• Ponja

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    faceprimer skrev 2011-12-11 20:06:14 följande:
    Lilla pyret verkar gilla att sparka högt upp, jag hade ju ett SF mått på 30 så där har jag förklaringen till varför jag känt bebisen sparka så pass högt upp, ca 10-13cm över naveln till höger är tydligen favoritstället för bebben att sparka, känns t.o.m mot revbenen ibland  Än så länge gör det dock inte ont så nu är det bara mysigt
    På 30? Haha ja då är det ju inte konstigt att du känt lite så högt upp! Kommer ihåg att vi hade den diskussionen för ett tag sedan, och vi förstod inte riktigt hur det kunde kännas så, men då förstår jag ju :) Vad sa dem om att måttet var så stort då? Men det är väl inga konstigheter med det?
  • Ponja

    Ibland är bebis och sparkar väldigt långt ner. Och det är riktigt obehagligt tycker jag! Det sticks på något konstigt vis. Känns som den sliter i tarmarna eller något ;) Och ibland känns det väldigt obehagligt i pullan när den sparkar så långt ner. Någon annan som känt så?

    Annars tycker jag faktiskt att det är väldigt mysigt när bebis rör sig. Men när man vaknar om nätterna och det är full rulle där inne är det inte lika kul, för det är ju då omöjligt att somna om! :)
    Och om nätterna vaknar jag MINST en gång, för att jag är så otroligt kissnödig. DET är jobbigt, fy.

  • Ponja
    jempalainen skrev 2011-12-12 09:50:43 följande:
    Jag upplever exakt samma sak, igår lyssnade jag flera gånger med angelsound för att höra att hon levde och mådde bra och jag kunde höra att hon rörde sig men jag kände det inte. Så man kanske inte känner alla rörelser? Men kolla med bm om du är orolig, jag tycker det är bra att man är uppmärksam o det är sunt att bli orolig! Jag är i v 25+5 o har känt så här några dagar, inte till o från men sista veckorna. Jag har jättemycket växtvärk i livmodern just nu så jag tror hon växer otroligt mycket och kanske hon blir trött o samlar på sig energi o sen när det har vuxit klart så blir hon mera aktiv o sparkar o grejer. Men jag tycker hon sparkar mest så fort jag lägger mig på rygg.

    Men ha koll o ring hellre bm en gång för mycket än för lite! kram på dig! 
    Jag har märkt många gånger när jag kollar på magen att jag SER att bebis rör sig, men jag KÄNNER den inte, lite avigt, men så är det ;)
  • Ponja

    Blir man ALLTID väldigt "dallrig" på magen efter man fött barn? Händer det ofta att det inte "dras tillbaka" igen? Alltså att man får leva med det helt enkelt?

  • Ponja

    NU så ska vi teckna en graviditetsförsäkring, äntligen.

    Men jag är verkligen jätte kluven till om man ska ta den som är gratis eller om man ska ta den som kostar pengar?
    Vi har jätte lite pengar nu med tanke på julen, alla julklappar som ska köpas osv, så vore det jätte  korkat att teckna den i Januari istället? Finns det någon tidsgräns för när man inte får teckna den längre? Vill ju absolut inte gå miste om den, om vi tex ska teckna den när jag är i v 32, och man blir nekad pga det. Någon som vet?

    Hur hade ni gjort?

  • Ponja
    Lyckobebisen skrev 2011-12-13 16:16:39 följande:
    Vilken gravidförsäkring ska ni ha? :)
    Jag vet inte riktigt än, vi funderar på Trygg Hansa.
  • Ponja
    micksaan skrev 2011-12-13 16:29:15 följande:
    Jag har ansökt om försäkringnhos Folksam. Betalförsäkringen. Fram tills den är betald är
    Man försäkrad genom gratisvarianten. Får se om vi kan betala den redan i december eller om det får bli i januari. :)
    Ja de försäkringar vi tycker verkar bäst är Folksam, Trygg Hansa, och If. Men hur funkar det med att teckna?
    Den som är gratis, är det bara till att skriva på något eller liknande, sen är det bra? Men det blir aldrig för sent för att teckna den som kostar sen då i v 32-33?
    OCH, MÅSTE någon "färskrings-tant" komma hit när vi ska teckna försäkring? Har hört att dem brukar göra det. Gäller det även den som är gratis, och vilket bolag man än väljer?

    Var ett bra förslag att ha den som är gratis TILLS Januari, tycker jag!

    Pju, tack för svar :)
  • Ponja

    Åå vad jag blir förvirrad nu.. Vad menas med att man inte kan teckna eb försäkring utan hälsodeklaration??

  • Ponja
    micksaan skrev 2011-12-13 18:56:40 följande:
    Jag fyllde i uppgifterna över nätet. Sen fick jag hem papper och räkning. Inte var det något mer än så. Inte förra graviditeten iaf. Sen när dottern föddes tecknade vi direkt försäkring på henne hos Folksam också, "medlemsbarn" och då behövdes heller ingen hälsodeklaration. Det brukar dock vara vanligt för alla barnförsäkringar med hälsodeklarationer. Verkar även så hos Folksam men att man slipper när det handlar om "medlemsbarn" (genom sambons fack), så uppfattade jag det.
    Vad måste jag göra för att ordna en hälsodeklaration?
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)