Inlägg från: Coriander |Visa alla inlägg
  • Coriander

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    kolapapper skrev 2011-08-11 18:40:56 följande:
    Idag har jag fått titta på lille bluppen, 8mm var den och ett hjärta som bankade på. :)
    Åååå vad gulligt! Hjärta

    Ett tecken på att man verkligen är gravid - när jag läste ditt nick, så blev jag direkt sugen på sådana där hemgjorda kolor som vi brukar göra runt julen. I must resist!
  • Coriander
    kolapapper skrev 2011-08-11 18:58:29 följande:
    Ha ha . Man ska inte äta för mycket sötsaker har jag fått förklarat för mig, så jag har just förbjudit sambon att äta lösgodis, han får numera äta chips och ostbågar istället, för det tycker jag inte om och blir inte frestad av att tjuva i hans påse :) Hoppas du står emot kola-suget :)
    Starkt gjort av dig, att förbjuda honom köpa hem sådant! Så långt har jag inte själv kommit. Egentligen är jag inte ens sugen på godis eller annat sött, men det är ju så lätt att få illamåendet under kontroll med lite saltlakrits och vatten. En bit å vips! du mår dunderbra... förutom att du sen måste ta en bit till och bara en bit till och.... Skrattande 

    Näe, jag ska minnsan stå emot jag också.. får väl skala ett Äpple eller något..
  • Coriander
    HLinna skrev 2011-08-11 19:11:21 följande:
    Vänta nu här... jag plussade 2:a juli och är enligt mina beräkningar i v.10 nu. Menar du inte tvärtom att du plussade 12/7? Om du plussade redan 12/6 måste du ju vara längre gången, då hade jag inte ens haft ägglossning ännu!
    Exakt det där hakade jag också på i inlägget som du svarade till med texten ovan..
    Jag plussade 9/7 och går in i v.10 imorgon. Min förra mens startade 11/6... så hon skulle
    i så fall vara en hel månad före oss...  
  • Coriander
    faceprimer skrev 2011-08-11 20:03:24 följande:
    ska bara säga också att ett barn idag på jobbet frågade om jag hade en bebis i magen, haha tänkte att det var likabra att svara nej, då men inte vet hur mycket det barnet lär gå och säga det ifall jag nu hade svarat "ja" men vad jag längtar tills jag faktiskt kan svara Ja på den frågan  visst, det kan jag ju nu också men vill ju vänta då jag bara är i v.10 än så länge
    Haha.. barn, djur och egna föräldrar är väl dom som först känner på sig att det är en liten på G där inne..
  • Coriander
    Wielkip skrev 2011-08-11 20:29:07 följande:
    Kan säga att jag aldrig varit såhär glad över molvärk!
    Efter att inte ha känt något i magen på 4-5 dagar ligger jag i soffan och njuter av värken, hoho!
    Livets små glädjeämnen Hjärta
  • Coriander
    Plockepinn skrev 2011-08-11 21:00:35 följande:
    Jag måste bara fråga, tycker ni på fullaste allvar att man behöver kommentera varenda inlägg?? Det låter ju nästan så efter alla "avhopp". Snacka om press säger jag isåfall.

    Att få skriva av sig lite är det vikigaste för mig, är det någon av ni andra som känner igen sig är det kul, och vill någon kommentera det är det såklart trevligt - men det är fullt förståeligt om folk har annat de behöver göra i livet. Jag har heller inte sett det som att man är bunden till att delta - vill man inte vara med längre kan man bara sluta gå in utan att göra ett nummer av det. Ser inte heller detta som något substitut för vänner IRL och därför är förväntningarna/kraven därefter.

    Det här var min syn.
    Håller med fullständigt. Blev fundersam efter alla dessa avhoppen och började först ransaka mig själv liksom: vad har jag gjort? Har jag inte svarat på tillräckligt många inlägg? Vad har jag missat nu? Men lite senare blev känslan istället: Man skriver väl inte in hit i hopp om att alltid få en massa medhåll och stöd. Inte jag i alla fall. Jag skriver hit mest för att ventilera - både det onda och det goda som händer mig. Sen om någon svarar på det tar jag som ett bonus. Men förväntar mig absolut INTE att någon ska svara på mina inlägg... klart är det trevligt att få svar på frågor man har.... men Internet och Google hjälper ju till annars om ingen svarar här.

    Det kanske är bara jag..men jag känner inte att jag är här för att få uppmärksamhet.
  • Coriander
    Lincal skrev 2011-08-11 23:16:17 följande:
    Jag mår så iiiiilla precis hela tiden och är så sjukt trött. Sov till 13.30 idag och ska gå och lägga mig nu kl 23.30 för jag är så trött. HUR ska detta gå på måndag då jag börjar jobba igen?
    För mig gick det inte alls. Efter två timmar på jobbet nu i måndags blev jag tvungen att gå därifrån. Har ordnat med chefen, så jag får ta ledigt så mycket jag vill nu och får återkomma till jobbet senare i höst när jag om ett par månader förhoppningsvis mår bättre. 

    Men jag vet att om jag hade fått andra arbetssysslor, något som inte innebar så mycket lyft, stå på benen och vara skarp hela tiden, så hade jag klarat det. Hade det ex. varit kontorsjobb där jag fick sitta och ha brevid mig något att äta/dricka hela tiden - inga problem.  
  • Coriander
    Chokladälskaren skrev 2011-08-11 22:28:12 följande:
    Sen känner jag att det har blivit lite dålig stämning här inne oxå.

    Men lycka till ni andra med era graviditeter och bebisar.
    Dålig stämning...? Hur har det blivit det? Jag har inte märkt något... jag kanske är visserligen alltför trött och illamående för att orka ens läsa mellan raderna. Men berätta gärna ni som vet. 
  • Coriander

    V.10 (9+0) IDAG!!! Å vad härligt att få starta denna dag tidigt på morgonen såhär. Om en halvtimma ska jag köra 4 timmar hem till mina föräldrar för mysig weekend med familjen min. Och Så ska vi kolla på större lägenhet i samma stad när vi nu är där. 

    Inget illamående ännu idag - har precis druckit en kopp varmchoklad, en rågmacka med tonfisk och saltgurka - mums! Något som jag hade kämpigt, att få ner bara några dagar sedan.

    Nej, nu måste jag glida iväg för att packa lite...

    Hoppas ni andra får en minst lika härlig fredag som jag (tror mig få) idag!
    Kram på er alla Solig 


    Shirin85 skrev 2011-08-12 01:00:09 följande:
    Äsch ingen dålig stämning här inte, vi ska ju ha BARN i marsSkrattande
    Jag är i v.10 (9+6) och ska troligen inte göra ul utan bara rul senare i v.19 så det dröjer länge innan jag får se min lille. Har dragit ned på min cola rejält (dricker inte alkohol, så för mig är cola festligt), dricker ni andra cola?
    Ni kanske inte ens tycker om detSkrattande
    Har hört att om man dricker mer än 2 liter cola per dag kan det vara skadligt, och jag dricker ju långt ifrån det..
    Hur går det för er andra med allt?
    Cola brukar jag dricka på en vecka då jag inte mår illa kanske 1-2liter. Tror inte det är någon fara, så länge du själv mår bra... det är ju rätt så lång väg från den brukningen du beskriver innan det orsakar skador hos foster. Jag resonerar såhär: Kan man dricka 2-3 koppar kaffe om dagen som gravid, så kan man dricka cola precis samma mängd. Vilken cola gillar du? Själv älskar jag vanlig Pepsi. Cola med sötningsmedel går bort för mig, eftersom man aldrig vet hur sötningsmedel egentligen reagerar i kroppen. 
  • Coriander
    canjjj skrev 2011-08-12 08:26:06 följande:
    Babybluey: hur reagerar sötningsmedel i kroppen? Jag dricker light cola, inte så bra..
    Det har gjorts undersökningar (främst i USA) där man undersökt hur t ex. aspartam (visst heter det så?) påverkar kroppen. Man fann, att vid höga halter som intagits ökar ex risken för cancer. En del hade fått tumörer och andra hade fått psykiska men (typ ADHD liknande symtom). Nu är ju dessa såklart extremfall. Men då jag inte anser att socker är något farligt ämne om man inte äter enbart det, så äter jag och dricker jag hellre något som jag vet påverkningarna av garanterat än ett kemiskt konstruerat ämne som man inte har hunnit undersöka eller har fått några säkra resultat på. 

    Jag vill inte skrämma någon, men själv avstår jag från alla kemiska "manmade" sötningsmedel. Socker har med sig kalorier, men då jag ändå varje dag ligger under dagliga intaget av kalorier är det ingen fara. 
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)