• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Skogsbruden, tror jag kan hjälpa dig om du inte får tag på fragmin. Vet inte exakt status men inboxa mig om det inte ordnar sig.

  • TWH

    Callimero och Petra, precis som Zin säger så borde inte fbc vara ett problem. Det bäta är om ni hittar en läkare som kan hjälpa er med detta. Callimero - bor ni i Sthlm? Om ni inte kan hitta ngn som hjälper m fbc och il så kan ni nboxa mig, om ni inte redan fått hjälp av ngn annan i tråden, så har jag tips på ett ställe där ni får betala för denna hjälp.

  • TWH

    Skogsbruden, jag vet inte vilket preparat du har tagit, känner inte till det men en överdos folsyra har jag svårt att tro att det ska skada

  • TWH

    Skogsbruden, för mig har blutsaft hjälpt magen, konstigt nog då jag trodde det skulle bli tvärtom! Mkt effektivt på mig. Petra, har du ingen hemläkare i Sthlm som Falun samarbetar med?

  • TWH

    Jag har inboxat dig ett ställe, dock kostar det en peng där. När jag gjorde ivf i Falun så hade vi en hemläkare, Clas Gyllig, som assisterade oss genom hela proceduren, mätte folliklar etc. Jag tänkte att det borde vara bättre att få hjälp av en hemläkare gratis istället för att betala dyra pengar. Åker du upp till Falun då för att mäta blåsorna, ta blodprover etc?

  • TWH

    Nuhar jag fått ordinering att omgående sluta med trombyl och fragmin. Vet inte varför men trombocyterna ligger under referens, min moderkaka konstaterades idag att den fortfarande ligger lågt samt att mitt blodtryck plötsligt har höjts till 140/92. Vet inte vad av detta - eller om det är den totala bilden - som gör att D vill att jag avbryter antikoagel. Han säger att mina immunvärden är bra men är rädd för en flare så ska nu ta fbc varje vecka istället för varannan. Ska tillbaka till specialmvc imorgon. Någon som vet om endast trombocyterna i sig är tillräckligt för att avbryta? Jag hade låga värden för två veckor sedan och då sa han inget. Känns lite läbbigt att sluta med det nu då det är blodproppar som orsakat mina tidiga mf😳

  • TWH

    Jag är i v33 nu och har haft mkt bra blodtryck hela tiden. Nu har det stuckit iväg, det var ännu högre nu på morgonen 172/100! Jag ska ringa in till spec o kolla om jag ska komma in tidigare än i eftermiddag. Jag ska höra med dem hur jag ska göra med antikoagel nu och ställa frågan till D Singha, tack för stöd. Det skulle bara fattas lite moderskapsförgiftning på detta nu så har jag gått igenom de flesta komplikationer😉 che, jag blev remitterad pga alla missfall, ta det när du kommer dit, det borde inte vara ett problem. De är medvetna om medicineringen från D och hjälper mig m recept.

  • TWH

    Tack🌺 jag får komma in tidigare, redan kl 11. Har nu läst på att havandeskapsförgiftning kan påverka kroppen koagulationsförmåga, så att den sätts ned. Förmodligen därför D vill att jag slutar m fragmin o trombyl. Jag hoppas jag slipper hf.

  • TWH

    Tack alla. Grattis Curly, vilken skörd! De hittar inga tecken på hf hos mig förutom blodtrycket som är onormalt högt. Har nu fått medicin mot det och ska tillbaka på måndag. Eftersom spec mödravården o D ger olika direktiv nu så väljer jag att lyssna på spec mödravård, eftersom de ska besluta om mitt snitt och det är där jag är dagligdags, även om jag har stort förtroende för D. För en gångs skull är det de svenska läkarna som vill att jag fortsätter m fragmin o D vill att jag slutar😘 det brukar ju vara tvärtom, att D är mer öppen för medicinering😃 hr som haver så slutar jag nu m trombylen och fortsätter m fragmin,specen kunde inte ansvara för en utländsk läkares ordinering om den strider mot deras egen uppdattning, det kan jag förstå och jag vill ju att specen ska känna ansvaret för att detta ska gå bra nu. Immunförsvaret är lugnt nu dessutom enl D.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!