• Love83

    Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!

    hej alla ser att det pratats lite om förlossningen, jag är rädd, har haft bra förlossningar med mina barn, men är skit rädd nu när det är två. Får se hur bebisarna ligger på tisdag ska på ul igen men känns som om dom flyttar runt hela tiden.

    Jag känner att jag skulle vilja ha ett fast datum då bebisarna kommer då ovissheten är så läskig, vi bor 10 mil från närmaste sjukhus och går mitt vatten då finns det inte en chans att hinna till förlossningen. Är även rädd att förlossningen ska gå över i ett akut snitt och att man inte ska orka efteråt. Ja mycket funderingar hela tiden

  • Love83

    hej tjejer hur mås det med er och magar?
    var på tillväxt ul idag och gossarna växer och mår bra men min tapp hade minskats med 2cm sedan sist mätning så jag ska på koll igen till måndag och har det inte förändrats eller att den blivit kortare så kommer jag bli inlagd för att få kortison för lungmognaden hos barnen. känner mig rädd då jag vill hålla kvar bebisarna minst 4 veckor till så nu är jag ännu mer sängliggande skit jobbigt för jag har verkligen tagit det lungt hela tiden men det räcker inte riktigt till ändå.

    åhh va ego detta inlägg blev men behöver ventilera lite kram

  • Love83

    fröken jo dom mäter bebisarna som dom gör på rutinultraljud du vet huvudet, magen lårbenet vet inte om hon mätte lårbenet igår men. Sedan läggs måtten in i en lista där de räknar ut vikten och hur mycket som skiljer bebisarna åt.Våra pojkar väger 1 kg vardera i v26 (igår)

    ja jag har ju haft problem med sammandragningar sedan första början kan man säga, men jag ska hålla mig lungn.

    Lhuna skönt att flickorna mår bra och att du har orken att jobba hoppas du slipper massa krämpor

    annelian håller tummarna för att måtten på dina tvillingar inte skiljer allt för mycket idag och att dom mår bra, mysigt när det buffas i magen men fan va ont det gör ibland om de får in en perfekt spark. Jag fattar inte riktigt heller hur min mage ska räcka till känns som om den är jätte utspänd och tung redan.

  • Love83

    annelian hur gick det på ul??

    jag var till bm idag hade gått upp 10 kg :/  sf måttet på magen var 31cm nu har växt 8 cm på 2 veckor. mitt blodvärde ligger 126 nu så allt känns skönt med att dom verkar må bra iaf:)

  • Love83

    Hej tjejer f-kassan rngde nyss och jag blev beviljad sjukpenneing heltid fram till och med dagen före bf känns som en stor sten har släppt då behöver jag inte vända på varenda krona i väntan på beslutet längre.

    Ska ner på koll idag för att kolla tappen om den är mer påverkad hoppas inte, men jag tror inte känner mig väldigt pigg de senaste 2 dagarna  så jag hoppas den ännu mer intensivare vilan gör susen.

    mugglesfan åhh då behöver jag nog inte oroa mig för mycket för att få för tidigt jag har också läst om många som är sängliggande för att de ska föda för tidigt och sedan visar det sig att de går nästan fullgånget ändå så vila gör nog susen som sagt. Man kan ju säkert dröja förlossning om vattnet går men jag vet att när mitt vatten gått vanligtvis med de andra barnen så har barnen vart ute på 30 minuter vilket gör att man nog blir ganska stressad om detta skulle hända här hemma.Går du på koll varje vecka nu?

    jenphu hur går det med dina sammandragningar eller ryggont? hoppas det lungnar sig.

    Annelian va skönt att ul såg bra ut

    Jäntan hoppas förkylningen lagt sig.

    uppdaterar i kväll om jag inte blir inlagd om hur det gått kram

  • Love83

    det gick bra idag tappen var oförändrad så jag fick åka hem, men fortfarande sträng vila som gäller men känns skönt att få vara hemma ska på ny koll till veckan.

    frokenjo spännande med tvillinggrupp hoppas ni får det trevligt

  • Love83

    jäntan jag tycker du ska åka men tänk extra på att ta det lungt och låt folk passa upp dig.

  • Love83

    yasminh Grattis och välkommen.

    Vi fick reda på att det var tvillingar och troligen enäggs till 99% i v9 när vi skulle planera in ett moderkaksprov då jag fått ett barn med allvarlg kromosom avikelse tidigare som dog. Men när vi upptäckte att det var två bebisar så valde vi att göra kub test istället.

    Min läkare sa att det är lättare att se tidigt i graviditeten om det kan vara enäggs antar att moderkakor kan växa ihop ju längre graviditeten går , sen kan ju enäggs också ha två moderkakor så det är svårt. vi har en tunn skiljevägg mellan våra bebisar som också talar för enäggs.

    sen lan dom väll kolla moderkakan och hinnorna när barnen är födda men 100% säker på enäggs blir man bara genom dna test eller om man går igenom sådant som mugglesfan gjort.

  • Love83
    mugglesfan skrev 2011-02-03 14:27:58 följande:
    Jäntan: köp stödstrumpor på Apoteket så inte fötterna sväller upp om du ska sitta så länge. Det kan vara jobbigt att sitta länge i bil när du har så stor mage men det är ju svårt att säga...

    Love: härligt med sjukskrivningen. Ja absolut - vila hjälper så se till att prioritera det! (Kan vara svårt när du har barn sedan tidigare men...) Vi har gått på kontroll/ul varje vecka sedan op men nu igår såg allt fortfarande fint ut. Båda två har urinblåsor, lagom med fostervatten och växer som de ska (420g + 525g i slutet av v23), så nu är vi tillbaka till varannanveckas kontroller som är normalt för enäggs (iaf här i Göteborg). Känns så skönt!!!
    Imorgon går jag in i v24, tickar av vecka för vecka här, hoppas jag klarar v30 iaf...

    jenpuh: 10v sedan RUL?! Och inga kontroller??? Vilket landsting är det?

    Jag mår annars oförskämt bra, ingen halsbränna alls. Hade jag iofs inte med min dotter heller så kanske inget som drabbar mig som gravid? Har lite ont i fogar speciellt när jag går upp på natten för att kissa, och lite mer andfått nu än annars men annars så... Njuter av varje vecka som går och jag får må så bra som jag gör!
    va skönt att det ser så bra ut håller tummarna för att du kommer över vecka 30 med dina små :)
  • Love83


    uppdaterar med en magbild från gårdagen v27 och 4 dagar fattar som sagt inte hur magen ska fixa 12 veckor till.
Svar på tråden Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!