• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    För er som kommer att äta prednisolon i era kommande graviditeter och undrar hur länge/hur mkt. Det verkar som D ger oss olika direktiv beroende på vår situation (vilket ju är bra). Jag har gått från 10 fram till plus, 15 fram till v20 (ca, kommer inte ihåg exakt), 7,5 från v 28-30 och nu har D gått med på att fasa ut pred m hög takt. Han tycker jag kan gå från 7,5 till 0 på 12 dagar. Jag kommer dock fasa ut i lägre takt för att undvika biverkningar. Jag har fått förhöjda blodsockervärden, förmodligen av pred, och därför ställde jag aktivt frågan till D, som innan inte har velat svara på den😉.

  • TWH

    Lillebob, min behandling är prednisolon (Mikki, jag blev spontangravid så jag började då jag fick en gravidkänning, ca 7 dgr innan bim, däremot så rekommenderar D att äta från äl el från ET vid ivf), fragmin, trombyl, levaxin (hade lite höga tsh) och il. Fiskolja o folsyra har jag ätit sedan jag var hos D i somras på hans ordinering.

  • TWH

    Robsab, du behöver inte plugga på ngt innan du träffar D, han är väldigt pedagogisk😃

  • TWH

    Skogsbruden, D menar nog den il du tog innan blodproven, verkan av il sitter ju i 6-9 veckor. Fragmin tar du mot minismå blodproppar orsakade av immunförsvaret, däremot kan man ta trombyl el spirin för en lättare implantation. Jag tycker du ska lita på D, han har koll😉

  • TWH

    Leif ordinerade mer än innohep till mig så han tittar nog på varje enskild patient.

  • TWH
    Skogsbruden skrev 2013-06-11 19:11:08 följande:
    TWH: Du har rätt, jag vet ju att jag kan lita på honom och tycker mycket bra om honom dessutom så det där handlar mer om mig än om honom... Läkare har lite dåligt track record hos mig. Men han hade missuppfattat för han trodde att det var 5 dagars i stället för 2 dagars. Så nu är vi överens och då tyckte han att jag skulle börja med Clexanesprutorna i morgon. Konstigt att det är så olika med kortisonet. Jag har ju inte överdrivet dåliga siffror, men jag ska ta 10+10 from nu och framöver. Gillar det inte alls, men vad gör man inte för att lyckas. 

    Vad bra att ni redde ut det🌺 kortisonet är ju bara att ta, tycker inte heller det är så trevligt, men det är trots allt inga höga doser och under en begränsad tid av livet, det är värt ett månansikte😜
  • TWH

    Mer om Leif M, det var han som rekommenderade mig att göra flödesul som även D har velat i v24,28,32 o 36. Utan hans hjälp hade nog inte spec mödravården godkänt alla flödesul😉

  • TWH

    Nej precis Zin, som jag skrev så kör han allt utom il - agree😊

  • TWH
    Zinfandel skrev 2013-06-11 19:57:22 följande:
    Aha, med "allt" menar du alltså lågmolekulär heparin, kortison och acetylsalicylsyra förutom fertbehandl. Det är inte "allt" för mig så då fattar jag! 

    Ok, jag menade enbart missfallsdelen, jag vet inget om hans fert.behandlingar😘
  • TWH

    Che, il effekten hänger i men klingar ju successivt av under dessa veckor och olika fort för olika personer. Därav behöver det antagligen fyllas på i början, för att hålla en hög effekt. Du kan se studien här www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18782287 Ja, jag får en influensakänsla och feber vid implantation, därför vet jag att jag blivit gravid innan det går att testa, febern hänger kvar i drygt ett dygn.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!