Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    Padirac skrev 2021-06-15 19:43:21 följande:

    Nähä.. du har inget intresse i att gräva i vad Delmi publicerat eller inte publicerat - men du undrar ändå om Delmis publikationer nu skiljer sig från de publikationer de gjorde på uppdrag av alliansregeringen.. 

     Trots detta ointresse ( och själv sagda okunskap om området om vad Delmis publikationer innehåller) så dristar du dig till att säga att Delmis publikationers forkningsunderlag bygger på en uppfattning att vissa saker, fenomen, uttranden och beteenden är rasistiska och att det är inom det rådande paradigmet som just detta uppfattas eller tolkas som främlingsfientlighet eller rasism - och att dessa saker , fenomen, yttranden och beteenden inom ett annat paradigm inte skulle uppfattas eller tolkas som främlingsfientlighet eller rasism?Trots detta ointresse ( och själv sagda okunskap om området om vad Delmis publikationer innehåller) är du tvärsäker på att det material deras publikationer bygger på inte skulle kallas främlingsfientligt eller rasistiskt i ett annat paradigm.. ja det är ju klart, om det som idag kallas främlingsfientligthet och rasism i ett annat paradigm inte skulle kallas det så ...


    Jag har redan påpekat mitt intresse i grävandet - det var att reflektera Delmis nutida material med dåtida (dåtida som i under Alliansregeringens tid). Det har inte ens nödvändigtvis med forskningsrapporter att göra, men om något sådant ska till så räcker det med att se de valda.

    Paradigm och trender är två olika fenomen där det första berörde en vetenskapsteoretisk och epistemologisk diskurs - en given diskurs för alla som har intresse nog på området för att veta vad grundad teori, hermeneutik et cetera är.

    Det finns mer till den här diskursen men den kan kokas ner till att jag tvivlar på att vi har någon hållbar glädje av politik som har formats av känslobaserade forskningsrön. Politik stiftas i juridiska dokument och således bör ett - enligt mig - juridiskt sinne stifta politiken och inte ett trendkänsligt dito.

    Mer pragmatism. Tack. Mindre stoff som hör hemma i konstgallerior. Tack. My 2 cents. Take it or leave it.

    Det finns exempelvis anledningar till varför våra Mänskliga Rättigheter ruckas allt mer och mer ur fas - när ett konstverk, hur fint och storslaget det än må vara, inte passar in i konstgalleriornas veckotema?

    ?så hängs de ned och ställs undan.

    Reflektera över det en stund.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-06-15 19:43:21 följande:

    På fråga 1 säger jag att en spade måste få kallas en spade, oavsett vem det är som normaliserar främlingsfientlighet och rasism så skall det uppmärksammas, debatteras och hanteras..

    På fråga 2 säger jag att det finns gränsförskjutningar som till synes håller sig utanför direkt uttryckt främlingsfientlighet och rasism.  

    På fråga 3 säger jag att den som gör sig skyldig till ett brott skall lagföras för dessa brott. Nu är normalisering av rasism och främlingsfientlighet inte ett brott i Sverige - men de som gör sig skyldig till hets mot folkgrupp skall naturligvis lagföras oavsett vem det är.. Det var väl någon mindre begpvad SDare i belkinge som försökte försvara sitt brott het mot folkgrupp med att hans politiska uppfattning var att folkgrupp X var kriminella, ointelligenta mm..  det hjälpte naturligtvis och tack och lov inte..


    1. Hur ska det hanteras av nämnda orter? - var frågan även om jag noterar din dogmatism i allmänhet.

    2. Som att kalla enskild och hotfull individ samt dess gelikar för slödder?

    3.

    a. Anser du att vederbörande som Delmi har pekat ut kan lagföras under rubriceringen HMF?

    b. Hade du sett det som en gränsförskjutning av rubriceringen HMF om de aktuella skulle lagföras som så?
  • Digestive
    KillBill skrev 2021-06-15 19:14:44 följande:

    Delmi har gett ut 67 rapport och du hittar alla här: www.delmi.se/publikationer/

    Delmi sammanställer forskningsresultat från olika forskningsfält och sannolikt har Delmi hänvisat till forskning som innehåller namn på personer. Återkom gärna när du kollat närmare på saken. 


    Tack.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-06-18 20:09:07 följande:

    Att staten ställer krav på att de som tar mot bidrag från staten arbetar för likabehandling, jämställdhet och demokrati ser en del visst som ett hot mot det fria samhället - det är samma gamla visa som SDs svans och vurmare alltid drar, det är visst orättvist och odemokratiskt att de som är mot likabehandling, jämställdhet och demokrati inte får samhällets fulla stöd att demontera samhället 


    Problemets rot är talande när du uttrycker dig som om >>likabehandling<<, >>jämställdhet<< och >>demokrati<< varken vore formbara eller relativa begrepp/företeelser.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-06-18 21:09:54 följande:

    Ja.. det är ju en del i SD svans och bland deras vurmare som menar att parlamentarismen och valen i Sverige är diktatur.. så visst vet jag att det finns ett stort spann över vilket begreppen sträcker sig 

    Orbaniseringen och nyspråk finns det gott om och debatten om vad som är likabehandlning, jämställdhet och demokrati är värd att tas, men att ersätta detta med att staten sponsrar rasism, sexism och antidemokrati är inget alternativ, eller? 

    En del menar ju till och med att fakta och vad som _är_ sant är relativa begrepp,  det anmärkningsvärda är att de bortom de konservativa nu blivt postmoderna relativister och konstruktivister, allt det som de skriker 'kulturmarxister' om

    Hur som helt finns det ingenting som hindrar samhället från att skydda de grundlöggande värderingarna i likabehandling, jämställdhet och demokrati, sen kommer begreppen att utvecklas tillsammans med samhället precis som det gjort genom tiderna där apartheid och ku klux klan stegvis monteras ned.. 


    Du behöver

    Du behövde inte upprepa dig eller börja slåss med väderkvarnar.

    Dogmatism är och kommer alltid att vara fienden till de lärdomar som 1900-talet ristade in vår mänsklighet. Vad dogmerna sedan kallas för är bara yta.

    Det här är fruktansvärt enkelt att förstå.

    Man börjar inte tumma på likabehandling, jämställdhet och demokrati för att ledorden är likabehandling, jämställdhet och demokrati - det är så kampen om dessa går förlorad.

    Du har historiens facit för detta men denna gången är det annorlunda, inte sant?

    Dåtidens främsta intellekt från världens alla hörn har en gång samlats och stiftat skydd mot sådant här men nu vet vi bättre, inte sant?

    Just den här gången kan intolerans bekämpas med intolerans, inte sant?

    Rationalisera eller för all del bara känn att medlem måste till - för det är kamp nu Padriac, inte sant?

    Aja, whatever.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-06-19 00:26:21 följande:
    Det finns många saker som samhället bör vara intoleranta mot: hedersvåld, parallella rättsstrukturer, rasism, förtryck av oliktänkande, diskriminering.. är det rimligt att staten ger bidrag och stöd till verksamhet som motarbetar ett öppet och demokratiskt samhälle, verksamheter som inte står för tolerans och likabehandling enligt din uppfattning?

    Självklart kan staten sätta gränser utan att för den skull bli intoleranta och anti-demokratiska. Att påstå annat är inte mer än (det som brukar kallas för) sofism...
    Din destillation droppar alltså ut i att Svenska Dagbladet och Göteborgsposten motarbetar ett öppet och demokratiskt samhälle som inte står för för tolerans och likabehandling.

    Det är sorgligt att se på hur exakt vad som helst an säljas för makt och dogmatism. Igen och igen, för den som ser historien bredare än blott höger/konservativt och vänster/progressivt.

    Hur klarar man ens av att hantera erfarenhetssjälen av 1900-talet såhär billigt, Padriac?
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-06-19 14:16:59 följande:
    Du får kalibrera din destillationsapparat - den verkar göra droppar som är för starka och som påverkar omdömet

    Berätta hur du ser historien så att det generella påståendet om att vad som helst kan säljas för makt och dogmatism passar in och på vilket sätt det undantar normaliseringen av främlingsfientlighet och rasism från att handla om just det du pekar på.

    Vad är en erfarenhetssjäl? och vad betyder billigt? 

    Är tolerans mot rasism och främlingsfientlighet det som just erfarenheterna från nazism, balkankrigen .. borde lärt oss att inte acceptera, att inte normalisera,

    Det är bra att stå upp för det fria ordet och de fria tankarna, men bara om dessa fria ord och fria tankar får debatteras öppet och kalla för vad de är.  Som vanligt skriker Sds svans och vurmare om att de är förtrycktaoch censurerade om deras rasism och främlingsfientlighet inte får stå emotsagd och inte får samhällets och statens stöd. Det finns gränser för vad som är och inte är rasism och främslingsfientlighet, för vad som är demokrati eller inte demokrati, vad som är lögn och vad som är sanning - att debattera var dessa gränser går är inte dogmatism. 
    Det har redan förklarats. Långa utlägg om det här behövs bara för dem som brottas med abstrakter.

    Uh, lärdomen av aktuella erfarenheter borde i första rum vara att inte använda samma metoder/helga samma medel.

    SD är väldigt ointressanta men efter motsvarande tid och makt troligen samma skrot och korn.

    Vad som dock är intressant är när folk som inte ens vet vad grundad teori är aldrig stannar upp och reflekterar.

    Berätta om dessa gränser, Padriac - världen håller andan. Henrik Jönsson gör redan ett intellektuellt narr av Delmis diton och jag gissar på att du skriver under på samma entitets lustiga fadäser.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2021-06-19 14:56:25 följande:
    Spännande som nyord - men förmodligen avser hen erfarenhetsskäl, där man möjligen kan tycka att skäl är en onödig utsmyckning. Det räcker med erfarenheter.

    Men en tänkt erfarenhetssjäl som blickar tillbaka mot 1900-talet skulle inte kunna undgå folkmorden och då inte bara offren och förövarna utan också de som gjorde det möjligt för förövarna att agera som de gjorde.

    Den erfarenhetssjälen saknar ju rösträtt - men finge den rösta skulle den aldrig rösta brunblått, men heller inte  på V.

    Det är min bestämda uppfattning.
    Jag menar sådant som 1900-talets mörkare sidor kokade ner i exempelvis mänskliga rättigheter eller för den delen hur förhållandet mellan stat och individ bör förhålla sig för att vara ett friskt sådant.

    I det här avseendet ser jag varken brunblått eller V som friskt. Frågan i det här avseendet är snarare vad som har makt att kunna skapa sjukdom för maktens skull.

    Det största suget bör pareras hårdast. För det är inte så att höger och vänster är två fundamentalt skilda delar av det som händer i Sverige, inte på plan som är större än just abstrakter.

    Men brottas ni med abstrakter. Jag hejar på med de där dropparna som Padriac talar om här i glaset.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2021-06-19 16:21:18 följande:
    Ja, jag är road av språkliga innovationer - och du har ju stått för åtskilliga här på FL, jag minns cirkelresonemangen och däremellandefinitionen med ett småleende.

    Jag uppfattar det som att du är ärlig i dina uppsåt, även om du hamnar snett, t ex tror jag inte att du medvetet skruvar till Padiracs nick till Padriac, utan att det bara blir så.

    Och när du skrev att regeringen vill gynna finansiellt inkompetenta på bekostnad av finansiellt kompetenta med mer än tre miljoner på ISK-kontot, så tror jag inte att du egentligen menade det du skrev, det vill säga att du egentligen inte anser att det är fel med en skattepolitik där de som lever i överflöd betalar mer än de som lever på marginalerna.

    Apropå ISK så kan jag rekommendera fonder som satsar på företag som bidrar till övergången från fossil energi till förnyelsebar eller åtminstone koldioxidfri energi.

    Ett tips bara oss emellan, förra året var nästan sanslöst lönsamt för dem av oss som nischade sitt sparande såtillvida att man minimerar risken att den framtida erfarenhetssjälen ska drabbas av eftertankens kranka blekhet.Solig
    Räcker det inte med en av världens högsta skattetryck för att få en regeringsbudget att gå ihop så är det knappast skattebetalarnas fel eller bristen på cash flow som är boven i dramat. Sittande regerings politik är både tokigt dyr som på tok för dyr - vad är problemet med att erkänna det när både facit och bokslut redan finns?

    Som att det vore folkets uppgift att se till att statens kärnverksamheter kan hålla sig över ytan.

    Kul att det gick bra för dig under 2020.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?