• BaPumba

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Fantastiska besked Jz! Hoppas verkligen det fortsätter i denna positiva inriktningen nu.

  • BaPumba

    Jennso: Jag har recept! Fast det är ingen regelrätt tårta utan en chokladkaka med chokladglasyr. Jag bjöd på den när vi hade födelsedagsfest för ett tag sen och det kändes festligt med hallon på. Den glutenintoleranta tyckte den var väldigt god! Ska jag skriva in det här? (Tänkte att det inte är nån idé om det är en mer klassisk tårta du är ute efter..)

  • BaPumba
    Jennso skrev 2014-06-05 20:53:30 följande:
    BaPumba Det later gott jag tar jatte garna receptet Jag funderade runt choklad och hallon sa det later ju perfekt!



    Lägger in det imorn (fredag).
  • BaPumba

    Här kommer receptet på den glutenfria kakan/tårtan. Det är från en vegankakbok (av Karolina Tegelaar) så den passar även mjölk- och äggallergiker. Men man kan såklart byta ut NoEgg mot riktiga ägg och sojagrädden mot riktig grädde.

    Moussekaka:

    100g smör

    200 g mörk choklad

    2 dl vatten

    1/2 dl olja

    1 dl NoEgg

    1/2 dl kakao

    1/2 tsk salt

    2 dl florsocker

    Smält smör och bryt ner chokladen, rör tills det smält. Vispa upp vatten, olja och NoEgg med elvisp tills smeten blir tjock. Vispa ner kakao och salt och sedan florsocker lite i taget i den luftiga blandningen. När smeten är jämn vänd försiktigt ner den smälta chokladblandningen och häll sedan i smörad form. Grädda mitt i ugnen 200 grader, 15-20 min. Testa med provsticka på kanten, den ska inte bli helt kladdig. Låt kakan kallna helt innan den serveras, gärna över natten i kylskåp.

    Glasyr:

    3/4 dl sojagrädde

    150 g mörk choklad

    Koka upp grädden och ta av från plattan. Bryt ner choklad och låt smälta. Bred glasyren på den kalla kakan. Lägg på hallon. Ställ i kyl för att stelna.

  • BaPumba

    Jennso: Vad blev det för bakverk du knåpade ihop?

    Jz: Gött att Finlandsresan ser ut att verkligen bli av, helt rätt att ni stannar lite extra. Tiden har gått snabbt! Det kanske inte du tycker...men det känns som att det inte var alls längesen ni bestämde er för Finland och nu ska ni plötsligt åka!

  • BaPumba

    Jennso: Mmm låter gott! Den jag skickade recept på smakade väldigt mycket choklad (väldigt mastig) så det kanske blir bra till ett annat tillfälle. Lät väldigt gott med hallonmousse på.

    Det stämmer att det är dags snart, mellan 1,5-5,5 vecka bara. (Känns helt otroligt att skriva att det kanske är så lite som 1,5 vecka kvar..!) Jag har mått väldigt bra hela tiden så jag känner ingen längtan efter att graviditeten ska ta slut, däremot har jag börjat längta efter bebisen. Det är som att det är först nu de sista veckorna som vi faktiskt på allvar börjat förstå att vi snart ska få en bebis. En bebis som VI ska ta hand om och älska och som ska va hos oss hela tiden. Men nästan allt är förberett så nu är det mest bara att vänta och njuta av sista tiden i den här eran i livet.

  • BaPumba

    Jz: Jag vill önska er en riktigt trevlig resa med förhoppningsvis god mat, fint väder och skönt hotellhäng. Lycka till på Fertinova. Kram

  • BaPumba

    Jz: Härligt att höra! Det blir ju bara 5 månader att vänta då egentligen eftersom du får besked om medicineringen 2 månader innan, så 5 månader innan det händer nåt. Det kommer gå jättefort! Dessutom är 2 av månaderna under sommaren och september brukar ju oxå vara fint, så de tre första månaderna i kön kommer ni beta av av bara farten!

  • BaPumba
    Mariana 580 skrev 2014-07-03 14:51:16 följande:
    Men vi får prova IVF nu till hösten.

    IVF känns dock fortfarande väldigt svårt att ta beslut om.

    Det är ju inget man "vill" göra.

    Någon här som varit i liknande situation?



    Vi var i samma situation. Fick remiss till IVF eftersom de inte hittade några fel under utredningen, men vi kände oss inte alls redo för det steget. Så under ett år fortsatte vi försöka själva och tog till alla knep och huskurer vi kunde komma på - progesteronkräm, akupunktur mm. Men nånstans där på vägen hann vi bli redo och då kontaktade vi vården, fick vänta ca 3 månader och sen var vi inne i IVF-svängen. När vi väl gjort behandlingen (det blev bara sprutor så ingen nedreglering) kände vi båda att "Var det bara detta?". Själva sprutandet, äggplock och sånt tyckte jag inte var så jobbigt, men ruvandet var psykiskt påfrestande.. Vi hade tur och behövde bara ett försök, men jag är ändå glad att vi inte gick igenom det tidigare för vi var helt enkelt inte redo. Så känn efter och hoppa på när ni känner er redo för det steget, då tror jag det blir lättare att ta sig igenom det. IVF är inget man "vill" göra men ibland är det helt enkelt det som behövs.
  • BaPumba

    Hej töser!

    Här kommer en liten uppdatering från en av trådveteranerna I söndags morse byttes den stora kulan på magen ut mot en prima liten bebiskille. Eller snarare ganska stor bebiskille..3,9kg och 50cm. Allt gick bra och igår kunde hela lilla familjen äntligen få komma hem från BB. Hoppas ni andra har det skönt i sommarvärmen och har möjlighet att vara lite lediga så ni kan vara ute och samla D-vitamin. Kram

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus