• Ponja

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Bm idag! Sf mått 28 nu i v29+5. Hjärtluden låg på 140 :)

  • Ponja

    Kanske dum fråga, men finns det någon som helst risk att man kan "klämma"  bebisen när man sätter sig ner?
    Bebis när ju så högt upp nu, och när jag sätter mig ner så är man ju i regel lite "framåtlutad" med huvudet o ryggen och så, och då känns det verkligen ibland som att man klämmer bebis när man sätter sig. Magen "tar" ju emot, och det känns verkligen som att bebis kommer i kläm??

  • Ponja

    Hej alla!  Var länge sen jag skrev här nu. Vart så mycket sista tiden.
    Har haft så ont i magen nu i två dagar, tror det är sammandragningar/förvärkar. Magen blir stor och stenhård, den har spänt och gjort ont emellanåt. Har knappt kunnat sova för att det inte finns något sätt att ligga ner utan att det gör ont/ är obehagligt. Mindre kul Rynkar på näsan

    Så måste jag fråga, har man nytta av ett babygym från början? Alltså lägger man en nyfödd bebis i en sådan eller när "börjar" man med det?

  • Ponja
    79anil skrev 2012-01-09 20:00:40 följande:
    Spännande med flytt!! Bär inte för mycket bara! Jag flyttade en låda i källaren igår kväll och idag har jag inte kunnat gå knappt!! Fogarna bara skriker.

    Jag känner det mst i fötterna om jag har stått upp länge.

    Jag har köpt ett par sovpåsar på tradera och sen köpte jag vagn igår! Hittade en tjej här i Ljungby som hade en Fun för 2900. Hur fin som helst!     
    Jätte korkad fråga säkert, men vad är det man använder sovpåsar till?
  • Ponja

    Hur tänker ni angående smärtlindring när det är dags? Ni har säkert redan pratat om det, men har isf missat/glömt det.
    Jag har börjat fundera mycket på det, men kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tror är bäst att försöka/inte försöka med..

  • Ponja

    Jag har noll kolla som vanligt :) men varför vill man att bebis ska vara fixerad redan? Är det vanligt att den inte fixerar sig alls?

    Och Jempa: Gud vad jag tycker synd om er. Vet inte vad jag mer ska skriva, förutom att kämpa på! {#emotions_dlg.flower}

  • Ponja

    Vecka 33 om tjugo minuter Solig Det är verkligen inte långt kvar nu.. Och är ju långt ifrån ovanligt att bebisar föds 2-3 veckor för tidigt, så kanske är det bara ca 5 veckor kvar ;)

    Detta med samsovning är jag jätte orolig för. Har fått massa info av min BM om det, och i de böckerna står det att
    samsovning är den största anledningen till PSD. Och det känns ju verkligen inte bra. Men samtidigt så verkar det ju som att de flesta sover tillsammans med sina bebisar, så jag vet inte... Men är det något ni tänker på?

    Jag har nämnt flera namn som jag tror jag skulle kunna tänka mig, men sambon håller inte alls med. Inget som passat hittills, och han har inte kommit med ett enda förslag, han funderar inte ens. Det tycker jag är super tråkigt verkligen. Vill ju att han ska VILJA komma på namn. Jag vill inte komma på det i sista minuten, eller i värsta fall, att man inte ens har ett namn när bebis kommer. Blir lite irriterad över att det är så lätt att rata alla mina namn, men att han absolut inte ens kan fundera på att komma på något själv Rynkar på näsan Men man ska kanske itne ta det så hårt, han kanske börja fundera när det närma sig :)

  • Ponja

    Förresten, måste fråga. Vad tror ni det beror på om man föder för tidigt eller senare? Att förstföderskor ofta går över tiden vet jag, men annars? Jag känner dock flera stycken förstföderskor som fött 1-3 veckor för tidigt.
    Har även hört från 2 olika personer att jag "ser ut som någon som kommer föda för tidigt" Vadå liksom?? Haha.

  • Ponja
    faceprimer skrev 2012-01-12 23:55:18 följande:
    Nej det är inte långt kvar nu, helt galet  

    Om jag ska vara ärlig så hade jag itne ens funderat på detta med samsovning när bebis är så liten ,jag hade tänkt mig att ha vaggan precis bredvid sängen så jag når den med handen, och sova så och att ta upp honom varje gång det ska ammas.
     Att ha bebisen i sängen känns alldeles för riskabelt, dels pga vi har en hund som älskar (och är bortskämd) med att sova i sängen. Och sen för att madrasserna så lätt åker isär på vår säng så då kanske barnet ligger där och på något sätt kan hamna under madrassen eller få en bit av madrassen på sig. Hemska tanke. Så vi kommer inte låta barnet sova i sängen som nyfödd. Aldrig skulle jag våga ta den risken.

    De där med namn, de är verkligen krångligt. I början var min sambo så som din, men nu är han lika "insatt" i det som jag. Det kommer nog att han börjar fundera på namn, annars får du tjata på honom hehe.
    Gör som vi, ta varsitt papper och skriv ner 3 förslag vardera, och sen läs upp för varann    
    Ja hua jag tycker det är jätte otäckt verkligen, så jag tror inte jag kommer våga låta bebis sova i vår säng. Inte minst för att vi har en liten säng, vi har bara en 140. Just för att vi alltid ligger "sked" så kände vi att vi inte hade behov av större :) Sen får vi ju gott och väl plats, men blir tajt med en bebis som måste får utrymme. Men samtidigt verkar det ju vara oerhört smidigt med att samsova. Inte minst om man ammar. Jätte svårt det där tycker jag.
    Haha vilket lyx din hund har Solig Min lilla Tax fick sova i sängen förut, men har vant han av med det, då det kliades så dant av hans korta stickiga hår som fastnade i lakanen. Och det var jäkligt jobbigt att byta lakan så gott som varje dag ;) Vad har du för hund?
    Solig
    Ja jag hoppas verkligen att det kommer att han blir mer intresserad av att komma på ett namn. Det är trots allt en väldigt stor sak anser jag. Och jag vill inte vara den enda som anstränger mig. Men jag tror att det kan vara så att det fortfarande känns "långt borta" för honom. Att det inte är någon brådska.
    Tack för tipset! Var ju ett jätte bra förslag, det ska jag nog föreslå för honom, tack! Solig

    Men de namn som jag gillar bäst än är
    På en tjej: Luna
    På pojk: Natan

    Vad tycker ni om dem? Ärligt nu Solig Blir absolut inga sura miner, utan jag tycker det är väldigt "kul" med ärliga åsikter. Och alla kan omöjligt tycka om alla namn ;) Skulle vara intressant med, just för att jag inte vet riktigt själv vad jag tycker om dem. Framför allt inte om Natan. Har aldrig hört det namnet "irl" någon gång, utan hörde det häromdagen i en ljudbok jag lyssnade på! Blir ju som något svenskt "Nathan" Flört
    Och Luna.. Jag vet inte riktigt.. På sätt och vis tycker jag det är riktigt gulligt. På ett annat kanske lite "löjligt". Eller att det skulle kännas lite "fjortis" att döpa sitt barn till det, om ni förstår lite vad jag menar med det?

    Åsikter tack! Solig
  • Ponja
    Carla82 skrev 2012-01-12 23:59:25 följande:
    Förresten namn, vi har fortfarande inte valt och väljer fortfarande mellan Gaia och Dahlia...sonen vill absolut Dahlia, maken är mer inne på Gaia...och jag vet inte vad jag vill....ååååååhhhh så jobbigt!!!
    Jag håller med din son! :)
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)