verket så är ju i stort sett hela mittenröran du kallar S och V inte annat än välfärdskapitalister som alla övriga borgerliga partier i riksdagen. Det enda som skiljer är små procentsatser i fråga om skatt eller vilka områden som ska får lite större eller mindre budget.


    Med andra ord är alla partier nazistpartier med kopplingar till kommunismen enligt den logiken. Alla stödjer mer eller mindre proportion av marknadsliberalism samt proportion på offentlig sektor varierar lite hit och dit. Så ett inslag av olika hög grad av klassiskt liberala drag finns med det med. Därför kan kalla dessa brunröda med eftersom de så starkt samarbetar med de konservativa som började med sk "kommunistisk" skattebaserad välfärdspolitik.


     


     


     

  • Missermajser
    KN75 skrev 2021-02-23 12:16:40 följande:
    Dimridåer som kan liknas vid att försöka dölja och förneka sanningen? 

    Jag har verkligen inte diskuterat skattepolitik i mitt inlägg som du citerade.
    Jag har diskuterat det faktum att kommunismen med 80 miljoner dödade människor är ännu värre än nazismen.

    Jag ser inga svårigheter i den allmänna debatten när det gäller att ständigt generellt fördöma nazismens förskräcklighet.
    Men du menar att det inte på motsvarande sätt skulle vara möjligt att generellt fördöma kommunismens ännu värre mördande av 80 miljoner människor?

    Jag noterar att du själv vägrar erkänna eller fördöma det faktum att kommunismen har dödat omkring 80 miljoner människor.

    Ska man allmänt uppfatta det som att du väljer att personligen ingå i samma mönster av förminskade och förnekande av kommunismens fruktansvärda härjningar som jag beskrev en del av i mitt tidigare inlägg?

    Jag fördömer allt dödandet som skett i liberalismen, socialismen och konservatismens namn.  Därför är det ingen fråga som jag tycker är rimlig att använda som argument mot den ena till förmån för den andre.


    Det du för är ett cirkelresonemang som kan kallas det "dystopiska triilemmat".


    fof.se/blogg/det-dystopiska-trilemmat


    Man kan ställa sig under var och en av de tre huvudsakliga ideologierna liberalism, konservatism och socialism för att anklaga de andra två för onda.


    Bara övergreppen från kapitalistiska regimer genom folkmord, massmord, förintelsekrig, svältpolitik, rasism och klasspolitik: ca 455,8 miljoner.


     

  • Missermajser
    KN75 skrev 2021-02-23 16:28:23 följande:
    Du får kalla mig och mitt resonemang vad du vill men menar du på fullt allvar att jag ljuger??? 
    Och du får självfallet fortsätta försöka lägga ut dimridåer, dölja och förneka om du känner att du har ett behov av det och att du vill stå upp för det.

    Faktum är trots dimridåer att det är mycket tydligt att nästan alla generellt fördömer nazismen medan svenska skolan inte alls på samma sätt generellt utbildar och informerar barn och ungdomar gällande kommunismens ännu värre härjningar. Även att t ex journalister, media, politiker och allehanda "tyckare" rapporterar inte alls på samma sätt, avstår från att på samma sätt fördöma, att kommunismen har dödat mångdubbelt fler.

    Om jag minns rätt har jag också läst att du kommenterat nazism men 
    jag noterar återigen att du själv vägrar erkänna eller fördöma det faktum att kommunismen har dödat omkring 80 miljoner människor.

    Bara övergreppen från kapitalistiska regimer genom folkmord, massmord, förintelsekrig, svältpolitik, rasism och klasspolitik: ca 455,8 miljoner.
    Om du tycker att den siffran är adekvat vad tror du det skulle bli för siffror om man på samma sätt låtsas räkna ut vad alla vänster-regimer och vänsterideologier har lyckats åstadkomma? 500 miljoner eller 1 000 miljoner?

    Det vi vet som är någorlunda erkänt och vedertaget är hur fruktansvärt många som nazismen dödade.
    Och på samma sätt är det erkänt och vedertaget att kommunismen har dödat och förtryckt, och gör så än idag, mångdubbelt fler än nazismen, trots att detta faktum ofta ska döljas och förnekas.

    Jag förnekar inte att det kan ligga runt 80 miljoner som dött i samband med kommunistiska eller socialistiska stater. Inte heller har jag skrivit att du ljuger. Kommunismen har haft ungefär 100år på sig. Du kan ju själv räkna ut i jämförelse med nazismen som fick ihop ca:57 500 000 på 6 år. 


    necrometrics.com/20c5m.htm 


    Kapitalismen och de två ideologier som Timbro är mindre noga med att moralisera över bör ju tas med i beräkningen.


    varseblivning.se/2020/03/12/dodsantal-av-kapitalistiska-regimer-genom-historien/


    Där av kan det dystopiska trillemmat vara intressant att fundera över.


     


     


     


     

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?