• Ponja

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    jempalainen skrev 2012-01-13 00:22:42 följande:
    Ponja: trist att din man inte är lika involverad i namnfrågan, hoppas han ändrar sig eller så får du bestämma själv helt enkelt;) Luna tycker jag är jättefint på en tjej och absolut inte fjortis! Natan är man ju van att det stavas med h, hur tänkte ni uttala det...som nathan eller natan? kan tänka mig att det kanske händer att de uttalar det fel men det är väl en petitess..tycker det är fint också. Svårt med namn!

    Jag vet inte alls hur vi ska göra med sovning. Kommer ställa iordning sängen innan hon kommer och sen beror det väl på hur det funkar att sova tillsammans och hur mycket/lite hon kommer amma under natten. Just nu känns det som att jag vill ha henne nära i början men såsmåningom att hon får sova i sängen bredvid. Vi har en stor dubbelsäng med en gemensam madrass så det borde gå bra rent utrymmesmässigt. Men det visar sig hur vi kommer göra. Så mycket som är nytt och okänt:) spännande o läskigt på samma gång.:) 
    Tack för svaret Solig I så fall ska det uttalas precis som det stavas, alltså "Natan". Inte med h, så det ska INTE låta engelskt. Har du hört det någon gång? Tyckte det var så gulligt, men samtidigt "konstigt" :)

    Ja fy vad svårt.. Men måste ju ändå kännas bra att ha sin bebis nära sig. Man får väl kanske pröva sig fram lite. Men jag kan ju tänka mig att man skulle få väldigt svårt för att sova om man har bebis bredvid sig, just för att man skulle vara så orolig hela tiden för att råka "rulla över" den, eller slänga en arm över eller så. Så man kanske kan få väldiga problem med att få sova ordentligt? Att man mest bara "slumrar".
  • Ponja
    jempalainen skrev 2012-01-13 01:09:36 följande:
    Gladdet var så lite;) jag har aldrig hört den versionen..det jag tänker på är att det rimmar på satan.Obestämdmen jag kanske missuppfattat. Det beror väl på hur man uttalar det...hoppas jag inte trampat dig på tårna;) inte min mening. bara väldigt annorlunda namn. men viktigaste är ju att ni tycker om det! 

    ja det är inte lätt med allt nytt, är det första barnet för dig också? Ja alla barn är ju dessutom olika, vissa kan vara mera ifred medan andra barn har väldigt stort närhets behov, vilket påverkar också. Under den tid jag jobbat på förskola får man hela tiden anpassa sig och ändra saker för att barnen helt enkelt är olika. Så svårt att säga. Men om man själv är jätteorolig så kanske det är klokare att barnet sover själv så man får någon sömn. Man får hitta det som funkar bäst för en själv helt enkelt..jobbigaste är ju att det inte finns någon manual! ;)   
    Solig Haha jo rimmar på satan gör det ju faktiskt.. Men det är nog inget jag kommer tänka på ;) Nej nej, klart du inte har, tycker det är kul och intressant att höra andras åsikter! Och mycket hellre att folk är ärliga än att säga "vad fint" bara för att vara snälla, men att dem egentligen inte menar det :)

    Ja detta är mitt första barn, sambon har en dotter på 4 år sedan innan. Ditt första med? Tycker det är så otroligt spännande, och jag ser fram emot förlossningen jätte mycket, tror att det kommer bli en sådan otroligt häftig upplevelse. Men samtidigt är jag livrädd för den.

    Angående samsovning så får man nog helt enkelt bara pröva sig fram, se vad man själv och bebis trivs med.
  • Ponja
    qatteriin skrev 2012-01-13 08:15:12 följande:
    Ponja: Det är svårt med namn! Luna är jättehäftigt tycker jag, särskilt om man är mångalen som jag.
    När det gäller Natan så är det väl inte så vanligt idag, men jag tänker på den gamle ärkebiskopen och poeten/författaren Nathan Söderblom (uttalas Natan även om det stavas med h). Det är ju en förkortning/variant av Jonatan och jag har alltid gillat det! Tror att det var vanligare här i Sverige för typ 150 år sen, så för mig är det inte ett engelskt namn i grunden.
    Haha jag läste ordet "mångalen" hur många gånger som helst innan jag fattade vad det stod! Är nog väldigt trött idag Flört Jag vet inte men tror ju inte Natan är så särskilt vanligt. Jag har faktiskt aldrig hört det innan som sagt, innan namnet dök upp i en ljudbok här om dagen :) Oj vad mycket du kunde, nu fick jag ju lära mig en del ;)

    Och till er med förvärkar. FY vad jobbigt. Jag tror det är det jag "lider" av också. Magen blir stor och jätte hård, ibland gör det ont så jag vaknar om nätterna om jag rör mig. Kan hålla i ett dygn!? Tänkte jag skulle fråga min BM om det idag när jag ändå ska dit. Kan ju vara något helt annat med antar jag.
  • Ponja
    TheCoopers skrev 2012-01-13 08:38:58 följande:
    Förresten hur uttalar folk Luna i Sverige ? blir det luuuuuuuuna med långt u ... eller "Louna " som man uttalar måne på spanska .
    Jag kommer i så fall uttala det med liiite längre u.
  • Ponja
    Marlin16 skrev 2012-01-13 08:37:26 följande:
    Ponja, natan är lite konstigt för mig. Kommer lätt att bli engelskt uttal eller att folk tror att det är ett smeknamn.
    Luna är fint fast jag vet inte om jag som vuxen skulle trivas med det. Men det är kort, lätt att stava och svårt att höra fel på. Vackert med!
    Ja det är konstigt för mig med, och antar att det kommer vara det för väldigt många andra också om det nu blir en pojk med det namnet. Men förhoppningsvis vänjer man sig ;) Samtidigt tycker jag ändå det är väldigt gulligt. Ovanligt med ändå inget "konstigt" eller "påhittat" namn.
    Jag har tänkt precis likadant när det gäller Luna, hur det funkar på en tonåring eller en vuxen. På ett barn tycker jag det är super sött, men på en tonåring? Jag vet faktiskt inte.
  • Ponja
    TheCoopers skrev 2012-01-13 08:40:45 följande:
    Natan ( Nathan ) är ju vanligt i engelskspråkiga länder däremot inte i Sverige

    Natan


    Placering på namntoppen 2010: Inte i topp 100
    Antal män med namnet i Sverige: 105
    Antal kvinnor med namnet i Sverige: 1
    Tack, det var intressant! Inte särskilt vanligt alltså ;)
    Fasiken jag vet inte hur man citerar mer än ett inlägg när man skriver? Jag bombaderar ju hela tråden :)
  • Ponja
    Kalksten skrev 2012-01-13 09:35:36 följande:
    Ponja: jag skulle uttala det som man säger måne på spanska Louna.
    Ska man uttala det ungefär som med bara "o"då? Som Lona?
  • Ponja
    Wielkip skrev 2012-01-13 10:10:24 följande:
    Wohoo! Bebin låg med huvudet neråt, väldigt långt ner tillomed :D
    Ryggen upp längs högersidan, rumpan i revbenen och fötterna en bit ner på vänstersidan. Känns som en jäkligt lång bebis som täcker hela det området?! Kanske brås på sin 2 meterspappa :)

    Sfmått: 31 i v.32+0 (precis det jag gissade)
    Och hjärtljud 155

    Fick dock världens blodtrycksfall hos bm som fortfarande kommer och går i vågor...höll på att braka ihop och blev helt sjöblöt av svett, obehagligt..
    Duktig bebis! Flört Jag ska också till BM idag, och är också i 32+0 :)
    Vad hade du i SF mått sist? För 2½ vecka sedan var mitt på 28
  • Ponja
    Kalksten skrev 2012-01-13 10:11:04 följande:
    ja men typ så skulle jag uttala det iaf =) men det blir ju så som ni väljer att uttala det som alla andra också får lära sig att uttala det på =)
    Är det så mat uttalar måne på spanska? Lona?
    haha ja så sant.. Nu blev ja tveksam till vilket som är finast.. Om man skulle uttala det Luna eller Lona.. Åh :)
  • Ponja

    Måste fråga, vad tycker ni om namnet Fiona? Var väldigt inne på det förut..

    Vart hos BM idag! Sf-mått 30 (i vecka 32+0) Gått upp 7 kilo, ( men det är sex, det var med kläder på, kissnödig, och precis ätit sibylla mat, viktigt det där med vikten, haha!)
    Och hjärtljuden var på 146!
    Bebis låg neråt med huvudet, men inte fixerad.

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)