Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    Padirac skrev 2021-07-04 23:24:06 följande:
    Jaha - så du försöker uttrycka samma elitism som du tillskriver Gudmundsson (s rasism)

    Det är fler anmärkningsvärda saker här: Dels osynliggörandet av rasism, förminskningen av rasism... och sen som grädde på moset den elitism som det här citerade inlägget försöker ge uttryck för genom att påstå att de som inte ser att Gudmundssons inlägg är rasistiskt har lägre IQ liksom den person Gudmundsson säger har lägre IQ pga en invandrarbakgrund..

    Gudmundsson erkänner sin groda och sitt övertramp och skyller på sitt ölsinne..  men andra spinner visst vidare ner i den bruna tunnan...    
    Eh?
    Padirac skrev 2021-07-04 23:30:53 följande:
    Det är mig veterligen inte vanligt att rasism bortförklaras som elitism.. det är faktiskt första gången jag hör rasism förminskas på detta sätt Död
    Nu har jag dock påpekat att hans text kan tolkas rasistiskt också och därtill. Orden var fetstilta då liksom nu.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-07-04 23:46:47 följande:
    Rasism är  fördomar, diskriminering eller aggression, riktade mot en grupp eller individ, som baseras på föreställningen om olika värde, särdrag .. hos en etnisk, kulturell, nationell eller fenotypypisk grupp..

    Rasism utövas mot enskilda pesoner eller grupper av personer - vad har du missat, kan inte enskilda personer utsättas för rasismTomte

    Gudmundsson skrev: " ..opionionstexterna på bara 2 decennier förlorat förlorat 20 till 50 iq-punkter. Jag är inte säker på att det har med invandringen att göra, men klivet från Stig Strömholm till Irena Pozar kan ändå diskuteras" 

    Ser du inte det rasistiska? Verkligen inte? 
    Vilken grupp är den utpekade i Per Gudmundssons text?

    Utsätta är inte det samma som berör. Givetvis kan en enskild individ utsättas för rasism men det berör i regel fler än den enskilda individen (- vanligtvis gruppen som den aktuella individen förknippas med/tillhör).
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-07-04 23:54:14 följande:
    En annan skribent i tråden menar att en specifik åsikt är ett tecken på låg IQ - i detta fall avses dels åsikten att Gudmundssons ölwittrande inte är elitism (utan rasism)..  Gudmunsson som raderat sin tweet är kanske dum i huvudet enligt skribenten? 
    Digestive skrev 2021-07-04 22:47:46 följande:
    >>Elitism är en tro på eller ett förhållningssätt till en elit. Denna elit anses av förespråkare ha bättre åsikter som bör tas mer allvarligt, eller anses vara de enda som passar som ledare.

    [...]

    Förmågor eller förutsättningar som legitimerar eliten varierar. De kan inkludera, men är inte begränsade till, faktorer som: titel, arbetsgivare, höga akademiska meriter, goda yrkesmässiga meriter och stor erfarenhet i elitområdet, hög intelligens, goda fysiska förutsättningar, hög kreativitet, god smak och personligt välstånd som ofta erhållits som belöning för de kvalifikationer som utgör eliten.<<
    sv.wikipedia.org/wiki/Elitism

    Jag själv skulle inte värdesätta en faktor som IQ i ett sammanhang som politiska opinionstexter - eller då politisk opinion - överhuvudtaget.

    Själva ser varken du eller KillBill den här dimensionen i Per Gudmundssons text - det är så att säga givet att det finns koherens (i negativ bemärkelse) mellan lägre IQ och någonting synonymt med åsikt, för alla tre.
    Gör du dig till?
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-07-05 00:09:38 följande:
    Hittar du inte någon grupp i Gudmundssons text?
    Nej, ingen >>etnisk, kulturell, nationell eller fenotypypisk<< grupp.

    Gör du?
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-07-05 00:11:34 följande:
    Digestive skrev 2021-07-05 00:02:30 följande:
    Gör du dig till?
     
    Ja, ni tar alla tre för givet att det finns sådan koherens. Annars så hade ni inte tolkat/uttryckt det som negativt i sammanhanget.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-07-05 00:27:09 följande:
    Yes, en grupp nämns.  Du ser det verkligen inte?

    Är rasismen så normaliserad för dig att du inte ser det ens i bokstäver på pränt?
    Du menar alltså gruppen som han är osäker på om den korrelerar med föregående mening eller inte (en passage som även lämnar fältet öppet för att gruppen icke invandrare korrelerar med föregående mening).

    Aja, då vet jag.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-07-05 00:33:38 följande:
    Det är du som får stå för din åsikt att det finns en koherens mellan åsikter om Gudmundsssona rasism och låg intelligens och att Gudmundssons rasistiska åsikt är en fråga om elitism.
    Jag står inte för åsikter som andra klär mig i.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-07-05 01:03:48 följande:
    Kan du beskriva hur du kommit fram till dessa slutsatser om vad Gudmundsson skrivit?

    Förstår jag dig rätt om du nu håller för öppet att Gudmundssons tweet skulle kunna uttrycka att låg IQ kan korrelera med icke invandrare? Eller vad är det du inte vill skriva ut i tydlig text? Vilken grupp hänvisar du till? Vad korrelerar med den gruppen?
    Gruppen invandrare menar Per Gudmundsson att han är osäker på angående första meningen i hans text (och om inte gruppen invandrare så leder iallafall logik till gruppen icke invandrare).

    Här kommer texten igen för tydlighetens skull:

    >>En trkig sak med samtiden är att opinionstexterna på två decennier förlorat 20 till 50 iq-punkter. Jag är inte säker på att det har med invandringen att göra, men klivet från Stig Strömholm till Irena Pozar kan ändå diskuteras.<<

    Är du med?
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-07-05 01:07:13 följande:
    Kan du skriva vad du står för i fråga om Gudmundssons text och vilka 3 personer du håller för att ha låg IQ och av vilket skäl?
    Att den är tydlig gällande elitism men inte lika tydlig i fråga om rasism.

    Har inte hållit någon för att ha låg IQ.
  • Digestive
    KillBill skrev 2021-07-05 07:53:46 följande:

    I fredags, några timmar efter domen raderades alla gamla tal som Ebba hållit om att en önskan att skärpa förtalslagstiftningen.


    Vart kan man läsa om specifikt det här? Tråkigt agerande om det är sant.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?