• Nellin

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Försöker: Varmt välkommen hit! Här kommer du nog att trivas, även om jag såklart hoppas att du inte behöver vara här så länge. Det är många här inne, inklusive mig själv, som har försökt aaalldeles för länge nu. Vi hoppas på att solens D-vitamin kan ge oss den skjuts vi behöver. Flört
  • Nellin
    Solrosen: Ja att bli distraherad kan vara riktigt nyttigt ibland. Tråkigt att din cykel är så oregelbunden! Hur var det nu, har du sökt/fått hjälp?

    Själv har jag kommit in i en sån här period nu när jag inte kan tänka på nåt annat. Allt viktigt som måste göras varje dag blir lidande för jag sitter bara och tänker på bebisar och graviditet. Usch! Jag längtar så att jag blir gaaalen! Och det är magar överallt. Jag undrar så hur det känns, det där att någon liten ligger och sparkar och rör sig där inne. Jag önskar så att jag kunde få uppleva det!

    Vissa dagar är tuffare än andra helt enkelt, som ni alla vet.
    Idag är en sådan. 
  • Nellin

    Grattis till kommande giftermål! Härliga tider! Skrattande

    Fru Zäll, blindtarmen? Har du feber? Var har du ont? Knepigt det där. Om du nu åker in, be dem röntga dig innan de gör nåt. Jag kom in akut och de trodde det var blindtarmen. Jag bad om röntgen men fick ingen. Åkte in på operation, de öppnade upp min mage och när jag vaknade hade jag blindtarmen kvar för det var inte den. Det var ett kraftigt gallstensanfall. Och de passade inte på att ta ut blindtarmen när de ändå var där. Idioter.

    Så be om en röntgen om du nu åker in! Gör inga operationer om de inte VET vad som är fel.

    Lycka till! 

  • Nellin

    Min sambo har fått för sig att det är nu det kommer ta sig. Denna omgång, dvs. om typ 1.5 vecka när jag ska ha ÄL. Han är helt övertygad. Själv tror jag inte ens att jag får ÄL, men ska testa med stickor. Jag hoppas han har rätt!

    Längtan är outhärdlig. 

  • Nellin
    Solrosen 83 skrev 2012-05-30 23:01:19 följande:
    Fick till slut mina provresultat i brev med posten idag. Stod bara att de var helt normala och inget mer. Så nu blir det att avvakta lite till efter semestern och sen beställa tid för utredning. Känner mig tyvärr helt övertygad om att jag inte har äl så då är det ju aningen svårt att bli gravid. Någon som vet hur det är om man kan ha normala hormonnivåer och ändå inte få äl?

    Vill börja med bdg och rosenrot för att få fart på kroppen men då måste ju mensen komma först. Denna frustrerande väntan går mig på nerverna!!!!!
    Mina hormonnivåer är normala och jag har ändå inte ägglossning. Har PCO. Nu var det ju ett tag sedan jag kollade hormoner, men sist var de i alla fall normala, och trots det ingen ägglossning.

    Nu har jag mens och äter för tillfället rosenrot och bidrottninggelé för tredje månaden i rad. De föregående två månaderna har jag haft cykler på 28 och 29 dagar, jämfört med annars 35-55 dagar. Detta tyder på att preparaten har hjälpt mig få igång äl, för varför annars skulle jag ha så normala cykler helt plötsligt? Jag får ju antagligen mens efter 28 dagar för att jag har fått ÄL. Jag ska testa med stickor denna månad för att se om så är fallet. Om det är så, är jag en lycklig kvinna!

    Nu vet ju inte vi hur sambons simmare är, för det har vi inte kollat ännu. Men tills vidare tänker jag förutsätta att de är snabbare än Lucky Lukes skugga.

    Min poäng med detta långa och kanske intetsägande inlägg var att svara på din fråga, men samtidigt verkligen peppa för rosenrot och bidrottninggelé. Det är braaa skit!

    Over and out.
  • Nellin

    Jag  talade med en läkare en gång som hade specialiserat sig på det manliga "paketet", så att säga. Jag råkade träffa honom i ett sällskap privat, och alltså inte på nån klinik. Han sa att det inte spelar någon roll om man har sex var tredje eller varje dag - kvalitén blir inte sämre i alla fall. Om man väntar alldeles för länge så kan mannen få utlösning av sig själv, oftast på natten, men då ska man allt vänta ett tag. Och det gör man ju sällan om man försöker. Men det tar inte så lång tid som två dygn för mannen att producera nya simmare efter senaste utlösning, så han menade att det där en är skröna.

    Nu vet jag ju inte om det är sant bara för att en specialist säger det, för man ska alltid vara kritisk. Men det ger i alla fall mig ett lugn personligen, för här hemma har vi alltid haft sex varje dag, oavsett om vi försöker eller inte. Så, att sambons spermier inte blir sämre av det känns bra att veta! Glad 

    Allt handlar ju egentligen om tillfälligheter och en jävla tur. Man ska vara där på exakt rätt tillfälle, och det är ju massor att saker som ska klaffa. Det är ju trots allt ett mirakel att det ens kan ske, så att det tar ett tag för en del är inte så konstigt. Även om det är skitjobbigt i alla fall...

    Gud vad jag babblar! 

  • Nellin
    Adnil76 skrev 2012-05-31 12:15:50 följande:
    Hej! Kikar in här ibland och kollar till er... Ville bara säga, på tal om "simmare" så har jag också hört att den senaste forskningen säger att man har bäst odds ju oftare man kör. Även en lite äldre simmare kan vara den som prickar rätt under rätt omständigheter.
    Ja precis, oddsen stiger snarare med antalet försök! Så det är bara att ligga i!
    Två döttrar och en son skrev 2012-05-31 13:39:35 följande:
    Ja det är möjligt att de kommit fram till sen nu... men iaf den fertläkare vi talade med sa att för de med lite sämre förutsättningar är det något större chans med varannan till var tredje dag istället för varje. Helt enkelt därför att de inte producerar tillräckligt med bra spermier per dygn... sa han.
    För den med många och bra däremot spelar det däremot ingen roll annat än att då är det ju troligen större chans ju oftare.

    Vet också de som kört väldigt ofta utan framgång för att den månad det endast blev en gång blev det plus! Förvånad 
    Sen var det kanske bara en ren tillfällighet... vem vet.

    Ja det är mycket som ska stämma.
    Och om bara kvinnan har ägglossning och fira äggledare så är det främst spermiernas antal och funktion som avgör....   
    Mycket möjligt att det är annorlunda för de män med sämre kvalité. Men om man utgår ifrån att mannens simmare är som de ska, så är det bara att köra på så mycket man orkar!

    Jag trodde nämligen att mina och min sambos chanser alltid försämrats eftersom vi har sex så ofta, och har fått lite dåligt samvete för det ibland. Folk har ju sagt att man ska låta det gå några dagar emellan. Men nu kan ju ju lyckligt fortsätta som vanligt! :)

    Typ en vecka kvar till eventuell ÄL här. Fy vad tiden går långsamt.
     
  • Nellin
    Två döttrar och en son skrev 2012-05-31 19:40:30 följande:
    Men... om man försökt i över ett år... så kan man kanske tro att simmarna ev inte är de allra bästa.... 
    Och att man därför faktiskt mycket väl kan tillhöra de som har bättre chanser med varannan till var tredje dag...

    Bara min tanke... och så vår läkare sa. Vi gjorde så efter ca 9 mån försök men sen vid provrörsbefruktningen så såg de att spermierna var så få och så många missbildade att de inte ens klarade att befrukta äggen i en provskål. Så för vår del hade det nog inte haft nån större betydelse.
    Vi fick veta att vi haft som bäst 1% chans till graviditet varje eget försök så.... 

    Men för de som har lite bättre odds kan det nog säkert ha sina fördelar att inte ha sex varje dag.
    Jag menar; det finns ju en anledning till att de vill att mannen ska ha hållt sig ett par dagar före ett spermaprov... Vi fick instr minst tre dygn om han trodde han kunde utan spontan avgång sas... annars minst två dygn men inte mer än max fem dygn. 
    Därför att 3-4 dygns avhållsamhet ger bästa förutsättningarna för en man med lite färre/sämre spermier.  
    Att det tar ett år att bli gravit MÅSTE ju inte nödvändigtvis betyda att något är fel hos någon av parterna, det är ju trots allt rätt vanligt och helt normalt. Så man behöver ju inte utgå ifrån att det är fel på spermierna. Man kanske bara haft otur helt enkelt. Glad Men visst bör man ju kolla upp det, och OM det skulle visa sig att spermierna är av sämre kvalitet så kanske det är fördelaktigt att göra som du säger och "spara sig" i tre dagar. Det kanske ökar chanserna, det kanske minskar dem, det kanske gör varken från eller till. Men visst låter det rimligt att köra varannan dag! Glad

    Jag måste ju däremot nånstans utgå ifrån att en läkare som specialiserat sig på män och deras fortplantningsförmåga har en liten aning om vad han talar om i alla fall. Drömmer Och eftersom det var någon mer här i tråden som hört samma sak så kan det ligga nåt i det. Det kan ju vara så att olika läkare ger olika utlåtanden pga olika kunskap inom området. Mycket av forskningen som läkare lutar sig mot kanske är gammal och inte alla är uppdaterade. Vi vet ju hur det kan vara inom vården. Tyst

    Hursomhelst så är det ju svårt att spekulera och man måste väl lita på vad man blir tillsagd. Vem vet vad forskningen säger om ett år? Hehe, då kanske man bara ska ha sex en gång i månaden, eller varför inte tre gånger om dagen! Och helst då när man står på huvet och käkar citron.

    Nää, om båda är friska så ska man nog försöka att slappna av så mycket som möjligt och köra när lusten faller på. Nån gång dyker det där plusset upp!
  • Nellin
    Två döttrar och en son skrev 2012-06-01 08:21:39 följande:
    Nej nej, inte att nåt är FEL inte.
    Bara menar att de ganska troligt (om allt är bra med dig) inte är de jättemånga och supersnabba atletsimmare..... För om de varit det så hade det nog faktiskt blivit plus nu redan.
    Såklart finns det chanser varje ÄL för er! Men det är mer sannolikt att det handlar om 10% chans än om 30.

    Han vet säkert vad han talar om... Bara det att som jag förstod det så syftade han på män i allmänhet, inte på män med sämre antal och utseende hos sina spermier?
    Men det kanske han gjorde också?  

    SJäkvlaklart ska man ffa göra som man själv vill!!
    Man måste ju liksom leva hyfsat normalt också trots barnplaner.

    Men personligen hade jag nog försökt prova lite olika "taktik" sas efter några månader.
    Bara för att göra något annorlunda. Men båda ska ju va med på det också och man ska ju inte behöva känna ett motstånd emot det.     

    Ja vissa står ju redan på huvudet efter lilla kärleksakten numera för att hålla fast dem!

    Verkligen: Till slut blir det plus ändå....Drömmer  

        

      
     
    Ja, jag tror att han menade män i allmänhet och inte män med försämrad kvalitet. Glad Just i mitt och min sambos fall så vet vi ju ingenting om hans kvalitet. Vi vet bara att jag har PCO, men vi vet ju inte egentligen om den är boven i dramat heller. Denna månad ska jag ju testa med ÄL-stickor, för vem vet, bidrottninggelén kanske har fått igång min ÄL och då kan vi inte skylla på det längre! Glad Så om det fortfarande inte tagit sig om typ två månader så är det nog minsann dags för herrn i huset att lämna ett litet prov. Och jag behöver nog också en undersökning där man kollar äggledare och stockar mer noggrant.

    Jag har trots allt varit gravid förut, men det var för många år sedan och slutade i månad 4. Så om det beror på honom eller mig, eller oss båda, lär tiden utvisa. Men jag håller hakan högt och ser positivt på det här. Sista veckorna har stressen minskat, solen börjar kika fram, min sambo har börjat med zink och jag har fått normala längder på mina cykler. Så det bådar gott! Jag hoppas på ett plus nu i juni eller juli!
  • Nellin
    Inelg skrev 2012-06-01 10:04:41 följande:
    Hoppas.
    Japp. Jobbfest för hela sjukhuset. ;)
    Drack 3 glas vin och insisterade för bartendern att de måste hällt vatten i de eftersom det var blaskigt och jag var inte påverkad. Efter det 4e glaset så fick jag så jag teg. Allt kom när jag skulle hem. Var ganska packad väl hemma. Vaknade helt knäckt kl 05:30 för att gå till jobbet.
    Haha! Skyll dig själv Inelg, din suput! Flört Det är tur att det är helg nu.
    Ja, på´t ikväll bara! Här ska göras bebis!
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus