• Nellin

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Två döttrar och en son skrev 2012-05-22 09:51:56 följande:
    Gravsymtom känns mer på kvällen!
    Ofta är de borta på morgon...
    Hoppas än för dig.  
    Är det sant? Du är ju som ett levande uppslagsverk när det gäller graviditet och fertilitet! Allas vår egen lärarinna härinne! Haha! Jag visste inte att gravsymptom känns mer på kvällen. Det enda jag fått höra jämt är att man ska må illa på morgonen, för det är vanligt. Men då kanske det finns hopp!

    Halva dagen har gått och jag känner inget särskilt i magen. Däremot är jag lite lätt illamående och har fortfarande enorma och ömma bröst. Mina förhoppningar är lite lägre än igår, men det är nog bara hälsosamt för mig. En dag i taget nu. Hoppas det inte var spökplus jag fick!!!

    Två döttrar, jag är tacksam för att du finns här i tråden och sprider hopp och kunskap!
  • Nellin
    Inelg skrev 2012-05-22 14:07:42 följande:
    Avis på er som vet när ni har ÄL Obestämd
    Jag håller helt med Inelg!
  • Nellin
    Inelg skrev 2012-05-22 14:17:20 följande:
    Men du har ju ÄL Nellin!! eller
    Jag har PCO gumman. Om jag har tur så får jag ägglossning, men man vet aldrig när.
  • Nellin
    Inelg skrev 2012-05-22 14:20:53 följande:
    Pratade med en väninna just i telefon, hon och två andra av mina vänner satt och lunchade.. Hon och en till av dom är gravida.. Det var vi som lite samplanerade graviditeterna  :)
    Ush vad jag blev avis..
    Saken är den att vi snackade och snackade och hon frågade mig inte om jag ville joina.. Hon hade kunnat vid flera tillfällen eftersom jag sa att jag bara satt i bilen och åkte..o inte skulle göra nåt särskilt..

     Jag vet inte, men de kanske inte känner att de vill ha "missfalls baciller" på sig.. kändes lite konstigt att de inte frågade mig. De kanske inte vet vad de ska säga? Någon som har erfarenhet av detta, oavsett vilken sida du är på? Fått MF eller varit "vännen"..??

    Rynkar på näsan Känns lite tufft, jag kanske bara är känslig ..
    Jag förstår att det känns tufft. Jag tror inte de att rädda för "missfallsbaciller", men kanske är de rädda för att du ska må dåligt. Jag är säker på att de bara hade ditt bästa i åtanke, även om det kanske blev lite knasigt. Du kanske kan säga till dem att du gärna vill vara med och prata bebisar och graviditet, trots det som hänt. Så att de förstår det. Det är ju en oerhört känslig fråga och många har säkert svårt att veta hur de ska handskas med andras sorg.

    Kram på dig!
  • Nellin
    Inelg skrev 2012-05-22 14:24:13 följande:
    Vad är PCO?
    Kort förklarat små cystor runt hela äggstockarna. Man får ägglossning väldigt sällan eller inte alls, vilket innebär att mensen ofta uteblir eller att cykeln blir väldigt lång. Man kan således inte bli gravid. Det finns olika grad av PCO och vissa får aldrig ÄL, vissa får några gånger per år osv. Hur allvarlig min är har inte utretts, jag vet bara att jag inte får ägglossning särskilt ofta och att mensen kommer oregelbundet.
  • Nellin

    Det är därför jag testat rosenrot och bidrottninggelé, för att se om jag kan hjälpa kroppen få ÄL. Vet inte om det funkat.

  • Nellin
    Inelg skrev 2012-05-22 14:30:08 följande:
    Okey.. Känns det som att det funkat?
    Nä, inte egentligen. Men det är ju svårt att veta. Jag har en cykel som är mellan 35 och 55 dagar, och förra månaden när jag tog dessa preparat för första gången så blev cykeln 28, vilket jag ser som något positivt. Denna månad vet jag inte. På fredag är jag på dag 28 för denna cykel, så vi får se vad som händer. Det är klart att jag hoppas, men jag har försökt i 14 månader och försöker därför att se realistiskt på saker och ting.

    PCO är inte sällan förknippat med övervikt, och många kvinnor som då går ner i vikt kan "tillfriskna". Jag är däremot inte överviktig och vet inte riktigt vad mer jag kan göra på egen hand. Så jag börjar samla kraft för att skicka in blanketterna till fertilitetskliniken som vi fått. Det känns tufft, men det finns snart ingen annan utväg.
  • Nellin
    Inelg skrev 2012-05-22 14:32:01 följande:
    Mmm..JA jag förstår att de kanske inte ve vad de ska säga.. men det är ju det värsta man kan göra.. att excludera någon i sorg. Det sista jag behöver nu efter nån dag är att sitta ensam i min tomma soffa och bara gråta..
    Men du har rätt jag borde kanske bara säga det till dom så de förstår.
    Jag tycker absolut att du ska säga som du känner. Annars excluderar ju även du dem från dina känslor och tankar. Och då kommer ingen av er att förstå varandra till slut. Och det är ju onödigt! :)
  • Nellin

    Nej fy sjutton så svårt det är att hålla sig från att testa när man har ett liggandes här hemma! Tänk så tiden till BIM kryyyyper fram! Det är bara tisdag idag. I morgon är det bra onsdag... Att man skulle födas med ett så himla dåligt tålamod!

  • Nellin
    Inelg skrev 2012-05-22 15:04:18 följande:
    men ta ett då Nellin
    Jag har ett sånt där som man inte kan ta innan BIM. Ett som inte är lika känsligt som vissa andra. Stor risk för negativt då, och då blir man ju så himla ledsen.
    Hoppas 2012 skrev 2012-05-22 15:09:29 följande:
    Och där kom mensen, fy fan vad less jag är på detta
    Usch gumman! Det är inte klokt att det ska vara såhär himla svårt och jobbigt!
    Cice skrev 2012-05-22 15:14:20 följande:

     Hej
     jag har ätit  några öter medicin, plus BDG, DHEA, etc, etc.
    Det är snart dags att ta en ny prov på min AMH.
    Det känns skrämmande...

     Jag hoppas på att kunna blir gravid på naturlig sätt  efter jag  har ätit  dessa  mediciner. De smakar inte alls bra.

     När det ngn här  som har ätit  7- keto eller DHEA ?    Är det normal att man mår lite  trött efter man har ätit det? eller  kan sympton variera från person till person ?

    Kram   


    Jag är ledsen Cice, jag vet inte vad 7-keto eller DHEA är för nåt, men berätta gärna! Och symptom kan nog alltid variera från person till person, oavsett vad det gäller.
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus