Inlägg från: Missermajser |Visa alla inlägg
  • Missermajser

    Har du förtroende för regeringen?

    KN75 skrev 2021-02-23 18:42:41 följande:
    Dina resonemang kan vara intressanta, även om du saknar objektivitet. Men de har ingen anknytning till trådämnet.

    Men min poäng, som absolut har anknytning till trådämnet, är att regeringen och dess anhängare, inte minst anhängare här i tråden, tillsammans med de allra flesta som överhuvudtaget får något medieutrymme, är generellt väldigt snabba med att gång på gång fördöma nazismen.
    Men i princip ingen av ovan uppräknade, i synnerhet inte S-politiker och den sittande regeringen, fördömer eller ens en enda gång nämner att kommunismen har varit ännu värre. Ingen gång har jag sett eller hört de uppräknade ens nämna att kommunismen har dödat ca 80 miljoner människor.
    Man vill bara försöka dölja och förneka det faktum att kommunismen har varit ännu värre än nazismen.

    Det gör att förtroendet sjunker för regeringen och för alla som ständigt sysslar med detta döljande och förnekande.

    Det spelar ingen roll hur du och andra hela tiden försöker flytta fokus i den här tråden och i all samhällsdebatt.
    Nazismen ska absolut fördömas.
    Men det är pinsamt att alla försöker dölja och förneka att kommunismen har varit ännu mycket värre och har dödat många fler.

    Kommunismens förtryck, förföljelse och mördande av människor är pågående och aktuellt än idag runtom i världen.
    Trots detta är det ingen allmän debatt och inget allmänt och generellt fördömande utan i stället läggs det ut dimridåer, döljs och förnekas aktivt medan man ständigt och upprepat fördömer nazismen, trots att den ju faktiskt är i princip icke existerande i dag.
    Denna skillnad skapar inget vidare förtroende för S-regeringen eller alla dessa uppräknade vänster-anhängare.

    Ditt idisslande om kommunismen och nazismens anknytning till trådstarten får du väl sätta dig i en hörna och fundera över då. Det är mycket offermentalitet i att argumentera argumentera mot problem du själv lyckats frambringa uppe i knoppen. Vad som rör sig där vet du bäst själv...


    Jag refererar till ditt inlägg och om du inte själv begriper vad du postar så får du väl skylla på regeringen.. 


    Jag vet vad Catarina Kärkkäinen från propagandaorganisationen Timbro försöker få till men hon och du verkar inte ha ägnat mycket tankeverksamhet på vad debatten inom V.


    Du yrar mycket om dimmor och är väldigt partisk själv i frågan och så piper du om att jag saknar objektivitet... 


    Personligen har jag inte förtroende för regeringen av de enkla skäl vänsterblocket är minoritet i riksdagen samt att C,L och MP sitter med i regeringen.


    Jag tycker de skulle låtit snöhögern regera oavsett denna höger hade att bilda något vettigt regeringsalternativ. Naturligtvis vet jag att både SD-anhängare och tokliberaler skulle galta om etablissemang och kommunismens massmord några gånger i veckan ändå... 


     

  • Missermajser
    Rataxes skrev 2021-02-24 08:45:16 följande:

    Vad har den inkompetente pratkvarnen till justitieminister för plan för vardagsbrottsligheten?

    www.aftonbladet.se/debatt/a/R9Og5W/brottslighet-knacker-svenska-foretagare


    Vilka är incitamenten för personerna bakom vardagsbrottslighet tror du?


    Frågan är ganska viktig eftersom den är avgörande för hur vida någon bryr sig om de får sitta några månader eller 5 år.


     

  • Missermajser
    KN75 skrev 2021-02-24 10:26:59 följande:
    Ofta brukar man få höra vänsterpropaganda som ett mantra som går ut på att brottslingarna har för liten inkomst och därför väljer de att begå brott.

    Vänsteranhängare, och alla som önskar fler röster till S, VPK, MP, vill att de Svenska skattebetalarna ska betala ännu mera i skatt och att brottslingar och bidragstagare ska bli fler och få mera i bidrag.
    De som får bidrag röstar nämligen på S och deras stödpartier, vilket visas i flera undersökningar och t o m i partiers egna uppföljningar efter valet.

    Men det finns flera "gamla" geografiska områden i Sverige som sedan länge har låga inkomster, t ex vissa områden i Norrlands inland, vissa områden i t ex Bergslagen.
    Men där förekommer inte alls denna nya kriminalitet som har blivit så vanlig och utbredd i Sveriges nya utanförskapsområden!

    Alltså stämmer inte vänster-propagandan.

    Brottslingar ska därmed inte få mera bidrag betalda med skattebetalarnas pengar.
    Detta oavsett att bidragstagare röstar på S och deras stödpartier.
    S och dess stödpartier måste väl kunna finna andra vägar att få röster än att man ska verka för ökade bidrag och ökad brottslighet på bekostnad av Sveriges skattebetalare?
    Flash Gordon skrev 2021-02-24 11:37:00 följande:

    Alltså, inte ens socioekonomiskt lika utsatta grupper i samma utsatta områden, men från olika kulturer, har samma kriminalitet.

    Kriminaliteten är en attitydfråga.

    Ingen tvingas råna någon annan bara för att de bor i ett "särskilt utsatt område"


    Ni är ute och cyklar båda två. Inte för att ni i detta fallet är mer korkade än vänster eller högersidan utan just för att ni fastnat i den.


    Det är som när författarna bakom pseudonymen Kenneth Ahl beskrev en fånge under speedpåverkan lossade alla muttrar i han kunde hitta på fängelset i hopp om att lossa själva grundbulten så att hela bygget skulle rasa...


    Inom kriminaliteten finne både attityder, kulturella undanflykter, gruppidentiteter, brist på moral, för hård moral, störningar. socioekonomiska problem och självömkan m.m.


     

  • Missermajser
    Flash Gordon skrev 2021-02-25 07:57:43 följande:
    Kriminalitet, liksom det mesta här i livet, är ett val.

    BRÅ:s berömda rapporter om kriminalitet och kultur visar att grupper med samma socio-ekonomiska förutsättningar är olika mycket kriminella. 

    Ingen i dagens Sverige tror att allt hänger på en enda sak hoppas jag. Folk har däremot olika mottaglighet beroende på biologiska, psykologiska och sociala förutsättningar. Det följer där emot inte etniciteter utan rent genetiskt kan sårbarheten variera inom en och samma familj.


    Valfriheten finns med i alla sammanhang men dess omfattning eller alternativ varierar ju beroende på det jag beskriver.


    Därför är det också väldigt varierande från individ till individ vad som har effekt mot deras brottslighet. De som arbetar inom området vet att politikerna letar universalverktyg som inte fungerar på allt och alla. Både hårda straff, saft & bullar, sociala förutsättningar, jobb, ekonomi, m.m. kan ha effekt. Alla dessa ting kan också ha motsatt effekt vid fel tillfällen.


     

  • Missermajser
    Flash Gordon skrev 2021-02-25 11:10:10 följande:
    Det enda viktiga att förstå är att socioekonomi inte avgör om du "blir" kriminell eller inte. Det var det påståendet jag vände mig emot från början.

    Socioekonomi är helt enkelt inte ett argument som håller.

    Det kan med säkerhet avgöra för en del människor. Den ekvationen är ganska enkel om du av någon anledning inte är attraktiv på arbetsmarknaden och bor i ett område där andra i samma belägenhet av naturliga skäl. Där är efterfrågan på jobb och kapital hög med tillgången är liten. 


    Vill inte folk anställa dig så lockar snabba cash eller helt enkelt tanken att skita i allt. Somliga vill skaffa kapital till att starta eget för att ingen vill anställa. Vissa kanske inte blir kriminella men lånar pengar av kriminella och manar i skuld till dem den vägen.  


     

  • Missermajser
    Flash Gordon skrev 2021-02-25 12:57:17 följande:
    Likväl låtar de flesta andra mäniskor i samma socioekonomiska läge bli att begå brott.
    Så är det i stort sett på alla områden. De flesta invandrare låter bli att begå brott oavsett kultur. De flesta som får covid-19 överlever, osv.
  • Missermajser
    KN75 skrev 2021-02-25 16:54:53 följande:
    Du har så rätt.
    Och självfallet ska man göra sitt bästa för att försöka vara generös, även mot dem som inte är så generösa tillbaka.

    Det är väldigt tydligt i gamla kända områden med låga inkomster, som vissa exempel i Norrlands inland där likväl den stora majoriteten av de socioekonomiskt utsatta att inte börja begå brott.
    Dock är det så väldigt mycket vanligare med brott och kriminalitet i nyare socioekonomiskt utsatta områden.

    Så du har rätt och det är jättetydligt att:
    Det är alltså något annat än sociokeknomin som avgör om man börjar begå brott, eller inte.

    Jag förstår att det är svårt för dig om du upplever så mycket "dimma" överallt. Du kan själv läsa om det under rubriken "riskfaktorer för brottslighet" här:


    https://sv.wikipedia.org/wiki/Brottslighet_i_Sverige#cite_note-InvBrott-80

  • Missermajser
    KN75 skrev 2021-02-26 12:39:28 följande:
    Nej, du har fel.

    Jag upplever inte dimma överallt utan tvärtom kan jag mycket tydligt se att du ständigt försöker lägga ut dina dimridåer.

    Den länken visar t ex inte på skillnaden varför låginkomsttagare i Norrlands inland ALDRIG har kastat sten på räddningspersonal,
    medan många lika låga inkomsttagare i nya utanförskapsområden OFTA och UPPREPAT kastar sten på räddningspersonalen.

    Du har fel. Jag pratar om faktorer som ökar risken för att blir brottsling. 


    Det du gör är något helt annat. Du jämför brott. Vi vet redan att det förekommer mest i invandrartäta bostadsområden. Likväl vet vi att de flesta invandrare så klart inte slänger sten på räddningspersonal men vi vet att det är vanligare bland det kriminella klientelet som är invandrare. Då pratar du om faktorer bakom typ av brott och inte om risken för att blir brottsling.

  • Missermajser
    Rataxes skrev 2021-02-26 07:57:55 följande:

    Regeringen har beslutat att kassera 10,5 miljoner utsläppsrätter istället för att sälja dem vidare.

    Det låter ju nobelt, men det är exakt samma sak som att skänka bort 2,6 miljarder av skattebetalarnas pengar.

    S låter MP kasta miljarder i sjön bara för att kunna känna sig heliga.


    Du kan ansöka här om du har behov.


    www.naturvardsverket.se/Stod-i-miljoarbetet/Vagledningar/Utslappshandel---vagledningar/Gratis-tilldelning-2021-2030/Ansoka-om-gratis-tilldelning/

  • Missermajser
    Rataxes skrev 2021-02-26 13:36:25 följande:
    Mitt behov av dina råd är obefintligt.
    Du var ju bekymrad så då är det väl bra att veta att man kan ansöka om gratis tilldelning. Vill du inte ha några svar så skriv inte då!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?