Inlägg från: Missermajser |Visa alla inlägg
  • Missermajser

    Har du förtroende för regeringen?

    nattuw skrev 2021-02-27 13:24:49 följande:
    Att definiera de knoppar som kommer från samma kvist utgör inga språkliga problem. Gemensamma dragen är stat före individ, totalitära lösningar och revolutionära förändringar. Skillnaderna ligger i om rörelsen skall vara nationell eller global samt om både produktionsmedlen och vinsterna skall ägas av staten eller om det räcker med att bara vinsterna tillhör staten.

    I nationalkonservatism men socialkonservativ inriktning är ju bland de första skattefinansierade borgerliga välfärdsmodellerna. Både S, V och samtliga borgerliga partier förespråkar ju liberal demokrati och välfärdsystem med lite olika skattesats. Så vad du verkar mena är att ett organiserat samhälle med demokrati är totalitärt. 


    Ska oligarkerna styra utan den demokratiska statens inbladning i liberalernas Mecka är ju dessutom inte direkt mindre totalitärt då folk underkuvas av kartellbildningar, oligopol och annat.


    Bara dagens liberala demokrati är ju beroende av näringslivstopparna redan eftersom de har kontrollen över produktionsmedlen och vinsterna. De behöver ju bara hota med att flytta så väger deras röster tyngre än väljarnas. 


    Ska vi prata om grenar så växer de lite härs och tvärs med femtioelva träslag på samma stam...

  • Missermajser
    KN75 skrev 2021-02-28 15:11:11 följande:
    Tack, då är vi överens om att låga inkomster inte alls är en betydande orsak till brottslighet.
    Om det inte är orsak i gamla kända geografiska områden med låga inkomster så är det självfallet på motsvarande sätt inte orsak heller i nya invandrartäta områden.

    Det innebär alltså att Sveriges skattebetalare inte behöver betala ut ännu mera och ökande bidragspengar till dem som bor i våra nya invandrartäta områden.
    Om det inte finns annan bakomliggande anledning, t ex för att öka bidragsberoendet och därmed öka antalet röster på S, VPK och MP?

    Utgör då den största anledningen till att vissa argumenterar för fortsatt oproportionerligt stor invandring att majoriteten av dessa utgör s k röstboskap till S och deras stödpartier?

    Nej du är helt ute och cyklar gällande vad jag tycker. Jag är och har varit emot så stor invandring som vi har under lång tid just för att jag anser brist på jobb, bostäder och utanförskap ökar risken för att folk blir kriminella.


    Högern tror däremot att det fungerat bra att ha getton med stor fattigdom bara kan har hårdare straff. 


    Personligen ser jag gärna en måttlig straffskärpning och att vi utöver att minska flyktingmottagandet även helt stoppar arbetskraftsinvandring och EUs fria rörlighet. Jag vill se en helt annan utrikespolitik där vi slutat delta eller stödja flyktingskapande angreppskrig och inbladning i andra länder angelägenheter. Definitivt ingen mer invandring enligt min tills landet återgår till en politik där man siktar på 0% arbetslöshet.


     

  • Missermajser
    KN75 skrev 2021-03-01 09:45:47 följande:
    Då är vi ju överens om några viktiga saker. Kors i taket.

    Men du är verkligen ute och cyklar vad gäller andra saker. Vi har en sanning att förhålla oss till som du verkar ha missat.

    Det ligger ju en hel del sanning i pratet om den förändrade åldersstrukturen. Tidigare användes ofta argumentet att vi behövde invandring/ta emot flyktingar för att klara att vårda alla våra äldre.
    Dock har det nu blivit allt tydligare, även för vänstern och C med flera, att det ökade s k flyktingmottagandet, särskilt då i kombination med ökad anhöriginvandring, i stället skapar ännu större behov inom vård och omsorg och att att den s k flyktingmottagningen också medför mycket stora och kraftigt ökande behov inom den Svenska välfärden, oproportionerligt stora behov.
    Behoven av vård, omsorg och välfärd ökar självfallet mer än vad invandring/flyktingmottagande kan bidra med.

    Faktum är ju att med den välfärd och det bidragssystem vi har i Sverige så är det bara en liten del av invandrare/flyktingar som faktiskt arbetar och bidrar till välfärden. Inte inom fem år och inte ens inom 10 år är det särskilt många som arbetar, betalar nettoskatt och aktivt bidrar till Sveriges välfärd.
    Försörjningsbördan ökar alltså ännu mera, och ökar oproportionerligt, för dem som redan arbetar och betalar skatt i Sverige. 

    T ex innebär anhöriginvandring att många äldre anhöriga kommer till Sverige och tar del av pensionssystemet, och också behöver omfattande vård, utan att de tidigare har betalat skatt och bidragit till välfärden.
    Många sjuka, handikappade, psykiskt sjuka, många barn som tidigare har fått bristande läkarvård, många människor som aldrig fått någon tandvård, etc, etc söker sig till Sverige för att få ta del av vår välfärd. Självfallet är hälsostatusen bland s k flyktingar mycket lägre än för en medelsvensson och vårdbehovet därmed mycket större.
    Även inom många andra områden, t ex utbildning, där många som saknar utbildning, t ex många analfabeter, söker sig till Sverige och det krävs väldigt mycket mera utbildning per person än vad som tidigare var vanligt i Sverige.

    Balansen saknas och nettoeffekten blir alltså negativ, och inom några år sannolikt mycket mera negativ.
    Vilket alltså medför att de som betalar skatt i Sverige måste betala ännu mycket mera i skatt.

    För att klara att vårda våra ursprungliga äldre behöver vi arbetskraftsinvandring. Och dessutom för att vårda och ge välfärd till alla flyktingar/invandrare och deras anhöriga som kommit till Sverige, med deras oproportionerligt stora behov, så måste vi ha ännu mera arbetskraftsinvandring.

    Det är helt omöjligt att de s k flyktingar och de invandrare som hittills kommit till Sverige generellt kan positivt bidra till välfärden, dock ökar det totala behovet av välfärd.
    All statistik och alla undersökningar visar att det är bara en mindre del av flyktingar/invandrare som ens efter många år arbetar, betalar skatt och bidrar till välfärden.

    Vem ska vårda våra ursprungliga äldre och vem ska vårda alla flyktingar/invandrare som behöver vård om vi inte har någon arbetskraftsinvandring? 

    Målet att alla arbetsföra som bor i Sverige ska arbeta, betala skatt och bidra till välfärden är ett mycket bra mål som jag delar med dig. Men verkligheten ser ju tyvärr helt annorlunda ut.
    Med våra äldre, även alla nya äldre och nya sjuka som kommit och som kommer till Sverige, så är vårdbehovet och behovet av omsorg stort och ett tydligt växande behov. 
    Oavsett om vi vill eller inte så är vårdbehovet enormt och stigande vilket gör att det kommer krävas arbetskraftsinvandring.

    Arbetskraftsinvandrare generellt bidrar till välfärden, arbetar och betalar positiv nettoskatt redan från dag ett! Arbetskraftsinvandrare belastar inte välfärdssystemet utan de bidrar till välfärden redan från dag ett.

    För vare sig jag eller du tror väl att det är möjligt eller ens önskvärt att i stort sett avskaffa bidragssystemet och att kraftigt skära ned på innevånarnas välfärd?
    Är du för kraftigt sänkta skatter och att sjukvården och välfärden i stället privatiseras och att innevånarna får betala och köpa försäkringar för att få någon vård? Det känns inte som det samhället är det som du och majoriteten önskar sig?

    Självklart måste import av arbetskraft fasas ut successivt. Det måste också kombineras med att man satsar på den befintliga befolkningen. En del behöver utbildas och en del behöver fortbildas så att det börjar röra sig på arbetsmarknaden och man kan matcha. Gällande anhöriginvandring så är denna ungefär lika stor både gällande anknytningssidan och arbetssidan. 


    Eftersom man sedan länge jobbat för lönespridning sedan det blev borgerlig majoritet 2006 tills idag så har ju arbetslinjen blivit kvar på många sätt. Därför har det väl heller inte funnits politiskt mandat för att göra blivande arbetskraft mer konkurrenskraftig och kompetent. Då blir den ju även dyrare i anspråk. Jag tror dock att det är ett pris vi måste vara beredda att betala om vi vill får ned arbetslösheten och få resurser där vi behöver dem.


    Hierarkiska lärlingssystem tror jag är för tröja och att skapa fler låglönejobb med lägre krav inom vården gör inte vården bättre. 


    Enligt min uppfattning måste man bestämma sig. Antingen vill man satsa på lönespridning och nyliberalism samt medföljande invandring så att men helt kan skrota välfärdssystemet eller så får man satsa på de befintliga medborgarna.


    Att stänga för asylinvandring men ha på fullt flöde med arbetskraftsinvandring kommer bara att skapa ännu mer social oro i landet och ännu mer kriminalitet.

  • Missermajser
    nihka skrev 2021-03-02 19:02:02 följande:
    Fast din variant av höger tror på individens ansvar och kollektiv shaming. Det är skillnaden på ytterkants höger och normalhögern. Din variant skulle inte få kallas höger och dra skam över dito.

    Genom kollektiv shaming så blir han ju dessutom nyttig idiot åt den vänster han menar skyller på strukturer genom att upprätta sådana strukturer. 

  • Missermajser
    KN75 skrev 2021-03-02 17:40:40 följande:
    Vi har kanske några gemensamma beröringspunkter.

    Men i mycket så är du helt ute och cyklar.
    Jag tror du drömmer om ett utopiskt land, i en utopisk omvärld, med en utopisk ledning av landet och du verkar tro att det där utopiska är något som är möjligt att förverkliga.
    ...............................................................................................................................
    Det är arbetskraftsinvandring för mig och så fungerar det i många länder i världen.
    Hur menar du att dessa individer skulle kunna ställa till med några särskilda samhällsproblem och kriminalitet?

    Island och Norge är alltså kommunistländer? Skämt och sidor de är ju med i EES avtalet så även de åker ju fritt omkring och jobbar mm. Det må vara utopiskt att ha upplevt Sverige innan EU inträdet och och 90-talskrisen som kom några år efter avregleringen av kreditmarknaden. Men du har så rätt, jag är en av de som motsätter mig en allt för skattefinansierad offentlig sektor. Jag ser hellre att staten äger fler tillgångar så att vi kan ha lägre skatter istället. Liberala skendemokratier är allt för beroende av intäkter från de privata företagen och därmed höga skatter på både arbete, handel och företag. Rena oligarkin skulle jag säga att det leder till. Politikerna blir ju mer lojala mot framträdande personer i näringslivet än de kan vara mot väljarna under de förutsättningarna.


    Nu anser inte jag att man kan göra så grov generalisering på verken arbetskraftsinvandringen eller asylinvandrarna. Det finns analfabeter och högutbildade i båda grupperna. Båda grupperna har anhöriga och enligt statistiken är anhöriginvandringen ungefär lika hög från båda grupperna.


    Personligen så tror jag tyvärr att välfärdskapitalismen går mot sitt slut. Varken vänster, sossar eller högerns version av borgerlig skattefinansierad välfärd kommer att överleva så länge till. Näringslivet kommer inte att få så mycket tillväxt och då satsar de på att maximera kapitalvinsterna genom att konkurrera och få ner omkostnader. Till följd det vill de så klart få ner skatter och produktionskostnader. Jag påstår inte heller att företagen sänker löner. I vissa branscher så används det förvisso en hel del riktigt billig arbetskraft. I det stora hela har vi en väldigt bred, välbetald och stor medelklass i hela västvärlden. Jag är helt övertygad om att denna kommer att minska. Det fungerar bara så länge man har tillväxt och stora nya marknader att tillgå. 


     


     


     


     

  • Missermajser
    KN75 skrev 2021-03-04 10:07:37 följande:
    Jag anser att vi ska ha en väl fungerande välfärd i Sverige och att den i huvudsak ska vara skattefinansierad.
    Men välfärden ska användas av dem den var avsedd för och på så sätt som den var planerad och dimensionerad för.
    Hittills har det aldrig visat sig vare sig i Sverige eller någon annan stans i världen att staten skulle vara lämplig och kompetent nog för att skapa, äga tillgångar, och förvalta dem bättre än andra.
    Anhöriga till arbetskraftsinvandrare ska i huvudsak försörjas av den som har fått anställningen och de kommer inte i någon betydande omfattning belasta välfärden utan snarare kommer sådana anhöriga bidra genom att arbeta inom vård och omsorg.
    Anhöriga till asylinvandrare och s k flyktingar är och kommer att bli en ännu större belastning på välfärden, kommer att kräva mycket stora resurser i vård, omsorg och utbildning och kommer att behöva få väldigt mycket bidrag, troligen bidrag livslångt, många i nästa generation kommer också vara bidragsberoende, som också ska betalas med skattebetalarnas pengar.
     Näringslivet kommer inte att få så mycket tillväxt och då satsar de på att maximera kapitalvinsterna genom att konkurrera och få ner omkostnader. Till följd det vill de så klart få ner skatter och produktionskostnader. Jag påstår inte heller att företagen sänker löner. 
    Du har flera gånger generaliserande och svepande påstått att arbetsgivarna suger ut arbetarna och vill sänka deras löner. Vilket är rent faktafel av dig.
    Så det hedrar dig att du tar tillbaka det.
    F ö så begriper du fortfarande inte att företagens alla inkomster kommer från betalande kunder, från konsumenter, som jag och du Misser.
    Det är alltid kunderna/konsumenterna som betalar löntagarnas löner, inte arbetsgivarna.
    Du Misser, liksom alla andra konsumenter, är inte beredda att betala Svenska arbetares löner, ingen är beredd sluta köpa varor som är tillverkade av Kinesiska barnarbetare.

    1: Håller inte med men i dagsläget är det ju huvudsakligen så.


    2: Håller med dig till fullo!


    3: Detta betraktar jag som en myt. Både privata och offentliga företag kan gå dåligt likväl som de kan gå bra. Inget drivs av staten utan av människor med varierande bra kompetens. Ägarförhållandet behöver inte avgöra hur saker drivs. Min huvudsakliga uppfattning bygger på att ett folkstyre värt namnet måste ha ekonomiskt oberoende för att kunna realisera folkviljan i en demokrati. Är demokratin ekonomiskt beroende av ickedemokratiska privata som äger alla tillgångar kan den aldrig bli helt demokratisk. Det blir i slutändan en oligarki.


    4: Försörjningskraven har ju skärps och belasta sjukvård kan man göra även när man arbetar. Sedan skriver du troligen men vi båda vet att folk ur alla nationaliteter arbetar. Du vet ju redan att jag dessutom vill minska invandringen på alla plan. Dina återvandrings idéer är jag däremot mer reserverad till. Det ska bygga på rimliga rättsprinciper. Dessutom får man ibland ta konsekvenserna utan att se alla från en viss nationalitet som belastande. Trots allt så jobbar även en del människor från det som kallas MENA-länder.


    5. 6.  Vi har både lönearbete och driver företag i vår familj. Jag tror du drar för långtgående slutsatser om hur jag ser på saker och ting. Lika lite som jag vet allt om socialkonservativa eller nationalkonservativa inriktningar så kanske du inte vet allt om hur alla socialistiska resonemang går vare sig de är marxistiska eller andra varianter? 


    Åtminstone tyder din tolkning av det jag skriver på att du helt misstolkar vad jag menar med det jag skrev här: Näringslivet kommer inte att få så mycket tillväxt och då satsar de på att maximera kapitalvinsterna genom att konkurrera och få ner omkostnader. Till följd det vill de så klart få ner skatter och produktionskostnader. Jag påstår inte heller att företagen sänker löner. 


    Ska du bemöta detta påstående sakligt så är det "profitkvotens fallande tendens" som du bör inrikta din kritik emot. Här syftar jag inte på att den totala vinsten minskar. 

  • Missermajser
    nattuw skrev 2021-03-06 16:27:54 följande:
    När ledningen tillsätts på politiska grunder brukar det inte sluta bra. Det är en av anledningarna till att kommunistiska utopier lyser med sin frånvaro medan mer socialdemokratiskt pragmatiska lösningar har överlevt.

    Ledningar ska så klart tillsättas efter kvalifikationer. Sen vet jag inte om det stämmer att alla kommuniststaternas företag har drivits ideologiskt. Vissa företag finns ju än idag och vissa av länderna är ju ännu kommuniststater. Utopier antar jag att ingen har påträffat ännu... Då skulle det ju inte kallas utopi...

  • Missermajser
    nattuw skrev 2021-03-10 20:07:27 följande:
    När kvalifikationen innebär att man har rätt partibok så blir det inte bra.

    Håller helt med dig om det för en gång skull.

  • Missermajser
    Challenger skrev 2021-05-12 21:44:58 följande:
    Min erfarenhet är den motsatta. Påfallande ofta bygger man dyra skrytbyggen, som blir prestigeprojekt för kommunpolitiker, inte sällan från S. Friskolor hyr in sig i industriområden i gamla färdigbyggda industrihus. Lokalhyran blir ofta bara en bråkdel mot vad de kommunala skolorna får dras med. 

    Varför ska en kommunal skola kompenseras för kommunernas ansvar på beställarsidan? Även de kommunala skolorna är ju självständiga utbudsenheter och de är utförare. De får inga ökade kostnader eller tar något ansvar som inte privata utförare har. 

    Du får rösta för en annan regering nästa val om du är missnöjd då.

    Vad baserar du påståendet om skolbyggena på? Kommunens ansvar på beställarsidan är en annan än den privata eftersom den har det yttersta ansvaret för medborgarna. Den privata skolan har ju egentligen bara kunderna att se till och kan rikta utbudet för att matcha passande kunder. 


    Rösta på en  annan regering låter aningen rörigt då det diskuteras kommunala skolor. Ska vi gå in på regeringen så är ju egentligen bara delar av regeringen av en annan åsikt medan andra delar av den faller samman med en borgerlig majoritet i riksdagen som har en helt annan åsikt i frågan.

  • Missermajser
    FDFMGA skrev 2021-05-24 22:34:23 följande:
    Förmodligen inte.

    Vad sägs om Sveriges Konservativa Parti, SKP Glad
    De som nu råkar heta SKP är ju förvisso "open border" internationalister men det är ju å andra sidan KDS och SD med nu för tiden. Åtminstone om man pratar gränser inom EU... 
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?