Inlägg från: faceprimer |Visa alla inlägg
  • faceprimer

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Plockepinn skrev 2011-08-18 21:04:14 följande:
    Faceprimer, när är ditt UL??
    Har UL den 5 september

    Ang. angelsounds, kanske beror de på vad det är för någon? Finns ju bättre och sämre produkter tydligen, har en vän som använde sin någon gång ibland och hon var supernöjd och man hörde det tydligt och bra så tydligen är åsikterna väldigt olika Vi ska nog köpa en iallafall och sen prova
  • faceprimer

    Har också gjort det där pendeltestet nu, vilket också visade en pojke! Blev inte förvånad, magkänslan säger pojke, både detta test pojke, och the baking soda test också pojke
    Vi har förövrigt bestämt oss för att kolla könet, haha. Jag trodde ALDRIG skulle göra det, som för en vecka sen sa jag "Nej aldrig, det förstör ju hela överraskningen!!" men jag är sååå himla nyfiken och gör det endast därför. Sambon är också jättenyfiken.
    Vi vill göra det för att verkligen förstå att "Vi väntar en son" eller "vi väntar en dotter". Kommer bli helt överlycklig vilket det än blir så länge barnet är friskt och mår bra. Det är min högsta önskan, könet har verkligen ingen betydelse alls.

    Från vilken vecka kan man kolla könet? gör man det på RUL, typ i v. 18 däromkring?
    har ett ultraljud i Oktober, antar att det är mitt RUL ultraljud då? Är då i runt v. 20-21 tror jag.

  • faceprimer

    har läst att några skrivit om det innan.. Sex/Orgasm.
    jag får fått såån ökad sexlust vilket har resulterat i lite extra mys denna helg :P
    Nu har jag dock fått ont i svanken, fick det igår kväll efter orgasm och har det även idag efter vi hade lite mys. Det gör inte på något sätt ont under själva sexakten utan det är efteråt efter orgasm.
    De kan väl inte vara någon fara om man får ont i svanken eller magen vid orgasm? antar att det är sammandragningar i livmodern som orsakar detta? Har aldrig haft någon blödning eller minsta antydan till blödning så vi har "kört på" som vanligt så att säga...
    Men lite orolig blir man ju ändå att det kan göra någon skada just eftersom jag får ont efteråt...

    Någon som varit med om samma eller vet om de kan vara nån fara?

  • faceprimer

    nyfikenienstrut och Evelinas, välkomna Solig


    Det är normalt att inte känna någonting!  Två av mina bekanta har mått alldeles utmärkt under deras graviditeter och fått en son, och den andra en dotter, så det finns inga som helst bevis på att inte känna symtom skulle vara negativt. Så länge ni inte har blödningar eller annat som Kan visa att något är fel (blödningar kan man dock ha utan att något är fel överhuvudtaget) Men jag förstår er oro. Ibland mår jag jättebra! Har inga symptom alls, och känner mig precis som innan!  Förutom att mensen inte kommer då. Till att dagen efter må jättekonstigt, så det är verkligen helt olika. Och tror att det är alldeles normalt. Varje graviditet är ju unik och det går ju inte att jämföra med varandra då alla kroppar reagerar olika och ger olika symptom, och vissa helt utan. Så jag tror allt är som det ska, men förstår att ni blir oroliga. Man vill ju nästan ha något som "bekräftar" ens graviditet så man kan känna sig lugn. Känner ni er jätteoroliga så leta upp en klinik där de gör VUL för att stilla oron lite, kan vara skönt att göra det om man känner sig så pass orolig. Men tror och hoppas att allt är precis som det ska med era bebisar

  • faceprimer
    imsevimse skrev 2011-08-21 19:42:10 följande:
    Jag tror att det kostar 350:- där jag ska göra, för de har nåt samarbete med landstinget. Kan vara lite dyrare annars. Kolla om det finns någon privat gyn där du bor, annars finns det ställen i storstäderna som gör sånt. Var bor du?
    Det är min fjärde graviditet (mitt tredje barn, en slutade i ma), men med de andra har jag haft en massa symtom som illamående, tappat matlust, täppt näsa och annat sånt trevligt.. därför blir jag lite extra nojig nu när jag inte känner nåt alls. 

    faceprimer: Tack  
    Ja eftersom jag känt så mycket under mina tidigare graviditeter så känns det så konstigt att inte känna något nu. Men jag hoppas ju att du har rätt Vi får se om onsdag om de ser något hjärta på vul. Hoppas hoppas!
    Vilken vecka är du i?  
    Jag förstår de, men jag hoppas o tror allt är bra med den lilla bebisen iallafall 
    Jag är i v.11, går in i v. 12 på torsdag.
  • faceprimer

    Har ni börjat knipa? På mitt senaste BM besök så pratade hon om att det var jätteviktigt att börja göra det nu för att öva upp musklerna dels inför förlossningen men främst för att det ska hjälpa återhämtningen efter förlossningen. Jag försöker komma ihåg att knipa men det är så lätt att man glömmer. Min BM gav tipset att man gör det till en rutin, tex gör det varje dag man lagar något sorts mat, borstar tänderna, sminkar sig så det blir något man kommer ihåg.

  • faceprimer

    Här erbjuds man ultraljud mellan v. 11-13, om man vill. Man får dock avböja. För det är i detta ultraljud man kan hitta fel, kromosomfel (stavning?) så min barnmorska sa att jag fick välja, men självklart vill jag se min lilla skatt och hoppas såklart att allt är bra. Men jag förstår verkligen er oro, jag själv är superorolig att dom upptäcker fel på något sätt, men väljer att tänka positivt fast dessa obehagliga tankar snurrar i huvudet.
     Väljer man att inte göra detta ultraljujd så gör man ett RUL runt v. 18-20 där omkring.

  • faceprimer
    Mammis10 skrev 2011-08-22 18:01:13 följande:
    Hejan Hoppar på den här tråden! 24 år och redan mamma till min underbara flicka på 1år och lägtar efter att hennes syskon ska komma  :D Plussat och var enligt min bm i vecka 10+5 och ska ha den 14 mars! var näligen på ul idag då jag med min tidigare graviditet hade en cysta på äggstocken som man ville undersöka. En tre centimeter liten sprattlig bebis fick man se med det mest livliga hjärta :D helt underbart att se att det fanns något där! Fick nämligen missfall i vecka 7 innan så jag är väldigt glad att det ser bra ut. Grattis till allas graviditeter.
    Välkommen hit {#emotions_dlg.flower} och grattis till din graviditetet.
    Vad härligt att du fick se din lilla bebis idag och att allt var bra. Längtar såå tills mitt ultraljud som är om exakt 2 veckor idag
  • faceprimer
    Mrs Marlin skrev 2011-08-22 18:40:36 följande:
    Förra veckan gjorde jag VUL (10+2) och då var fostret 3,7 cm mellan huvud och rumpa. Om man skulle sträcka ut benen skulle den vara ca 5 cm. Så jag tror att det är det sistnämda måttet som står i grav.kalendern. Det verkar ju rimligt att bebisen hinner växa 1 cm mellan V11 till V12.
    Mäter man alltid mellan huvud och rumpa?
  • faceprimer

    Varför skulle du göra bort dig för du frågar om UVI? Förstår inte? Det är ju bara fråga :) det gjorde jag när jag var där.

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)