• Ponja

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Usch har vart hos frisören i fyra timmar ikväll, och är så missnöjd så jag gråter blod :( Ska visserligen få göra om det, men är rätt säker på att det inte kommer bli mycket bättre ändå, då hon vägrar göra det jag anser att hon måste för att det ska bli bra ;)

  • Ponja
    Carla82 skrev 2011-12-15 21:41:31 följande:
    Usch vad otäckt! Skönt att allt var bra med bebisen i alla fall. Först tyckte jag att det lät som ett blodtrycksfall eller att bebisen kanske tryckte på aorta men i så fall hade du nog snarare svimmat. Skönt att du blev remmitterad vidare i alla fall och hoppas att det var något tillfälligt. En släkting till min man fick ett sånt "anfall" igårkväll men hennes höll på längre...efter skiktröntgen, eeg osv osv kom de fram till att hon drabbats av ett virus. De blev också rejält rädda. 
    PRECIS så har jag blivit, fast i början av graviditeten. Och min barnmorska sa att det berodde på.. var det blodsocker fall? A fasen jag minns inte, men inget farligt iaf. Nu kanske det inte är det du har, men kan ju hoppas då det var ofarligt.
    Jag blev iaf helt svimfärdig, hela kroppen bara skakade, benen bara "hoppade" och skakade, och jag kunde inte styra min kropp alls. Blixtrade för ögonen. Riktigt obehagligt.
  • Ponja

    Om bebis trycker ut sig lite, så det blir en bula på magen, och jag trycker där med fingrarna, så har det börjat göra ont på mig. Det känns som att man nyper sig nästan, eller kläms.. Någon annan som har det så? Jätte skumt ju.
    Har aldrig känts så innan.

  • Ponja
    Stinis83 skrev 2011-12-18 14:47:32 följande:
    Ponja, jag kan känna bebisen rätt tydligt genom huden när han spänner och sträcker ut sig därinne. Lägger jag handen på och trycket lite så gör det faktiskt rätt ont... Är det det du menar, eller gör det ont mer inuti? För mig gör det ont utanpå just där man lägger handen, och lite som att det gör ont i bebisen. Så svårt att beskriva :)

    Här har jag fått ett ryck, vi har köpt julgran som ska pyntas, jag har kokat knäck och nu sitter jag och kokar chokladkola för första gången i mitt liv :) Dottern är med farfar på julmarknad en stund och bebisen i magen ligger och gottar sig :) trevlig fjärde advent till er alla!
    Det är precis så jag menar!! Skrattande har också tänkt att det känns som att det gör ont i bebisen, men så kan det ju inte varaFlört Men det är ju inte huden utanpå som gör ont, utan kanske mer huden inuti.. Svårt att beskriva som sagt. Men det är precis så som du beskriver det som jag känner det!
  • Ponja
    Stinis83 skrev 2011-12-23 10:11:33 följande:
    Wielkip, det suger, men vad skönt att du ändå försöker vara positiv :) Det kommer ordna sig på ett eller annat sätt, det är jag övertygad om.

    Ja, du, jag och Lyckobebisen går in i vecka 30 idag :D Stort! God jul till dig också, antar att man kanske inte hänger så mycket här imorgon ;) Kram!
    Jag med vecka 30 idag! :)
  • Ponja

    Hur ligger ni till viktmässigt? För två veckor sedan hade jag bara gått upp 3 kilo på alla dessa månader, men nu på bara knappt två veckor så har jag gått upp 2 kilo. Jag vet att det låter skit löjligt, då jag trots allt bara gått upp 5 kilo sammanlagt, men eftersom jag gått upp 2 kilo så fort, så känns det verkligen som om att det kommer "smälla" till nu, och att jag kommer gå upp jätte mycket jätte fort. Är det troligt? :(

    Men det är väl mellan v30 och någon månad framåt man går upp som mest vanligtvis va? Vet att jag låst det någonstans iaf..
    Skäms

  • Ponja
    k girl skrev 2011-12-26 21:08:56 följande:
    I min förra graviditet gick jag upp ganska lite de första 30 veckorna och sen smällde det till. Jag gick upp sexton kilo sammanlagd varav de flesta de sista tio veckorna. Men det mesta var ju vatten. Jag räknar med att det ska bli samma sak nu. Har haft samma viktuppgång som du ungefär, 2,5-3 kg fram tills för ett par veckor sedan och nu ligger jag på ungefär fem kilo plus. Jag känner ju dock i händerna och fötterna att de har svullnat, kan inte ha mina ringar på mig t ex, eller mina fina skinnvantar som sitter tajt. Och jo, det mesta går man upp på slutet, men tänk på att barnet växer till sig massor på slutet också.
    Ja jag misstänker att det kanske ofta är så, att man kanske går upp mest nu sista tiden.
    Men jag kommer faktiskt vara glad om jag bara går upp runt 15 kilo sammanlagt, nästan varenda människa jag känner har gått upp mellan 22-30 kilo. Det är väl om jag går upp över 20 som jag kommer bli lite bekymrad, just för att jag är så sjukt dålig på att "banta" och träna och sådär, så om jag går upp så pass mycket lär jag aldrig gå ner det igen.
  • Ponja

    Igår kväll hade jag och sambon sex, och fy fabian vad ont i magen jag hade efter det! Magen blev lite uppblåst och stenhård. Kändes som jag hade magknip fast i hela magen, och så otroligt smärtsam.
    Sammandragning? Det höll i sig hela natten, vaknade så fort sambon eller jag rörde på oss, då minsta lila rörelser gjorde att det högg till ordentligt i magen. Men nu har det gått över.

    Vad fasiken kan det varit??

  • Ponja
    Nikis skrev 2011-12-27 20:28:52 följande:
    Hörrni.. Våran dotter ska hete Ottilia i andranamn, men vet inte riktigt hur man ska stava namnet? :P Vad tycker ni? Ottilia, Otilia eller Othilia? ni kanske har andra förslag??
    Otilia tycker jag ser bäst ut.
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)