Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    FDFMGA skrev 2021-06-19 20:50:39 följande:
    Det gick väl bra för många av oss som inte är finansiellt inkompetenta även om vi inte hade 3 miljoner på våra ISK-konton.

    Testa gärna att gå igenom ditt svar till Rataxes, det där du avfärdade personer som finansiellt inkompetenta om ide inte berörs av att man minskar skattesubventionerna för ISK-konton där sparandet uppgår till 3 miljoner eller mer.

    Överhuvudtaget uppfattar jag det som ett åtskilliga högerdebattörer på FL saknar en språkkostym som fungerar tillsammans med den gängse svenskan.

    Men visst kan jag förstå Rataxes invändning. Jag har haft samma känsla när jag fått skatta på kapitalvinster, alltså känslan av att varför ska jag behöva skatta för redan skattade pengar som jag tjänat och sparat i stället för att sätta sprätt på dem.

    Men detta är mitt egoistiska perspektiv, tänker jag efter tror jag snarare att det vore bättre med högre skatter på kapitalvinster och lägre på inkomster av arbete.
    Vill du tolka det jag skrev som att den finansiella inkompetensen berörde privatpersoner och inte regeringar så gör det. Svaga debatörer fultolkar but do what you gotta do.

    Jag är varken höger eller har för vana att prata bakom ryggen på folk i skriftligt format. Jag är anarkist och har för vana att se människor i ögonen när jag pratar om dem liksom motsvarande vana i skrift. Du får berätta om högerdebattörerna på FL för grabbarna på cafét istället.

    Nåväl. Jag ser inget större problem med höga skatter så länge som folket får tillbaka därefter. Det får man dock inte med regeringar som skrytbygger ideologisk symbolpolitik istället för pragmatiska diton.

    Nu har vi elsparkcyklar i sådana mängder att folk snubblar över dem i storstäderna medan folk på annat håll får åka utomlands för att få moderna höftoperationer.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2021-06-20 08:34:42 följande:
    Nja, påståendet att regeringen gynnar finansiellt inkompetenta som ett svar på ett klagomål om att skatten kan komma att höjas för personer med mer än tre miljoner på ISK-kontot talar sitt tydliga språk.

    Fenomenet med en alldeles egen språkkostym omfattar ju iofs inte bara dig, utan ett flertal av Familjelivs högerdebattörer, se gärna exemplet med hen som fått för sig att regeringen anser gängkriminalitet och skjutningar vara något positivt.

    Minns du "däremellan"-diskussionen. Det finns en mångfald av liknande exempel, till exempel tråden där en högerdebattör är helt oförstående inför det faktum att en minister kan påstå att endast några få av världens flyktingar kommer till Sverige.

    Högerdebattören förklarar att det är tusentals som kommer och tusen kan inte vara några, enligt högerdebattörenSkrattande

    Berörde man aldrig Tegnér på den där kursen du brukade berätta om. Jag tror att han har ett budskap till dig trots att några sekler gått sen han yttrade orden.

    "Vad du ej klart kan säga, vet du ej: med tanken ordet föds på mannens läppar: det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta"

    Glad
    Dina medvetna missförstånd är ointressanta för mig.

    Vad folk spenderar sin tid och energi på säger det mesta om dem.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-06-20 09:33:50 följande:
    Vilken gren av anarkismen skulle du säga att du debatterar regeringens förtroende utifrån?

    Anarkism är en bred ideologi som sträcker sig från utopiska kommunister till anarkokapitalister..
    I det aktuella fallet så är det en etikfilosofisk punkt som kritiken springer ur.

    I övrigt så beskrivs jag närmast via individualanarkism. Har dock inget intresse av att sätta etiketter på mig själv - sådant hör hemma i programmet "Får söker herde.".
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2021-06-20 16:33:15 följande:
    Du kanske kan ta det dina fingrar formulerade på tangentbordet till den där kursen och fråga din ledare vad det betyder.

    Det tror jag att du skulle ha betydligt större nytta av än vad du i övrigt ägnar dig åt på kursen.

    Jag har hjälpt till en smula med att - inte kursivera - men väl fetat och strukit under vissa betydelsebärande avsnitt. Du kan fråga din kursledare vem du i ditt svar anser vara finansiellt kompetent och vilka som du då rackar ner på som finansiellt inkompetenta.

    Däremellan lanserar du också din bedömning av regeringens kompetens, och då avser däremellan den vedertagna betydelsen av ordet, inte den du använde för att försöka övertyga om att en population kan vara större än sig självGlad

    Lycka tillSolig
    Tor 10 jun 14:17 #6264 Citera Anmäl
    För att senaste regeringar inte förstår när/hur man sparar och när/hur man spenderar - de spenderar istället närsomhelst och hursomhelst.

    Därmed måste de ta mer och mer från folket som förstår och kan bättre.

    Finansiell inkompetens ska belönas med mer resurser medan finansiell kompetens ska straffas med mindre resurser.
    Då illustrerar jag hur det ska läsas:

    "För att senaste regeringar inte förstår när/hur man sparar och när/hur man spenderar - de spenderar istället närsomhelst och hursomhelst.

    Därmed måste de ta mer och mer från folket som förstår och kan bättre."

    Du behöver inte hålla med om att ordet "de" syftar tillbaka till ordet "regeringar" i det illustrerade ledet - det är inte viktigt.

    Varför bryr du dig om det här så mycket?
  • Digestive
    Ekdahl skrev 2021-06-20 18:44:00 följande:
    Frågan varför detta är så viktigt för C och L är den intressanta frågan.
    Ja, det är lite lustigt att de tänker stödja regeringen i en potentiell ödefråga där de själva och regeringen annars går isär.
  • Digestive
    Ekdahl skrev 2021-06-20 19:50:38 följande:
    Tanken är nog att få igång hyresrättsbyggnandet genom att mjölka rika grupper som har råd med marknadshyror på nya hyresrätter, samtidigt som mindre penningstarka grupper får äldre hyresrätter.
    Ja, och man kan ju undra över de stora gesterna när andrahandsmarknaden på hyresrätter redan har fantasipriser.

    https://www.samtrygg.se/RentalObject/NewSearch

    Orolig för marknadshyror på nyproducerade lägenheter när 148kvm i Skärholmen redan går för 26450/mån (kontrakt på 10 månader därtill - för den som inte tycker att vardagen är stressig nog).

    Det är lätt att ha principer när verklighetens baksidor inte bekommer en.
  • Digestive
    Talmansrundan skrev 2021-06-20 20:38:37 följande:
    Fast de som har höga inkomster ser nog till att tillskansa sig en billig hyresrätt i city ska du se.

    Av erfarenhet vet vi ju att i dyra nybyggen brukar socialfallen hamna, vilket kommer belasta statsbudgeten något enormt.

    Vad är nyttan med detta? Fastighetsägarna står som vinnare. Har de inte redan så de klarar sig?
    Dyra nybyggen är inte det samma som attraktiva för dem som har råd.

    Problemet är inte att fastighetsägare kan bli mer framgångsrika - hur är det någonsin ett problem? - utan att vi har påtaglig bostadsbrist på flera ställen i landet.
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2021-06-21 07:55:04 följande:

    Enda sättet att bygga "billigare" bostäder med "rimliga hyror" är att bygga mindre bostäder och/eller sänka standarden på dem.

    En trerummare behöver inte vara 80 m2 stor. Den kan vara 65 m2.

    Det behöver inte vara klinkers på badrumsgolvet. Det duger med linoleummatta.

    Därtill finns ett regelverk som styr och fördyrar byggnation.

    .
    Man kan dessutom titta på att industrialisera byggandet men där har bygg-facket varit stenhårt emot. De är rädda för att bli utkonkurrerade av industriarbetare.


    Det är faktiskt lite kul när politiska poseringar håller figuren uppe med ihåliga balkar som att det i praktiken skulle vara billigare att bygga bostäder i Sverige än någon annanstans.

    Om något så är det bara svårare än någon annanstans, vilket också är ett av problemen i buketten.

    Emellertid försöker folket själva att lösa problemet - i vanlig ordning - med en påbörjad och mindre ruralisering. Men politikerna hittar väl på något dumt som försvårar även detta, oh... wait - högre skatter på bränsle, skatter på vedhögar, utvidgat strandskydd and the list goes on.

    Man vill ha befolkningsökning men inget av det som underlättar för just en befolkningsökning, då skattemedlen ska gå till ideologiska skrytbyggen i första hand - folkets leverne är sekundärt, vi har det ju så bra att det nästan är lite för bra.
  • Digestive
    Missermajser skrev 2021-06-21 13:59:11 följande:
    Du har en poäng där även om jag inte i vissa detaljer är helt med. 
    Vilka detaljer tänker du på?
  • Digestive
    Missermajser skrev 2021-06-21 14:48:57 följande:

    Jag håller med dig gällande skatter på bränsle och vedhögar mm. Vad gäller strandskydd så är jag nog av en annan åsikt. 


    Sedan ett lite tillägg som jag inte riktar till dig utan allmänt.


    Om jag ska ta mig rätten att ha åsikter i borgerlighetens upplägg så är det väl att den konservativa delen ligger för nära den liberala. Dvs att även om man där är marknadsliberal så tror jag dessa intressen prioriteras för högt över praktiska intressen för att utgöra ett alternativ till den liberala sidan.


    Det är inget fel på att utöka strandskyddet per se men det fungerar dåligt ihop med övriga pusselbitar som behöver passa med varandra.

    Att öka befolkningsmängden och samtidigt exploatera mindre av Sveriges attraktiva marker är helt enkelt två pusselbitar som passar dåligt ihop.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?