• Nellin

    Vi som försökt ett tag utan plus

    BaPumba skrev 2013-04-21 22:06:27 följande:
    Just det, glömde ju min fråga som var anledningen till att jag kollade in nu. Ni som ätit såna där psylliumfrön, hur mycket ska jag äta, hur och när? Brukar inte ha problem med magen, framförallt inte hård, men den har strulat till sig efter resan. Eller kan man få såna biverkningar av pergo?
    Jag fick jätteproblem med min mage och ingenting funkade tills jag testade fröna. Jag äter en skål fil om dagen, sådan med acidophilus (eller hur tusan det stavas), till detta har jag solrosfrön, pumpafrön, en matsked psyllium och en matsked linfrön (hela och krossade i en blandning). Funkar klockrent! Släng på olika nötter och nån banan också så blir det smaskens.

    Man kan också blanda ut en matsked psylliumfrön i lite vatten, låta det dra en stund och sen hälla i sig. Det är den snabba varianten. :) 
  • Nellin

    Roligt att du kommit igång med träningen Ciccie! Jag mår så mycket bättre sedan jag fick tillbaka min form och ork. Så tokigt att man lägger av med något man mår bra av, bara för att man blir så inne i bebisverkstad. Jag behöver visserligen inte gå ner i vikt, men jag behöver sannerligen upprätthålla muskelstyrka. Annars kommer både tröttheten och krämporna som ett brev på posten.

    Jag är 26 år gammal och har en rygg som en pensionär om jag inte tränar regelbundet. Haha. Ni vet, när man suttit i soffan nån timme och ska resa sig, och man måste stappla fram de första stegen innan kroppen kommer igång. Kombinerat med ett ojande. "Oj oj oj...." Fånigt! :)

  • Nellin

    Hej gullbrudar!

    Hur är det med er i halvvåren? Lyser solen på er? Längtar ni lika mycket efter dundervärme och sommar som jag?

    Här sitter jag och inser att jag passerat BIM med hela tre dagar och ingen mens har dykt upp. Jag är knappast gravid för vi har bara haft oskyddat sex EN gång och det var flera dagar EFTER ägglossningen. Så varför den är sen vet jag inte - kanske är det uppsatsstressen eller nåt. Nåväl, den kommer väl snart. Jag har lite mensvärk då och då, småömma tuttar och är allmänt svullen så det är ju inte långt borta.

    Jag vet inte var det kom ifrån, men idag kände jag för första gången på LÄÄÄÄÄÄÄÄNGE att jag börjar fundera på bebisverkstad igen. Kanske var det när jag talade med min vän som har en tvåmånaders. Det är hennes första och hon pratade så varmt om hur himla härligt det är och hur mycket hon älskar det. Jag kunde känna hur längtan satte igång lite där. Så jag ringde kliniken och satte tillbaka oss på IVF-listan, haha! :) Nu är det ju snart sommarstängt så det lär ju dröja innan det där hoppar igång, men nu står vi där i alla fall.

    Hon sa att det tar ungefär 2 månader tills vi får komma på första besöket (när det inte är sommarstängt) och därefter sätter man igång direkt med IVF för det är inga väntetider. Så här i Örebro går det snabbt. Men hon sa att man ska äta p-piller i några veckor innan. Varför i hela friden då? Jag vill inte äta några piller! Jag har ju fått proppar av sånt tidigare. Usch!

    Nog pratat om mig! Jag har sett bilderna från spakvällen. Vilka finingar ni är och som jag önskar att jag kunde ha varit med! Hade ni det trevligt? Är ni nöjda med allt? Tänk när ni alla kan träffas igen, fast med bebisar! Och då kanske fler i gruppen kan följa med också. Det vore himla roligt.

    Puss på er! 

  • Nellin

    JZ, Haha, jo visst räcker ett ligg, för vissa. Eller 101 för andra. Men inte kan man bli gravid om man haft sex typ tre-fyra dagar efter äl? Jag har inte ÄL-testat eftersom jag inte alls haft bebistankar, men jag har ju en app som typ alltid stämmer. Och inte brukar väl ÄL komma tre dagar senare om den alltid annars är regelbunden. Jag är helt övertygad om att inte är gravid, men jag har hopp om att kunna bli efter sommaren, via IVF.

  • Nellin

    Maramina, mannen vet inte ännu men han kommer bli väldigt glad! Hehe, jag gillar överraskningar!

  • Nellin
    Maramina skrev 2013-04-25 19:52:44 följande:
    Typ alltid, ja. Men det är ju enligt dem som vet mer troligt att tiden mellan mens och ägglossning skiljer sig åt än att tiden mellan ägglossning och mens skiljer. Lutealfasen sägs ju alltid vara lika lång, även om jag inte riktigt tror på det med tanke på att när jag tempat har jag sett att det har skiljt någon dag mellan cyklerna. Hur som, i vilket fall hoppas jag att du får ditt plus innan IVF:en!

    Tack fina du! Och jag håller tummarna stenhårt för dig!
  • Nellin

    JZ79, det vore väl ironi ändå. Att försöka varje månad i över två år, med hormontabletter och sprutor... Och sen 'råka' bli gravid den ENDA gången man inte brytt sig, och dessutom med flit EFTER ägglossning. Haha! Konstigare saker har såklart hänt, men som sagt, jag tror nog mensen är på ingång. Det är ju inte ens säkert att ägglossning ägde rum överhuvudtaget. Nåväl, det känns skönt att orka längta lite igen. :)

  • Nellin

    BaPumba, hahaha men då bestämmer jag det åt dig också!

  • Nellin

    Tack för alla fina ord tjejer!

    Tog ett gravtest idag som var helt negativt. Mensen har fortfarande inte kommit, men alla symptom finns där. Tunga, ömma bröst, mensvärk, uppsvullen, trött och grinig, huvudvärk. Så jag har försökt få igång den med alla knep som finns, men inte då. Så den får väl komma när den behagar. Nu vet jag i alla fall att jag inte är gravid. :)
     

  • Nellin

    Äntligen kom mensen! Det var på tiden. Lillnosen, jag vill också testa akupunktur. Det finns en snubbe här i Örebro som tydligen ska vara duktig på just fertilitet. Ska nog kosta på mig det. Det är ju ännu mer lockande när jag får höra positiva saker från dig. Det kan inte skada att testai alla fall.

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus