• Ponja

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Har kommit på ett nytt namn! (som sambon såklart inte gillar, men ändå, det går kanske att ändra på) Oskyldig

    Fiona! Vad tycker ni om det? Tycker det är supersött!

  • Ponja
    fyrvaktaren skrev 2012-01-16 12:40:49 följande:
    Jag tog en sån där försäkring från TryggHansa som försäkrar både mamma och barn under graviditeten och barnet 6 månader efteråt (kostade väl 1050kr har jag för mig), sen så har jag redan en olycksfallsförsäkring sen tidigare. Kommer skaffa en "riktig" barnförsäkring när barnet sen är ute.
    Hur skaffar man den? har vart inne på deras hemsida, men hittar bara den som är gratis. Och måste det komma hem någon till en när man tecknar den? har hört att dem gör hembesök då.
  • Ponja
    Mary Jo skrev 2012-01-16 12:53:10 följande:
    Jag sitter fortfarande i min one piece jag! Här kom vi ingenstanns idag när V gav mig en mindre rolig blöja på morgonen. Hon bara kollade på mig och sa "blääääää" när vi öppnade den. Hoppas att det inte är magsjuka utan att hon bara ätit någonting konstigt. 

    För magsjuka i v.30 vill jag gärna undvika.

     
    Haha! Ja fy, jag hade maginfluensan förre veckan, usch och fy! Spydde som tur var bara under en natt, men med magen var det värre med. Sprang på toa flera gånger i timmen, det var verkligen inte kul!
    Men där får man väl för att man mått så bra under hela tiden, lite straffad måste man väl bli ;)
  • Ponja
    TheCoopers skrev 2012-01-16 12:55:44 följande:
    Hmm det här kanske jag borde veta som har 2 ungar tidigare ... men idag *ÄCKELVARNING* när jag gick på toa så var det lite rosa på pappret och några prickar blod .. lite slemmigt .. Bör jag oroa mig ?

    Har ringt BM och hoppas hon ringer upp
    Har läst att så länge det inte är rött och mycket så är det absolut ingen fara. Men tycker ju såklart att du ska ringa och prata med din BM, för din egna skull om inte annat, så man slipper gå och oroa sig!
  • Ponja
    StugFrugan89 skrev 2012-01-16 12:54:15 följande:
    Dwn hade jag också. Dom ringde upp när försäkringen började ta slut pch frågade om jag var intresserad av barnförsäkringen. Sen skickar dom hem papper
    Jag har ingen försökring än, utan vill ha den som kostar pengar ifrån trygg hansa. Men hittar den som sagt inte.. Hittar bara den som är gratis :/ Men dem gör inget hembesök då?
  • Ponja
    TheCoopers skrev 2012-01-16 12:58:54 följande:
    Ja jag ska ju ditt imorgon iallafall så då kan hon ju kolla mig lite extra
    Ja absolut! Är så otroligt jobbigt att gå runt och oroa sig.
  • Ponja
    Mary Jo skrev 2012-01-16 13:10:01 följande:
    Ja,det låter ju som min slemmpropp när jag fick V. Dock var det väldigt mycket slemmigt. 
    Slemmproppen kan ju gå tidigt i gravididteten men liten blödning samtidigt kan ju tyda på något.
    Hoppas din bm kommer med ett bra svar.
    Ponja skrev 2012-01-16 12:55:56 följande:
    Haha! Ja fy, jag hade maginfluensan förre veckan, usch och fy! Spydde som tur var bara under en natt, men med magen var det värre med. Sprang på toa flera gånger i timmen, det var verkligen inte kul!
    Men där får man väl för att man mått så bra under hela tiden, lite straffad måste man väl bli ;)
     Hhaha. ja,hade ju bara varit så himla typiskt att få magsjuka nu. www.trygghansa.se/privat/forsakringar/gravidf...

    Där,så väljer du vänta barn istället. Dom brukar komma på hembesök sen,oss frågade dom om dom kunde komma hem och vi sa ja,det var ganska skönt att få ställa frågor osv.  
    Tack så jätte mycket!
  • Ponja

    Jag tycker det känns som om att min bebis bara är under navlen.. Jag känner sparkar högt upp ibland, och ibland trycker liten även ut sig över navlen.. Men allt detta som alla pratat om att dem får mycket sparkar mot revbenen och sådant har jag aldrig känt. Och det känns även som att magen halkat ner lite, även att den i helhet ser lika stor ut. Men om jag lägger mig på rygg så har jag bara en bula under navlen. Vad kan det bero på? Hur får den plats, eller varför ligger den bara och trängs där nere?

    Sen vore jag jätte glad om någon vill svara på något helt annat :) Jag har fått mörkare och större bröstvårtor/gårdar. "Rättar" det till sig senare efter förlossning eller kommer dom fortsätta se ut så? Likadant OM jag får en rand vid navlen, försvinner den eller kommer man ha kvar den?

  • Ponja
    faceprimer skrev 2012-01-17 19:25:14 följande:

    någon mer som börjar få eller har fått bristningar?
    Jag som verkligen hoppades att slippa, mamma fick inga alls med mig eller min syster och jag var noga med att smörja magen redan från v.10, men nu runt v. 29-30 så började dom dyka upp och det blir bara mer och mer och mer... Känns som jag kommer sluta med att se ut som en tiger.
    Är de nån som vet om det är värt att smörja? jag vet ju att om man har anlag för bristningar så hjälper det ju inte att smörja, så det borde ju inte göra någon skillnad om jag smörjer nu eller inte eftersom dom redan dykt upp och det blir mer och mer över hela magen. :( Eller kan det göra att det blir mindre om man fortsätter smörja? nån som vet?
    Fy vad töntig man känner sig som klagar över bristningar, men det känns väldigt tråkigt att få så mycket eftersom det är något som inte försvinner efteråt.   Kommer aldrig kunna visa mig i bikini igen känns det som...


    Jag förstår dig absolut, jag kollar magen varje morgon innan jag går upp ur sängen för jag är så fjantigt rädd :( Vad jag läst på nätet så spelar det ingen roll om man smörjer eller inte, för det kommer ändå om man har anlag för det.. Men så har jag läst böcker, anna wahlgrens "barnaboken" bla, som skriver att det absolut gör skillnad om man smörjer. Så jag hade absolut fortsatt smörja, det kan ju inte skada hur eller hur. Undra hur stor risken är att man börjar få bristningar efter vecka 33?
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)