• Nellin

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Hej på er flickor!

    Jag fick både glada och mindre glada nyheter på VUL idag. Jag har TVÅ ägg på G, vilket ju är glada  nyheter. Båda i höger äggstock, det ena på 16 stolta mm och det andra på 14 mm. Hon trodde att nog båda skulle släppa när jag väl tar sprutan. Så heja äggen! Det får gärna bli tvillingar för vår del, men om åtminstone ett kunde ta sig vore jag ju lyckligast i världen.

    De mindre glada nyheten är att min slemhinna (som ALLTID är så jävla tunn) bara var 3 mm. Den ska ju helst vara 8 mm, men det kan gå bra med i alla fall 6. Jag fattar inte varför den alltid är så tunn! De andra gångerna har den också varit det, men ändå lyckats släpa sig upp till ungefär 8 när äggen väl ska släppa. Så jag hoppas den orkar den här månaden också, även om det är ett orosmoment som jag inte gillar.

    Nåväl, på fredag tar jag sprutan och på lördag får jag två guldägg som bara SKA bli bebis! :)

    Hur mår ni andra?

    Kram på er i vårvärmen! 

  • Nellin

    Tack för pepp hörrni! :)

    Ja, man kan ta sprutor för slemhinnans skull. Det är ägglossningsstimulerande sprutor, som hon sa, vilket får mig att anta att det är typ Gonal-F eller nåt. Det ska tydligen hjälpa slemhinnan också. Men jag blev ju överstimulerad tillochmed på en HALV dos Pergotime, så jag antar att sådana sprutor inte är att föredra för mig.

    Vi får köra på och hoppas på den bästa. Vi har ju trots allt IVF till hösten. Men nu jävlar ska det väl bli en unge i alla fall. :) 

  • Nellin

    Wittra, jag förstår din oro. Jag kan såklart inte säga att du inte ska känna så, eller att allt är tipptopp med din mans simmare, men jag kanske kan ge lite positiva ord på vägen. Min man har aldrig lyckats göra någon annan med barn och för ett år sedan, när vi hade försökt utan ett enda plus i över ett år så påbörjades utredningen. Jag var jätteorolig över hans spermatest, för jag har nämligen varit gravid förut med en annan man, för många år sedan.

    Men hans spermier mår jättebra och det finns massor av dem. Så trots att han aldrig gjort varesig mig eller någon annan gravid så beror det inte på hans simmare i alla fall. :) Det behöver inte vara något knas med din mans heller. 

  • Nellin

    Lillnosen, när ska du testa då? Det kan ju hända att ni får fira årsdagen extra mycket också, med ett plus! Vem vet? Jag förstår att du inte törs hoppas för att du inte vill bli besviken, men chansen finns ju faktiskt. Jag hejar på dig!

  • Nellin

    Jag håller tummarna Lillnosen! Jag skulle också testa på ÄL+14 om jag var du. Säkrast så. :)

    Själv har jag en riktigt låg dag idag. Längtan har övertaget och sänker mig rejält med den där hopplösheten, ovissheten och orättvisheten. Hur kan man göra helt rätt varje månad i över två år, där det inte finns ett enda fel på någon av oss, och ändå inte bli gravid en enda gång? Så tänker jag. Hur i helvete är det möjligt?

    Nåväl, jag är ju faktiskt full med hormoner just nu eftersom två ägg är på G, och hormonkänslig som jag är så är det ju inte konstigt att jag är lite vrång. Haha!  Jag har ju släppt både ett, två, tre och fyra ägg förut utan att bli på smällen, så jag förväntar mig ingenting - men jag önskar ihjäl mig!

    Är det någon av er som kan tänka sig att snabbspola fram två veckor, tro? 

  • Nellin
    Lillnosen skrev 2013-05-08 16:29:26 följande:
    Det blev inget mirakel denna gången heller :( Pressade fram lite blod för en timme sen... Så jävla irriterad på kroppen! Har ju aldrig tidigare haft mensvärk 1,5 dygn innan mensen kommer!!! Bara nån timme precis när mensen kommer. Fattar inte varför det blev så nu? Stämmer heller inte med mitt ÄL-sekret. Enligt det hade jag ÄL 25-26 april. Men om min lutealfas är densamma så skulle min ÄL varit 27 april. Känns inte helt rätt... Känns mer som att min lutealfas blev längre denna månad eller att ÄL helt uteblev (trots ÄL-sekretet i 8-9 dagar). Nåja, får ju aldrig veta vilket av det. Var precis hos akupunktören i alla fall. Han sa att inom kinesisk medicin så säger man att om man har ont så tyder det för lite cirkulation. Så nu fokuserade han på att få igång cirkulationen kring livmoderområdet och bygga upp min energi. Han sa att han känner att energinivån är på väg upp så det har blivit en förbättring. Kändes bra.
    Men måste det betyda att du inte är gravid bara för att du "pressade" fram lite blod? Alltså, att vara lättblödlig under tidig graviditet är väl jättevanligt? Du känner såklart din kropp bäst och om du vet att mensen är på väg nu så är den det, jag bara uppfattade det som att den inte hoppat igång på riktigt ännu utan att du just lyckats "pressa" fram lite blod? Eller missförstår jag?

    Bra att han tycker det blivit bättre i alla fall. Jag ska iväg dit i morgon, på min andra behandling. Och sen igen om två veckor. Hoppas såklart på underverk! Han är för himla bra verkligen.

    Bor du i Örebro förresten eller i närheten? Vi kanske skulle ses nån gång och fika? Hitta på nåt kul för att skingra tankarna, eller varför inte prata ihjäl oss om fertilitetsresan vi gör. :) 
  • Nellin
    Lillnosen skrev 2013-05-08 17:04:31 följande:
    Ja alltså jag har verkligen pressat fram det. Får se hur det är när ja kommer hem strax, har inte känt att det börjat blöda ännu. Jag tror helt enkelt att mensen kommer nu. Tänkte att Ahremark skulle känt om jag var gravid :/ Jävla skit!

    Håller tummarna att det gör underverk för dig :) Sa han nått om vad han kände på dig?

    Jo vi bor i Örebro :) Du då? Ja en träff för att tjata klart om fertilitetseländet skulle vara rätt skönt! Vi kanske ska styra upp en date :) Hur gammal var du förresten?
    Jag är 26, bor i stan också. :)
    Han sa att jag utstrålar ett väldigt lugn när man träffar mig, men min puls talar om för honom att jag är väldigt stressad och att mitt system liksom har låst sig. Att flödet är väldigt ansträngt och att vi behöver få igång en jämn energi - då kommer jag känna mig mycket lugnare, mer avslappnad, kunna sova bättre och känna mig piggare. Dessutom bör barnlösheten lösas sig i takt med att kroppen mår bättre.

    Allt han sa lät vettigt, han gav mig ett riktigt gott intryck och bemötande och jag känner absolut förtroende för honom. Det är mycket ovanligt för mig.

    Jamen, då ska vi såklart träffas och fika och lära känna varandra! Hur gammal är du själv?  Visst är det, precis som för mig, första barnet? Jag får för mig att du är på typ, försök 18 eller nåt och att utredningen inte visat några fel? Som för oss. Vi är ju på försök 26 nu eller nåt.

    Det vore jättetrevligt att få umgås med någon likasinnad emellanåt. Som förstår. Jag är, så vitt jag vet, helt ensam i min och sambons umgängeskrets i att vara oförklarligt och ofrivilligt barnlös. 
  • Nellin
    Pastell1983 skrev 2013-05-08 17:46:29 följande:
    Kommer inte hänga i tråden så mycket framöver. Sedan vi tog beslutet att bara köra på och skita i IVF osv mår vi riktigt bra.
    Jag har slutat räkna var i cyklen jag är, exakta dagar osv och det är så skönt!

    Att gå in i tråden gör mig bara påmind om det hela med att vi måste bli gravida, jag vill inte ha det i huvudet konstant och tänka på annat! Jag har kommit till en punkt då jag kände att hela bebisverkstan och längtan efter barn tog överhanden, på ett osunt sätt!
    Vi försöker nu, men tänker inte på det konstant.

    Önskar alla i tråden stort lycka till!

    kram på er! Hjärta
    Åh, jag förstår dig precis. Jag var ju där själv under ett par månader, när jag i princip aldrig var här inne - och det var jätteskönt att bara få göra annat. Jag önskar dig all lycka och hoppas verkligen att du tittar in igen när du blivit gravid! Kommer sakna dig!

    Jag håller tummarna stenhårt för er! 
  • Nellin
    Lillnosen skrev 2013-05-08 18:33:35 följande:
    Intressant att höra! För mig var det som sagt att han kände att det fanns lite energi i mig, men att det var var för lite och att det liksom inte kom fram helt. För att man ska bli gravid ska det finnas ett överskott av energi. Så det är det vi jobbar nu då, få fram och kanalisera energin :) Väldigt spännande!
    Skönt att du fick förtroende för honom, det fick jag med. Känns lugnt och tryggt! För mig var det ju mycket med hjärtat och gallstenarna oxå så det är ju liksom lite mer elände på mig :/

    Håller med! Vore jättekul :) Jag är 28 (i några månader till ) och vi har ju nu misslyckats med försök 18 för första barnet. Utredning gjordes i september/oktober förra året och visade att vi hade alla förutsättningar att lyckas. Så här sitter vi nu då. Jag har en god vän som har PCO-S som fick försöka i några år innan de fick sin första. Sen gick det ganska snabbt med andra. Med henne kan jag vädra en del, hon känner så väl igen känslorna. Jätteskönt! Men man vill ju inte tjata hål i huvudet på henne :P

    Mensen har inte kommit igång helt ännu, bara lite utspätt som kommit. Men den kommer nog igång snart :/ Ikväll blir det myspys med sushi och glass! Fira att vi fann varandra och rå nu rå om varandra när deppet vill smyga sig fram...
    Jag har också problem med hjärta och gallsten. :) Det är mer som är lika mellan oss än jag trodde! Jag var ju nyss inlagd, minns du? På den där hjärtavdelningen där man inte fick använda mobil eller dator.

    Din vän med PCO-S, hur lyckades de? IVF eller pergo eller helt naturlig väg? Det är ju alltid härligt att höra om solskenshistorier, särskilt från de som har lite uppförsbacke med diverse komplikationer. Det innebär ju att sådana som vi - som egentligen har alla förutsättningar - också borde lyckas till slut.

    Njut av sushin och glassen! :)  
  • Nellin
    Lillnosen skrev 2013-05-08 23:34:03 följande:
    Ja just ja! :) Haha, ja vi är nog mer lika än vi tror :) Vad var det för fel på ditt hjärta nu igen?

    De lyckades efter några turer med pergo och efter en äggledarspolning. Ja man hoppas ju att det ska gå även för oss som det inte finns nått egentligt uppenbart fel på! Vi ska ju som sagt ha oddsen på vår sida :)
    Sushin och glassen var riktigt god! Känner mig förvånansvärt avslappnad ikväll, trots att mensen kom. Men det är nog mycket tack vare att vi har en hel del att fixa här hemma och nu har vi en långhelg framför oss. Känns himla skönt! Idag har jag verkligen försökt fokusera på allt som ändå är jäkligt bra i våra liv istället för att gräva ner mig pga mensen. Jag kan ju ändå inte göra något åt saken... Men den där riktiga deppen kanske kommer imorrn.
    Det är bra att du försöker hålla dig positiv. Faktum är att det ju finns MASSOR att vara tacksam och lycklig över, även om barnalängtan tar överhanden ibland. Och ibland måste man få gräva ner sig och må skit, men man måste inte alltid göra det. :)

    Bor ni i hur eller lägenhet? Själv bor vi i en stor lägenhet på en innergård i familjevänligt område i Örebro. Vi pysslar och grejar mycket hemma också, vilket håller tankarna någorlunda i schack. Men vi pratar just nu kontant om barn och graviditet. Det går alltid i vågor tycker jag. Just nu är vi inne i en sån fas.

    Längtar sommar gör jag också. Gud så härligt med värme och picknickfiltar i stadsparken!

    Ja, om din vän med PCO-S kan lyckas med hjälp av pergo så borde ju du och jag kunna lyckas. Heja heja! 
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus