• Ponja

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Att det stämmer till 100% tror jag ju absolut inte. Det där kan ju bero på vad man har ätit och sådant.
    Men frågan är lite om det är logiskt att det KAN stämma? Om man får något ämne i urinet om man väntar en pojk? Får man det så är det ju faktiskt möjligt att det kan stämma, eller?

  • Ponja

    Vecka 35 idag! Solig
    Men jag tycker att jag känner mig mindre gravid än någonsin Rynkar på näsan Magen har sjunkit. Och den fina spända gravidmagen har nästan försvunnit. Tycker den har blivit slapp och inte alls lika fin längre :(

    Hur funkar det med att BM uppskattar vikten på bebis? Hon har inte gjort det med mig någon gång, men skulle verkligen vilja det.. Hur går det till?

  • Ponja

    Har sådan fruktansvärd huvudvärk så jag håller på att avlida. Löjlig som man är så tänker man ju på havandeskapsförgiftning direkt, just för att huvudvärk är vanligt då man har det..
    Men det är väl rätt långsökt va?

    Är så sugen på att baka! har ni något förslag på vad? Inte alltför tidskrävande bara ;)

  • Ponja

    Finns det någon mer bebis härinne som bara "märks" under navlen? Min kan sparka och boxas högre upp, men kroppen är alltid nedanför navlen. När den trycker ut sig är det alltid långt ner. Är inte det konstigt? Den låg ju med huvudet neråt sist, så det känns som att kroppen borde kännas mycket högre upp??
    Börjar bli orolig på allvar att jag har en dvärgbebis i magen.

  • Ponja

    Hur många/vilka är beräknade att få sina bebisar innan 10 Mars? Någon som har lite koll? Tungan ute

  • Ponja

    Riktigt deppig idag.. Vart hos BM. Fick först reda på att jag hade högt blodtryck.. 140/90. Brukar ligga på 120/70.
    Så blev urinprov men det visade inget.

    Men så mätte vi magen, och SF-måttet var precis detsamma som det var för 3 veckor sedan (32 cm). Det verkar alltså som om att bebis inte växt alls de sista tre veckorna. Bm tyckte jag skulle åka in akut för hon ansåg att det bara kan bero på att bebisen inte får tillräckligt med näring. Hon ringde till förlossningen och hon tyckte också jag skulle komma, men sen fick hon prata med en läkare som sa att jag skulle få en tid nästa vecka. Att det inte var någon fara så länge jag känner bebisen normalt. Att jag ska komma in om jag slutar känna den. Jaha, ska jag gå runt och vänta på att bebisen till slut får så lite näring och dör, eller vad??

    Hjälp!

  • Ponja

    Hej tjejer!
    Tack så mycket för alla era svar! Känns verkligen så otroligt skönt att få lite olika åsikter om saken {#emotions_dlg.flower}

    Jag har ju sagt i ett par veckor nu att jag tycker att bebisen känns liten, jag känner bara bebisens kropp under min navel, och jag sa det till BM innan vi mätte. Hon kände och tryckte ordentligt, och även hon sa att bebisen kändes liten. Sen mätte vi, och måttet var detsamma som för 3 veckor sedan.
    Så jag skulle jag absolut tro att bebisen inte växt som den ska nu under några veckors tid, baserat på min känsla, att barnmorskan tyckte den kändes liten och pga sf-måttet.
    Hon trodde att det beror på att moderkakan inte längre fungerar som den ska. Och det sa dem på förlossningen också att det var det troligaste. Och om det är så så är det troligaste att dem får ta ut barnet relativt snabbt.
    Ringde till förlossningen idag, men fick prata med någon som inte alls var intresserad av att svara på någonting.
    Så det gav inget. hon sa bara att dem kommer kolla hur det står till när jag får en tid för TUL nästa vecka.

    Jag är ju verkligen livrädd för att behöva föda ett jätte litet barn som inte växt sen v 33.. Som kanske inte ens väger 1500 g :(
    Men hur funkar det med organ och sådant tro om bebisen inte får tillräckligt med näring? Kan det hänt något med hjärnan eller liknande?

  • Ponja

    Jo jag ringde ju idag men dom tyckte inte det var någon fara med att vänta till nästa vecka..
    Dom verkar inte villiga alls till att sätta sig in i en annans situation, och tänka på hur det känns för mig att gå runt och vara orolig. Väldigt tråkigt tycker jag.
    Samtidigt så vill jag inte ringa och luras och verka "löjlig" och säga att jag inte känner barnet. Å jag vet inte riktigt vad jag ska göra.

  • Ponja

    Tack Lyckobebisen och jempalainen och alla ni andra för era svar! Ibland kan man få lite dåligt med respons på det man skriver (vilket är fullt förståeligt, så inget jag gnäller över) (:
    MEN så fort någon är ledsen eller orolig över något så flockas ni som de överbeskyddande, underbara, fina,  otroliga människor ni är allihopa! Ni tillåter inte att någon i tråden mår dåligt, utan gör allt för att ge stöd och råd.

    Ni är så otroligt fina, och trots att jag inte skriver här så ofta så ska ni veta att det betyder oerhört mycket att man vet att ni alltid finns! {#emotions_dlg.flower}

  • Ponja

    Igår vart jag hos BM igen, blodtrycket var lite högre än i fredags, det låg på 140/95.. Men dem sa fortfarande att det var på gränsen, så behövde inte in akut. Urinen var bra.

    Det var någon som frågade vart jag bodde, jag bor i Kalmar. Så "kan" inte åka till något annat sjukhus, eller kan o kan, men då får jag åka 8 mil extra.

    BM sa att det troligaste var att bebisen lagt sig väldigt långt ner, eller att jag helt enkelt ska få en liten bebis. Hon ansåg att det var troligare än att bebisen hade slutat växa. Men hon sa att om det är så att den har slutat växa, så beror det nästan säkert på att den får för lite näring, och då kommer dem antagligen sätta igång mig inom en vecka, beroende på hur pass dåligt med näring den får. Känns riktigt otäckt.. Jag vill verkligen inte föda redan, är inte redo. Och jag vill verkligen inte föda ut en pytteliten bebis som kanske bara väger 12-1300 gram :( Vet inte riktig vad dem väger vid den tiden, men om det nu är så att den inte växt sen vecka 33 så väger den väl kanske inte mycket mer än så?
    Men givetvis hellre det än att den ska stanna kvar i magen och ha det dåligt.
    Ska in till sjukhuset imorgon vid klockan 13, så får se då hur det blir. Lång väntan :/

  • Ponja

    Lägger ut en bild på min mage, var jätte länge sedan jag gjorde det Drömmer Sen förra veckan då jag var i vecka 35. Men den ser likadan ut än Flört


  • Ponja
    faceprimer skrev 2012-02-07 12:27:18 följande:
    Idag är jag bara såå lycklig ! Har fått beviljad sjukskrivning OCH grav.penning! Så när min sjukskrivning går ut i mitten av februari så går jag över direkt på grav.penning!! Kan de bli bättre? Åh så glad jag är!
    Å vad glad jag blir för din skull! Så otroligt befriande det måste vara! Grattis, eller vad man ska säga Solig
  • Ponja
    Lyckobebisen skrev 2012-02-07 12:56:50 följande:
    Förstår att du är orolig och att väntan är evighetslång, men det kan ju vara som barnmorskan säger, att bebben ligger långt ner eller bara är liten. Min vän fick en pojke på BF +4 som vägde 2900 det är inte speciellt stort för att gå över. Och även om du inte känner dig redo nu, så om det skulle bli så att du måste föda så tror jag det går fort att mogna i tanken, människan är extremt anpassningsbar även om man inte tänker så innan.
    Vårt tul i v 32+ så vägde grabben 1801gram och då var han -12% (vilket är helt normalt).
    Lycka till!! Hjärta

    Fin mage har du med!
    Vad glad jag blir, tack snälla du för att du delar med dig och tar dig tid till att svara! Hjärta

    Ja man har ju inget val, föda måste man ju ;) Och jag tror nog det är som min sambo säger, att jag kommer aldrig bli riktigt redo, jag är nog för rädd helt enkelt :) Men samtidigt tycker jag att det ska bli otroligt häftig att få uppleva det. Är trotts allt väldigt nyfiken, och jag tycker det ska bli väldigt spännande. Men just tanken på att kanske bli igångsatt är inte alls lika lockande, lite skrämmande att veta att "nu börjar det". Nja då vill jag hellre att det sätts igång av sig självt Flört

    Tack! Solig

    Hur känner ni inför allt nu? Är tjejen något nervös? Är du? Inte långt kvar nu, vi är väl beräknade till samma datum (8mars) om jag inte missminner mig helt ;)
  • Ponja
    jempalainen skrev 2012-02-07 13:37:12 följande:

    Daysis: oj då har du erfarenhet iallafall:) femton dagar låter fruktansvärt att gå över, hoppas verkligen man slipper det!! hoppas den här kommer på bf då eller några dagar innan:)

    Faceprimer: vad härligt tjejen!! stort grattis, vad skönt för dig!:)

    Ponja: Vad bra att de håller koll på dig men jobbigt att inte veta hur liten/stor bebisen är och om den kommer snart. När ska du göra ultraljud?var det inte idag?? Tycker du har jättefin mage och den ser ju inte liten ut även om den inte har vuxit. Min bebis vägde 1900 i v 33 så det är nog ingen fara att den är superliten. Hoppas de kollar snart så du får lugna dig! kram på dig    


     Ja det är skönt att dem kollar, så väldigt jobbigt att gå runt och inte veta något.
    Imorgon kl 13 ska jag åka och göra ultraljud. Och hoppas verkligen på goda nyheter, att bebis växer som den ska och att den får stanna!
    Om bebis nu inte skulle växt något vidare sen vecka 33 så hoppas jag att den väger över 1500 iaf, och nu är ni flera här inne som sagt att era bebisar gjort det vid den tiden, så hoppas verkligen!
    Åh tack snälla! Kramar! Hjärta
  • Ponja

    Efter att läkaren konstaterat att flödet i navelsträngen var väldigt dåligt så blev det akut kejsarsnitt.
    Ut kom den sötaste tös jag någonsin sett Solig
    1685 g och 41 cm lång. Men hon mår super bra och är otroligt stark och pigg. Behöver ingen hjälp med varken hjärta eller andning.
    Där var en liten uppdatering, hinner inte skriva mer nu :) Hoppas ni andra har det bra!


  • Ponja

    Hej alla! Hinner knappt vara här inne, vi har fått komma hem nu efter att ha varit på sjukhuset i 10 dagar.
    Hoppas ni alla mår bra!

  • Ponja

    Hej alla! Hur går det för er?
    Jösses vad det börjar komma ut bebisar, så himla roligt!

  • Ponja
    Wielkip skrev 2012-03-08 10:43:55 följande:
    Lillaknytet; låter som slemmisen! :)

    BF idag! Sjukt att denna dagen äntligen är här...går inte att fatta!
    Har lite molvärk och diverse småäckliga symptom som skulle kunna betyda att något är på g att hända. Hoppashoppas!
    Kom in för att kika hur det gick för dig wielkip, jag hade ju egentligen bf idag, och minns att du hade det med :) Men ingen bebis än alltså? :)

    Hur går det för alla andra? Det är ju så många som bytt namn, så vet ju inte riktigt vilka ni är längre :/
    Men hur går det för Faceprimer? Lokesmami? Sofia? Jempa? Lyckobebisen? Nån av er som fått??
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)