• Ponja

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Vilka monsterbebisar ni verkar ha! Solig Jag har aldrig fått ont av någon spark, knappt ens vart obehagligt någon gång. utan den lilla sparkar rätt löst..
    Svag bebis?? Rynkar på näsan

  • Ponja

    Är det helt okej att äta både Omeprazol eller Losec??
    Jag har ätit Omeprazol några gånger och mått så dåligt över det, då det stått att man inte bör åta det under graviditet för att det inte finns någon forskning kring det..

    Jag har en djävulsk halsbränna vissa dagar, och de sura uppstötningarna ska vi ju inte tala om! :) Ska ändå ner till stan nu så om någon hinner svara så vore det jätte tacksamt, för då kan jag införskaffa mig lite medicin :)

  • Ponja
    Mary Jo skrev 2012-01-18 12:07:01 följande:
    Ligger i samma rum på förlossningen där jag födde Vilja för snart 2 år sedan. Har sedan i natt haft hemska magsmärtor och spydde blod på morgonen.. allt ser bra ut med bebisen tack o lov så nu väntar vi på att få komma ner tilll kirurgen , kolla om jag fått ngt bråck i magen eller liknande.. är ju gastric bypass opererad och det är en komplikation som kan bli. Men mitt i allt det onda så är vi ändå överlyckliga. Fick ju kolla med ultraljud och då frågade läkaren om vi ville veta kön och det syntes mycket väl.. vi ska få en lillebror!! :) är så lycklig.
    Grattis! {#emotions_dlg.flower} Gud vad kul med en liten grabb!
    Men fy vad tråkigt med smärtorna.. Tur att du är på sjukhuset där dem tar hand om dig, och håller er under uppsikt! Där kan man känna sig trygg, det är viktigt. Hoppas det inte är någon fara med dig!

    Lokesmami: Vad fin du är!!

    Om man om några veckor, när man är i kanske v 36-37 får onda förvärkar, hur vet man då egentligen om det är förvärkar eller om förlossning börjat??
  • Ponja
    Mrs Marlin skrev 2012-01-18 12:43:45 följande:
    Imorgon ska jag på ultraljud för att kolla att allt ser ok ut. Jag gruvar mig då jag inte förknippar UL med något positivt längre. Vi fick ju veta att vår bebis har klumpfötter vid förra UL:et. Tidigare graviditeter vara jag alltid glad och upprymd när det var dags för UL. Nu känns det bara jobbigt, är nästan övertyg att  de ska hitta något mer fel. Risken för det är ju liten eftersom jag gjort extra UL samt fostervattensprov. Men det är inte lätt att övertyga min hjärna om det.
    Ja det var dig jag läste om för länge sedan tillbaka i tråden! Hur funderat jätte länge på hur det gick med det, och hur du mår nu.. Vet att du var väldigt ledsen. Hur känns det nu? Förstår givetvis att det säkert känns väldigt tungt att få en bebis med någon slags skada, vad det än är.. Men samtidigt så kommer ju ditt barn att få ett så gott som helt normalt liv ändå!
  • Ponja

    Någon som är inne nu som har lust att svara på ifall man får äta Omeprazol eller Losec när man är gravid?? Ska ner till stan snart ytterligare än gång så tänkte införskaffa mig det isf så man kan få slippa dessa sura uppstötningar!

  • Ponja
    Carla82 skrev 2012-01-18 14:24:59 följande:
    Om du får dem plötsligt och börjar känna att du inte klarar av det hemma längre och det inte stannar av med alvedon, vila, varm dusch/bad så skulle jag i alla fall åka in och kolla om det inte är riktiga värkar. Men jag kan ärligt säga att efter så mycket regelbundna onda förvärkar i så många veckor innan fattade inte att det var riktiga värkar när de väl satte igång. Jag tyckte att de var lite mer intensiva och lite ondare än vanligt men inte mer än så. Jag var inlagd och de började bli värre på morgonen...bm var inne och tröstade mig på morgonen (hon är min svägerskas gudmor) för jag hade haft ett nervöst sammanbrott och trodde att jag skulle vara gravid för evigt. Det hände ju inget trots att de försökt stimulera fl med gel och gett upp 3 dagar tidigare. Hon la händerna på magen och sa att du har ju kraftiga sd jag tror det blir snart men jag tyckte som sagt inte att det var värre än de vanliga sd och trodde hon drev med mig. Under dagen höll det sig så och gjorde 4 ctg:n (var inlagd för havandeskapsförgiftning så de höll mig under kontroll). Gjorde ett ctg vid strax innan 7 och de skickade tillbaka mig till avdelningen igen. Tyckte att de börjat ta i lite väl mycket. Vid 7 var det besökstid och min man kom och jag försökte äta lite men de blev starkare och starkare. Min man tyckte jag skulle säga till och jag tyckte han var dum...hade ju precis gjort ett ctg och de höjde inte ens på ögonbrynen. Men sa till ändå och fick en utskällning av sköterskan på avdelningen...jag hade ju precis varit på förlossningen och det fanns inte en chans att förlossningen startat. Men om jag skulle vara så envis fick jag gå dit ändå men hon var säker på att jag skulle bli tillbakaskickad. Gick dit och de kopplade mig till en ny ctg. Överläkaren kom in och såg mig och frågade sköterksan om det inte var jag som varit där 20 min innan...jo sa hon. Han kollade på remsan och såg att jag hade fullt värkarbete...han visade mig remsan och där kunde man se sammandragningarna som stora fina klockor. Så bad han om förra remsan som såg likadan ut och undersökte mig...öppen 3 cm. Då fick sköterskan en utskällning för att jag blivit tillbakaskickad och hur kunde hon inte fatta att jag höll på att föda barn...hennes kommentar..."hon klagade inte"...då fick hon ytterligare en utskällning och han undrade om folk var tvugna att skrika halsen av sig för att få hjälp på det här stället. Tyckte lite synd om henne faktiskt men skönt att ha överläkaren på sin sida efter att ha blivit tagen för en idiot så sen blev jag kvar på förlossningen och min man fick komma in...tur att det hände under besökstid. Så nej, det är inte säkert att man känner skillnad. Förlåt alla för en roman!!!
    Kul att läsa sådana här berättelser tycker jag! Ja det måste ju känts väldigt bra att ha överläkaren på sin sida ;) Jag är jätte rädd för att inte bli tagen på allvar. Dels för att jag är relativt ung (24) och dels för att det är första barnet. Jag har hört många berättelser om att dem kan vara rätt duktiga på att "nonchalera" en förstföderskas smärta och frågor och sådant. Att dem kanske lite tycker att man bara är "jobbig".
  • Ponja
    StugFrugan89 skrev 2012-01-19 03:50:37 följande:
    ursch e jättedeppig nu. E så rädd att bebis inte växer som den ska. Tycker nästan magen krympt på en vecka!! Går in i v.32 på lördag. Och vid vissa tidpunkter på dagen när bebben sover , glömmer jag tom av att jag e gravid!!

    Har inga typiska krämpor som man " ska" ha när man e höggravid. Det liksom går FÖR bra?! E så rädd att något e fel, men lill*n sparkar ju på! När msn ser alla fina magar som ni andra fått, så får man fortfarande höra "VA?! e du gravid? MARS?!"

    Fick gnällt av mig lite. Sikken gnällmaja ja e :-P
    Jag har precis samma "problem"! :) Tycker min mage är mindre, eller kanske snarare att den sjunkit ner lite.. Och jag tycker att den har blivit "sladdrigare". Inte lika fast som innan.
    Jag har inte heller några vidare krämpor. Lite ont i ryggen och halsbränna bara.

    Jag är helt övertygad om att det inte är något att oroa sig för! Vissa blir inte lika stora som andra helt enkelt, det finns många människor man knappt ser på att dem är gravida, fast dem är i sista veckan!
  • Ponja
    Ellieott skrev 2012-01-19 10:00:56 följande:
    Jag har haft jättemycket smärtsamma sammandragningar, och ganska rikligt med rosa/blodblandade flytningar. Sa det till min barnmorska i torsdags när jag var där, och jag fick lämna morgonurin på fredagen för att kolla UVI. De skulle höra av sig, men jag har fortfarande inte hört någonting! Betyder det att det inte visade nåt? Eller har de tappat bort mitt prov? Det är ju omöjligt att lyckas ringa den korta tiden de har telefontid... och inte har sammandragningarna slutat!
    Dom ska ju höra av sig om det var något fel, annars brukar dom inte höra av sig. Men jag hade nog velat ringa och fråga så man vet säkert.
  • Ponja

    Jag är cola beroende, innan jag blev gravid drack jag ibland 2 liter cola om dagen! Jag dricker fortfarande mycket, ibland kan jag dricka kanske 1 liter om dagen.. Men många dagar dricker jag knappt något alls.
    Men hur kan detta påverka mig eller bebisen? Någon som vet det?

  • Ponja

    Vad tror ni om det här bikarbonattestet för att se om det är en pojk eller flicka?
    Är det logiskt MÖJLIGT att det KAN stämma?? Det är väl något med att om man väntar en pojke så får man något ämne i kroppen som gör att urinet börjar "bubbla" när man blandar det med bikarbonat, som man som kvinna inte har annars. Väntar man en flicka så händer det ingenting när man blandar urinet med bikarbonat.
    De flesta tester som finns är ju helt omöjligt att det KAN stämma. Det är ju omöjligt att om man bara skriver in sin ålder och vilken månad man blev gravid tex så får man veta vad det är för kön.
    Men detta med bikarbonat, kan det finnas en chans (mer vetenskapligt) att det KAN funka tror ni?

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)