• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Lillebob, jaha, jag kan inget om läkarna i Skåne tyvärr. Vad synd att ni inte hann kolla eventuella hjärtslag, kromosomavvikelser brukar ju oftast inte ge hjärtslag. Tog du hcg vid upprepade tillfällen i början av graviditeten så du såg hur de utvecklade sig? Jag försöker få fram fakta som tyder på kromosomfel el immunproblem.hcg utvecklingen säger ju ganska mycket. Kram till dig!

  • TWH

    Lillebob, Maxad o Skogsbruden, all kraft och lycka till er - och såklart till er andra också🌺

  • TWH

    Che, det är inte uteslutet att det är en kromosomavvikelse om man ser hjärtat slå, men de flesta embryon m fel brukar inte gå så långt. Hcg stiger ofta mkt långsamt eller mkt snabbt vid t ex trisomi el tripoider, därför vill ju D t ex veta hcg utvecklingen. Allt är ju indikationer som man sedan kan analysera sannolikheter utifrån. Därför ska vi med upprepade missfall, och alla som kämpat länge kräva att få hcg med jämna mellanrum de första veckorna, det finns studier som drar långtgående slutsatser av hcg utfallet.

  • TWH

    Och det är ju viktigt för oss m missfall att förstå varför vi får dem, en immunbehandling hjälper ju inte mot kromosomfel🌺

  • TWH

    Che, när det gäller hcg - försök få en läkare med på upplägget innan du blir gravid nästa gång så slipper du stressen då. Det hjälpte oss i nuvarande graviditet, vi hade liksom committade läkare för fbc, hcg, tsh prover, il injektioner, ul osv - olika läkare för allt😜

  • TWH
    Zinfandel skrev 2013-06-09 17:46:25 följande:
    Va..? Down Syndrom då...?

    Zin, om du läser mitt nästa inlägg så ser du att jag har skrivit att hjärtslag inte utesluter kromosomfel, jag har själv varit med om det vid mitt senaste missfall. Dock så brukar de flesta kromosomavvikande ägg inte bli så långlivade, så att hjärtat börjar slå, det är ju därför så många andas ut efter att man sett hjärtat slå. Om man däremot ser hjärtat slå gång på gång och ändå får missfall så kan man misstänka att ngt annat orsakar missfallen, inte kromosomavvikelser. Been there, done that.
  • TWH
    Zinfandel skrev 2013-06-09 18:56:54 följande:
    Jo men det lät på dig som att det var ovanligt men det är det ju inte riktigt! 

    Jo, jag menar att det är ovanligt med kromosomavvikelser som går vidare efter 1a trimestern eller efter att hjärtat har börjat slå. Eller ovanligt - det beror ju på hur vi definierar det😉
  • TWH

    Singha och Maxad, det var tråkigt att höra att det inte gick vägen, hoppas ni har kraft att fortsätta o gå vidare med nästa försök🌺 Angla, bra argumenterat, stå på dig!🌺 lillebob, fy vilken oförskämd människa! En sådan person ska man ju bara ignorera och kontakta en ny gyn. Men det är ju svårt att slå ifrån sig. Oproffsigt. Hoppas du kan hitta en ny läkare, visst bodde du i Skåne? Har du försökt kontakta Leif Mattiesen? 🌺Södertjej, välkommen i cd56 klubben. Höga cd56 är förknippat med missfall el svårt att bli gravid, men går oftast att behandla så det är ju positivt! Alan Beer skriver att cd56 över 17 procent gör att man aldrig kan lyckas med en graviditet utan hjälpmedel (jag hade 21,5). Troligt är att dessa värden snabbt stiger vid en implantation.

  • TWH

    Lillebob, jag är i kontakt m Leif och han är uppdaterad på min behandling så nog har han hört talas om il. Han kör ju ändå immunspåret (utan il) och borde kunna hjälpa dig med övrig medicinering, om du kan hitta ngn som kan hjälpa dig att ta il, il kan du ju beställa från D el få på annat sätt.

  • TWH

    Onelife, ja där har vi förklaringen till dina missfall, välkommen i cd56 klubben du med! Fick du några svar på tnf eller var det dem du måste ta om?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!