Inlägg från: faceprimer |Visa alla inlägg
  • faceprimer

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    BebisVagga skrev 2011-08-09 09:51:25 följande:
    En liten 3 mm foster utan hjärta.. Läkaren tyckte att jag inte skulle ge upp..en jo.. I v 8 ska den vara minst 13 mm o ha hjärta... Ta några cigg o gråta ska jag göra nu
    åh nej vad tråkigt att höra :(  
    skickar styrkekramarHjärta
  • faceprimer
    Wielkip skrev 2011-08-10 17:50:34 följande:
    v.10+3 enligt bms beräkningar (skrev fel på en dag förut) så v.11.
    Har haft det så himla lätt att det känns som att något måste vara fel.
    Mådde illa på morgonen från v.7-10, men nu har det varit hellugnt i typ 3-4 dagar.
    Spydde inte någon gång när jag mådde illa heller.
    Var lite trög i magen, trött och lättgråten mellan 8-10, men inget utöver det.
    Känns som att alla ligger och spyr hela dagarna typ, jag bara trallar omkring..
    Försök vända på det istället och tänk positivt: Vilken TUR jag har som har en så pass lätt gravidititet hittills och inte slipper gå och må illa eller kräkas hela tiden, tänk att jag kan göra så mycket som innan utan att graviditeten påverkar mig negativt.
    så tänker jag. Jag mår jättebra. Och med jättebra menar jag, lite molvärk till och från, ibland ingenting alls, ibland lite illamående, ibland mycket illamående, ibland ingenting alls. Är förvörigt i v,9, går in i v.10 imorgon, och just i denna vecka så stiger ju hcg nivån för att nästa vecka, alltså vecka 10, gå ner igen, det är ju säkert det som du upplevt, att hcg nivån har sänkts och du har inte längre så mycket symptom.
    och man måste inte spy, kära nån de tjejer jag vet som blivit gravida, har ingen av dom spytt eller mått dåligt, så jag hoppades att få lika bra som dom, och visst, de fick jag,  hittills iallafall , min mamma mådde inte illa alls heller inte för det är genetiskt men bara för att bevisa att man måste inte må illa. jag känner en person peronligen som var gravid och mått illa, men aldrig spytt, utan bara mått jäättejätte illa.
    Och det är en person, resten har mått prima! Så som sagt, vänd på det, istället för att gå och tänka att något är fel, så tänk att wow vilken tur jag har som faktiskt kommer undan "såhär lätt" haha
    Måste dock säga att många verkar må illa här i tråden, så självklart kanske man själv börjar fundera, men glöm inte att ALLA regerar olika. Alla mår olika. Alla ÄR olika och allas kroppar reagerar olika! Hade allt varit på ett enda sätt och man hade svaren på allt, så hade väl inte detta eller något gravid forum funnits överhuvutaget Men nu finns det ju massvis av sätt att vara gravid, och därmed olika sätt hur man mår, hur man känner, psykiskt som fysiskt, och det finns VÄLDIGT många normala sätt
    Men somsagt, är du jätteorolig, kolla upp det för att stilla oron! det skulle jag ha gjort, för det är jättejobbigt att gå och tro att något är fel, och speciellt så långt som du säger att du tror bebisen har dött, det är ju jättehemskt att gå och tro. Så kolla upp det om du har sånna tankar. Men handlar det bara om osäkerhet för att du har så lite symptom så försök vända på det!
    jag hoppas och tror att din bebis lever, likaväl som min, och jag tror stenhårt på att detta ska gå vägen, och samma sak för dig  och tänker tro det hela tiden  tills jag isåfall blir bevisad motsatsen. 
    Kram på dig!
  • faceprimer
    LillaE2012 skrev 2011-08-10 18:28:48 följande:
    Uppdatering från mig. Ingen mer blödning sedan morgonen. Varit på KK och gjort VUL och allt såg BRA ut happy me. Möjligtvis syndes det högt upp i slidan att blödningen kunde ha kommit därifrån. Så nu hoppas jag det är slut med de här skrämmsel blödningarna som får en att tro det värsta. trodde jag skulle få njuta denna fjärde och sista gång.8+5 ska jag vara i enligt VUL, 8+4 om man räknar från senaste datumet jag fick från VUL så det får man väl se som ett riktigt gott tecken att det växer som det ska. En liten bild lyckades jag tigga till mig också, men den blev inte så jätte bra, men något att titta på iaf

    Så alla ni som har blödningar och är oroliga, det kan vara bra ändå, jag hade dessutom klumpar i morse. Mina symtom minskade rejält i vecka 7 och hitills har det sett ut att växa ordentligt i magen och hjärta som slår, så symtomen kan visst försvinna utan att det är ett MA. 
    åh, vad glad jag blir av att höra att allt är som det ska!
  • faceprimer
    EightySix skrev 2011-08-10 18:11:12 följande:
    Jag är orolig varje gång jag ska gå på toaletten.... O jag försöker verkligen tänka bort det!
    Men jag känner såhär, jag fick reda på det i v 4 o det var 1 månad sen o nu är det bara ca 3 veckor kvar till v 12... Och det kommer gå fort!
    Jag är såå ivrig att berätta för min 3 åring här hemma, men vi får allt vänta! Han vill så gärna ha en bebis =) Blir det en pojkbebis som han säger så ska han heta Alfons =) Blir det en flickbebis så ska det va pojkbebis... Ja, jag vet inte hur han tänker där =) Men men! Hihi!
    Jag ser allra mest fram emot att berätta för honom! Och då får jag vara med på att hela världen oxå ska få veta =) Såna där små kan inte hålla såna hemligheter =) Kanske ska man vänta längre?!

    Måste bara fråga =) Och det är inget jag har emot utan jag bara frågar av ren nyfikenhet =)
    Men KUB test? Vad och varför gör man detta? Känns som att det är många som gör det här?
    Sen är det många som skriver MA? MF förstår jag ju, men inte MA =)

    Jag har räknat ut nu att våran bebis kommer ca 25 mars =) Min son föddes 17 mars, så det blir tajt =)
    Men med honom gick jag över 2 v, då lär jag väl göra det med andra oxå =)
    Jag förstår dig ang. oron, jag är också orolig men inte så det påverkar mig på så sätt. Det handlar ju såklart om att man vill att allt ska gå vägen, men jag orkar inte oroa mig, klart detta ska gå vägen! För alla oss här i tråden!! Så tänker jag. men självklart längtar man tills man gått förbi v.12, just för då känns det som att tiden går snabbare och man börjar få bebismage om 2 veckor går jag in i v.12, men jag kommer vänta med att berätta tills jag gått förbi v.12, alltså när jag gått in i v.13 men egentligen är i 12+0. Allra helst vill jag hålla mig till första ultraljudet i v.12-13 så man ser att allt är som det ska med den lilla bebben
    Vad mysigt att berätta för din son Och håller med dig om att småttingar inte kan hålla hemlisar allt för bra, jobbar på förskola och flera barn har sagt till mig att "mamma har en bebis i magen", och tydligen innan det är officiellt, haha så kanske lika bra att vara tyst tills det verkligen får bli officiellt
  • faceprimer

    Hittade denna artikel på internet så postar den här:

    "Det är lite lustigt att kvinnor som är gravida blir så oehört besatta av hur andra gravida mår och hur det går för dom. Allt från blodtryck, till sparkar och krämpor och mag-storlek.
    Bryr vi oss om det när vi inte är gravida? Nej, knappast... Skulle vi komma på tanken att jämföra oss, våra värden och krämpor, med andra kvinnor i olika åldrar om vi inte var gravida. Nej, antagligen inte gissar jag.
    Vi är ju unika individer! Även om en graviditet i stort sett utvecklas liknande för dom flesta så reagerar vi olika på graviditeten i sig.


     Vad är rätt och fel?


    Det finns inga rätt eller fel när det gäller en graviditet! Vi är unika, och tilloch med varje graviditet är unik.
    Man kan må jättebra, eller jätteilla – båda är lika rätt. Man kan få mage snart, eller inte förrän i vecka 26. Båda är ok! Man kan känna rörelser tidigt i graviditeten, eller runt vecka 18-20 som majoriteten, eller efter vecka 24. Igen, det är olika.


    Det hade varit så prakiskt om vi kunde följa nån slags mall. Om det fanns universalregler för hur man ska må och bete sig. Men det gör det inte och man ska inte vara rädd eller orolig om man inte mår likadant som mamma/storasyster/kompisen gjorde när hon var gravid.
    Du är unik. Du väntar en unik liten varelse. Din graviditet är unik.


    Många, många mails kommer in varje vecka där oroliga tjejer frågar varför dom inte mår illa, eller varför dom inte känner av växtvärk, om det är något fel när dom inte kännt sparkar i vecka 18 eller om deras förlossning kommer att bli värre eftersom dom inte känt av förvärkar.
    Så, nu ska jag introducera er för Gauss-kurvan.


    Vad är Gauss-kurvan?


    Carl Friedrich Gauss anses vara en av historiens absolut främsta matematiker, enligt många den allra största.
    Han skapade gauss-kurvan nedan som då är en kurva över sannolikhet. Tex sannolikheten för att något ska hamna inom ett visst intervall.
    Gauss-kurvan går att applicera på det mesta i livet, även på graviditet.


    Graviditetssymptom


    x-3
    Några få kvinnor har inga graviditetssymptom alls eller väldigt få, eller symptom under en väldigt kort period. Kanske ett par dagar, eller en vecka eller två.
    x-2
    En del kvinnor har graviditetssymptom under kanske bara nån månad eller mindre.
    x-1
    En del kvinnor har graviditetssymptom längre än en månad men fortfarande inte lika länge som de flesta.
    x
    En stor del av gravida kvinnor känner graviditetssymptom under de första tre månaderna (mittlinjen). Andra lite kortare, kanske 2½ månad, till (till vänster om mittlinjen) och andra längre tid, kanske 3½ månad, (till höger om mitt linjen)
    x+1
    En del kvinnor känner av sina symptom längre än så men observera att kurvan succesivt minskar och att det blir färre och färre som upplever symptom långt in i graviditeten
    x+2
    En del kvinnor har graviditetssymptom nästan hela graviditeten, kanske periodvis.
    x+3
    Några få kvinnor har graviditetssymptom under hela graviditeten från dag ett till förlossningen.


    Fosterrörelser


    x-3
    Mycket få kvinnor känner av bebisen mycket tidigt, redan i vecka 11-12-13.
    x-2
    Ett fåtal kvinnor, speciellt omföderskor, känner av sin bebis (något innan majoriteten) i vecka 14-15.
    x-1
    En större grupp kvinnor, alltså inte helt ovanligt, känner av bebisen i vecka 16-17.
    x
    En majoritet känner av sin bebis mellan vecka 18 (till vänster om mittstrecket) och 22 (till höger om mittstrecket).
    x+1
    För några tar det ända till vecka 24 innan det känns något.
    x+2
    För vissa känns bebisen inte av förrän mot vecka 26.
    x+3
    För en mycket liten grupp känns bebisen inte av förrän efter vecka 26.


    När du känner dig orolig över att just du inte upplever/känner samma sak som mamma/storasyster/kompisen så kom ihåg denna kurva.
    Vi är olika, och inget är rätt eller fel. Det finns ingen mall eller universalregel.
    En graviditet handlar om att lära känna sin kropp på nytt, att lyssna på den och bara släppa taget och följa med."

  • faceprimer
    Coriander skrev 2011-08-10 20:41:16 följande:
    Fick idag hem remiss till första riktiga UL!! 5. september är det dax att se lillan där inne! 

    Nu en lite känsliga fråga, så ni som inte känner för att svara på den - förstår absolut! Prövar ändå, om
    någon skulle möjligtvis kunna berätta.... Hur vet man att man har svampinfektion under graviditeten?
    Jag undrar nu mest, för att det kliat lite i underlivet senaste dagarna och även inuti slidan. Har färgade
    mjölkiga flytningar med lite små klumpar (både vita och bruna). Sorry för beskrivningen!!! Kan det vara svamp?
    Vem ska jag kontakta ifall jag vill få det undersökt? På MVC finns endast en sköterska och BM får man inte förrän på centrallasarettets kvinnoklinik...men dit får man gå endast med remiss.  
    Tycker inte det är ett dugg känsligt, men alla är vi olika
    Både svamp och UVI är ju vanligt under graviditet.  Låter som en svampinfektion och kan nog mycket väl vara det.
    Om det kliar och du har mjölkiga flytningar med lite klumpar (som är vanligt vid svamp) så tycker jag nog du kan behandla för svampinfektion. Eller först kan du ju prova med lactal som återställer balasen i underlivet vid förhöjdt ph-värde,  men ofta så gör ju en obalans att de bara luktar illa .Hjälper inte det så är det ju säkert svamp,  det är ju sällan det kliar inuti slidan om det inte är svamp. Då är det ju bara köpa på apoteket, canesten vagitorier och kräm rekomenderade min BM mig när jag hade svamp en gång. Tydligen var inte pevaryl lika bra. Försök behandla så fort som möjligt, så det inte bli värre. Jag väntade och fytusan vad jag fick lida för det. Kunde knappt gå tillslut så ont det gjorde..

    Härligt att du fått ett datum till UL, längtar tills jag också får ett datum att längta till!
  • faceprimer

    Kan passa på att fråga er, hur känner man sin livmoder? Är det någon som känt sin livmoder redan? Läste på babycenter att man kunde känna sin livmoder i v.10 ovanför blygdbenet, men hur vet man att det är livmodern man känner? Hur känns det liksom?

  • faceprimer

    Tråkigt ni som lämnar men önskar er stort lycka till! och håller med ett annat inlägg, just eftersom vi blivit så många kanske det är svårare, och lätt att det blir opersonligt. och just eftersom det skrivs så flitigt i tråden så hinner man kanske inte läsa allt heller. Jag själv känner mig Väldigt oaktiv här för har mycket annat för mig än att sitta vid datorn men tittar in då och då och skriver något. Hur som, stort lycka till ni som lämnar och lycka till med era bebisar

  • faceprimer

    Har inte läst alla inlägg för idag, för jisses vad ni skriver! haha är bara inne en snabbis nu  
    och somsagt, förstår er som tycker det kan bli opersonligt och som valt att lämna.  Men jag känner för min del att jag inte vill vara så personlig, utan mer allmän Men där är vi ju olika. Därför passar denna tråd mig just nu, längre fram kanske jag kommer vilja prata mer personligt kring graviditeten och bebisen men just eftersom vi är så många så blir det lätt opersonligt och man har inte riktigt koll på allt och alla som man kanske hade i början, men vi får försöka göra det bästa av det iallafall 
    ska bara säga också att ett barn idag på jobbet frågade om jag hade en bebis i magen, haha tänkte att det var likabra att svara nej, då men inte vet hur mycket det barnet lär gå och säga det ifall jag nu hade svarat "ja" men vad jag längtar tills jag faktiskt kan svara Ja på den frågan  visst, det kan jag ju nu också men vill ju vänta då jag bara är i v.10 än så länge

  • faceprimer

    Vi har numera inget internet. Får kika in från mobilen vilket kostar en del. Ska bara säga det! tittar in då och då från mobilen men kommer mest bara titta då det tar ett bra tag för mig att skriva på mobilen när internet fungerar igen så kommer jag tillbaka ordentligt igen.
    Stor kram på er alla blivande mammor och hoppas allt är bra med er och bebisen Är själv nyligen i v.10 och njuter för fullt

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)