Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    Padirac skrev 2021-07-05 15:40:17 följande:
    Det är det Gudmundson gör -tillskriver en grupp personer lägre iq,  

    Gruppen är som du listat ut invandrare, invandrare  - som inte förväntas upprätthålla en start grupptillhörighet  - som Gudmundson menar har lägre iq iom att de är invandrare pga någon grupptillhörighet som han kallar invandrare..

    Ja, varför tillskriver Gudmundson gruppen invandrare en stark grupptillhörighet som han dessutom tillskriver lägre iq - av den enkla anledningen att Gudmundson skrev en rasistisk tweet.  Skälet till detta är enligt honom själv att han drack öl och blev sur.  Sur-rasism, öl-rasism.. 

    Rasism är en av de saker som skapar segregationoch utanförskap.. Gudmundson har nu bidragit till detta - en del kallar det elitism.. istället för rasism..
    Han var inte säker på om det hade med invandringen att göra men han tyckte tydligen att det var öppet för diskurs i Irena Pozars fall.

    Att tillskriva gruppen invandrare en så stark grupptillhörighet att de likställs med människor som har etnisk, kulturell, nationell och/eller fenotypisk grupptillhörighet - är också någonting som skapar segregation och utanförskap.

    Blir två fel ett rätt eller hur tänker du?
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-07-05 15:49:31 följande:
    Har Gudmundsons två menaingar varav den ena förljer efter den andra något samband med varandra? Var Gudmundson så full på några öl att han vräkte ur sig en rad meningar utan inbördes koppling till varandra eller menade Gudmundson det han faktisk skrev. Hans yrke är att skriva och formulera text, var detta satt helt ur spel efter några öl och hans tillsurnande?  Vi vet ju inte hur osammanhängande hans tankar och medvetande var efter några öl och hans tillsurnande..

    Menar du att det är Gudmundson skulle ha avsett att migration till Sverige förekommer eller att Gudmundson skulle ha avsett de personer eller de grupper av personer som migrerat till Sverige vara skälet till att iq i opinionstexter sjunkit -allt medan han i kontext eller utanför kontext (och förmåga till att tänka och furmulera sig sammanhängande) referar till en journalists text där det enda som pekar på 'invadring' är journalistens namn och härkomst?

    Inte ens Gudmundson själv säger sig ha varit redlöst stupfull och utan förmåga att uttrycka sig sammanhängande, utan att han surnade till efter några öl.. 
    Padirac skrev 2021-07-05 15:54:03 följande:
    Vad säger PG i första meningen? Vad säger PG i huvudsats och bisats i andra meningen?

    Gudmundssons textrad " ..opionionstexterna på bara 2 decennier förlorat förlorat 20 till 50 iq-punkter. Jag är inte säker på att det har med invandringen att göra, men klivet från Stig Strömholm till Irena Pozar kan ändå diskuteras"

    Har dessa meningar inte medvarandra att göra menar du?
    All text hör ihop.

    Hur tolkar du >>Jag är inte säker på att det har med invandringen att göra<<:

    1.) Som att det har med invandringen i sig att göra?

    2.) Som att det inte är säkert att det har med invandringen i sig att göra?
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-07-05 16:26:58 följande:
    2. "Jag är inte säker på att det har med invandringen att göra, men klivet från Stig Strömholm till Irena Pozar kan ändå diskuteras"

    1. har du någon rimlig tolkning till hur invandring i sig (inte kopplat till gruppen personer som invandrat) skulle sänka iq? 

    Är det kanske att personer är anställda på migrationsverket eller att Sverige följer internationella konventioner om migration som gör att iq sjunker i opinionstexterna? Någonting annat som följer av att det förekomemr invandring som skulle kunna få iq att sjunka dramatiskt? 

     Vad i 'invandringen i sig' menar du skulle kunna förklara att iq sjunker?   har du någonting att referera till som PG skulle ha uttryckt tidigare

    Du själv har ju pekat på att det finns geografiska skillnader i fråga om iq - men PG skulle alltså mer troligt ha avsett någonting med invandringen i sig som får opionionstexternas iq att sjunka enligt din tolkning. Vad är detta i så fall? 

    Du själv har ju också pekat på att 3 personer (vilka du nu avsåg får du själv berätta) har låg iq baserat på vissa åsiker, i etta fall åsikten att PG inte uttryckt elitism utan rasism.
    Digestive skrev 2021-07-04 22:47:46 följande:
    >>Elitism är en tro på eller ett förhållningssätt till en elit. Denna elit anses av förespråkare ha bättre åsikter som bör tas mer allvarligt, eller anses vara de enda som passar som ledare.

    [...]

    Förmågor eller förutsättningar som legitimerar eliten varierar. De kan inkludera, men är inte begränsade till, faktorer som: titel, arbetsgivare, höga akademiska meriter, goda yrkesmässiga meriter och stor erfarenhet i elitområdet, hög intelligens, goda fysiska förutsättningar, hög kreativitet, god smak och personligt välstånd som ofta erhållits som belöning för de kvalifikationer som utgör eliten.<<
    sv.wikipedia.org/wiki/Elitism

    Jag själv skulle inte värdesätta en faktor som IQ i ett sammanhang som politiska opinionstexter - eller då politisk opinion - överhuvudtaget.

    Själva ser varken du eller KillBill den här dimensionen i Per Gudmundssons text - det är så att säga givet att det finns koherens (i negativ bemärkelse) mellan lägre IQ och någonting synonymt med åsikt, för alla tre.
    När du inte klarar av att förstå mina texter även om jag upprepar, förtydligar och korrigerar som en återkommande tråd genom hela diskursen - vad talar för att du har förstått Per Gudmundsson korrekt redan efter första försöket?
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-07-05 17:18:30 följande:
    Försök igen.. upprepning kan ju kännas meningslöst om du inte förklarar vad du menar.

    Jag har inte sett någon anan än du som menar att invandring i någon annan betydelse än gruppen invandrare i sig sänker iq - men du kan naturligtvis ha en poäng och om du är villig att dela med dig av den kan det vara en banbrytande insikt som många kan ha glädje av att förstå.

    Just nu är det dock fortsatt en insikt höljd i dunkel.

    Hur många vändor reflekterade du själv över Gudmundsons tweet innan du kom till slutsatsen att det inte är gruppen invandrare  som Irena Pozar tillhör till skillnad från Stig Strömholm - trots att Gundmundson skriver "Jag är inte säker på att det har med invandringen att göra, men klivet från Stig Strömholm till Irena Pozar kan ändå diskuteras"?

    Då du med bestämdhet säger att alla meningar Gudmundson skriver hör ihop är jag intresserad av att veta vad du menar du förstått att Gudmundsson menar med att 'invandringen' inte betyder gruppen invandrare.. Vad kan tänkas avses med 'invandringen' som är begripligt i sammanhanget? Enligt dig?
    Digestive skrev 2021-07-05 00:27:53 följande:
    Ja, ni tar alla tre för givet att det finns sådan koherens. Annars så hade ni inte tolkat/uttryckt det som negativt i sammanhanget.

    Alternativet till att gruppen invandrare vore orsaken är att gruppen icke invandare vore orsaken. Är inte det självklart att det bara är de här två benen som Per Gudmundsson kan stå på i sin osäkerhet?

    Jag har inte ifrågasatt huruvida Irena Pozar tillhör gruppen invandrare eller inte utan jag har ifrågasatt värdet som tillskrivs en sådan grupptillhörighet.

    Så varför vill du tillskriva gruppen invandrare en så stark grupptillhörighet att det likställs med människor som har etnisk, kulturell, nationell och/eller fenotypisk grupptillhörighet?
  • Digestive
    nattuw skrev 2021-07-05 18:16:56 följande:
    Tittar man närmare på ditt resonemang så hävdar du att människor från fattiga, oroliga länder med låg utbildningsgrad uppvisar lägre poäng i IQ tester än personer från länder med högre välstånd.

    Vi har då, enligt dig, en situation där genomsnittspoängen på IQ testerna skiljer sig åt beroende på i vilket geografiskt område de gjorts.

    Det leder då, fortfarande enligt ditt resonemang, till att vi kan förvänta oss att personer som kommer från ett visst geografiskt område kommer att uppvisa ett lägre resultat i IQ tester än en grupp personer som kommer från ett annat geografiskt område.

    Vilket är vad rasisterna brukar hävda.
    Ja, och det är en verklighet som Sverige bör ta hänsyn till samt bejaka i samhällsbygget.

    Vad rasister brukar hävda är ointressant. Jag studerar psykologi och vet vad generationer av relevant resursbrist gör med människor. Och jag vet även att denna resursbrist allra främst har varit/är geografiskt betingad.

    Och det finns inte på kartan att jag överhuvudtaget skulle värdera ett lågt IQ (eller för den delen ett högt sådant). Det är inte ens lite viktigt utan vad som är viktigt är att människor hittar en meningsfull tillvaro i Sverige.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-07-05 18:28:55 följande:
    Så menar du att Gudmundson säger att gruppen icke invandare har sänkt iq på opinionstexter pga av invandring, men jag ser inte att Gudmundson skriver detta.

    Frågan du ska ställa är om Gudmudson tillskriver invandrare en sådan grupptillhörighet förutom att de enligt honom sänker iq-nivån på opinionstexter..

    Jag vet inte varför du ställer frågan om varför jag vill tillskriva grupen invandrare andra grupptillhörigheter - jag har skrivit att rasmism vänder sig mot enskilda personer och att rasismen bygger på fördomar och förutfattade meningar i negativ bemärkelse pga att personers kopllas till olika grupper istället för att de uppfattas som att vara egna personer med egna förmågor och oförmågor.   Vill du på något sätt förminska rasism genom att påstå att den inte finns då du inte köper definitionen av rasism?
    Han hävdar att opinionstexterna i Sverige har sjunkit med 20-50 IQ-punkter de senaste 20 åren. Han är inte säker huruvida det beror på invandringen eller inte och om det inte beror på gruppen invandrare så finns det bara ett alternativ kvar: gruppen icke invandrare.

    Då omformulerar jag frågan:

    Tror du helt enkelt att gruppen invandrare känner en sådan grupptillhörighet sinsemellan att det kan jämföras med att ha etnisk, kulturell, nationell och/eller fonetisk tillhörighet?
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-07-05 20:02:42 följande:
    Och sen ifrågasätter han sin osäkerhet då han jämför Stig S med Irena P.. hur uppfattar du detta, vilken innebörd.får Gudmundssons tweet då..

    Självklart är det inte så att gruppen icke invandrare är det som är det enda alternativet kvar, det är ett logisk felslut så det smäller om det.

    Jag tror att Gudmundson klumpar ihop gruppen invandrare( och säger att de har låg IQ) , det är du som tror att jag klumpar ihop invandrare. Hur du kommit till den slutsatsen är något av ett mysterium..
    Ett oändligt upprepande:
    Digestive skrev 2021-07-04 20:15:11 följande:
    Jag konkretiserar: Man kan även tolka det som ett personligt påhopp. Precis som du själv skriver: >>IQ och invandring kopplat till nämnda skribent<<.
    Det en möjlig tolking.

    Om den här påstådda och mänskligt burna effekten i Sverige varken kom utifrån eller inifrån Sveriges gränser, vart kom den då ifrån? Uppifrån? Underifrån?

    Du menar att du inte klumpar ihop individerna i gruppen invandrare men samtidigt lyckas du alltså likställa deras gemenskap med grupper där individerna har etnisk, kulturell, nationell och/eller fenotypisk tillhörighet med varandra? Berätta hur du lyckades med det.
  • Digestive
    KillBill skrev 2021-07-05 20:06:01 följande:

    Ska du inte släppa det där snart? Det finns knappt någon som inte ser att Gudmundsson blottade sin rasism.


    Per Gudmunsson är väl inte viktig? Jag är ingen agendadebattör.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-07-05 21:27:41 följande:
    Skärp dig Digestive - jag säger att Gudmundson uttrycker rasism då han klumpar ihop invandrare som att ha lägre iq vilket han menar märks på de opinionstexter som inte produceras då han jämför en inke invadrares text med en invandrares text.

    Du är ju relativs beläst - kommer du ihåg vad Aristoteles och Linné bägge två har bidragit med till tönkandeoch vetenskap?

    Människans intellekt och mentala förmåga bygger på att tänka i kategorier, att gruppera på olika sätt,en del sätt är meningsfulla och produktiva, andra är varken eller.  Jag menar att Gudmundsons kategoriseringer är rasistiska.

    Självklart går det att se invandrare som en grupp, det är själva förutsättningen för att begreppet ska kunna ha en meningsfull begriplighet, de som ingår i gruppen har inte härkomst från Sverige men lever i Sverige.   I övrigt kan dessa individer ha olika gemenskaper och andra attribut som går att gruppera eller kategorisera. En del är geofrafiska, andra är gender, åter andra är skostorlek, ögonfärg, anlag för sjukdomar. osv . det finns tusen och åter tusen olika sätt att kategorisera individer till olika grupper - kategorin att ha annan härkomst än det land man lever i kallas för invandrare och de som faller under den kategorin är således en del av en grupp, detta utan att det är rasistiskt.

      
    Aja, jag ser hur en del alternativmedier har börjat porträttera den här Twitter-händelsen och jag orkar inte.

    Låt oss enas i att Per Gudmundson helt enkelt ska sluta snacka skit - oavsett om det handlar om IQ, invandrare eller Irena Pozar.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2021-07-05 23:08:25 följande:
    Men strunt samma. Märkligt att både du och Digestive är så fixerade vid om en debattör är kvinna eller man, själv är jag av uppfattningen att det är åsikterna man ska kritisera eller gilla - inte utgå från könet.
    Ja, det är verkligen en linje som jag har drivit här.

    Det var meningen att bli ett direkt citat av din text, du vet som på övriga ställen där samma sak blev relevant därefter:
    Digestive skrev 2021-07-04 23:36:50 följande:
    Du missar min poäng: >>ett påstående om en kvinna<< men även >>Men nog vore en ordentlig ursäkt från honom till Irena Pozar på sin plats.<<.

    Rasism berör väl i regel fler än en (1) individ?

    Ja, alltså, Per Gudmundsson verkar knappast vara något att hänga i granen.
    Men jag missade att markera det som ett citat:
    Digestive skrev 2021-07-04 18:18:41 följande:
    Så även du kan tolka det som ett påstående om en kvinna. Jag kanske inte var för långsökt överanalytisk denna gång.

    Ja, det var bland annat därför jag beskrev det som tråkigt elitiskt.
    Äpple
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?