Allergitråden
Shine, de första har du fått svar på och mitt blir liknande.
3. Ofta reagerar man även på havre vid veteallergi eftersom proteinerna är så lika, så jag hade inte använt havre alls dessa tre veckorna utan provocerat senare.
Men havreprodukterna som inte är rena får innehålla upp till några procent? andra sägesslag, utan att märkas.
De är glutenfria, alltså under om det är 100 PPM gluten, men många veteallergiker reagerar på den mängden.
Har man celiaki/glutenintolerans sägs det att man brukar tåla det. Men jag gör det inte och jag har celiaki.
Se upp för Ricedreams produkter som innehåller spår av korn ( många veteallergiker reagerar trots att de inte är märkta.)
Tyvärr är det lurigt då det tydligen inte går att mäta så bra i vätska... Sen mäter de gluten och inte veteprotein som är en helt annan sak...
Vete tål mm ibland inte glukossirap, druvsocker osv och det finns i allt nästan... Kolla sallys allergivlogg tex. Eller utan-alltbloggen.
4. Vi använder kokosmjölk som ersättning för grädde. Både i mat och vispad.
Hör jag varm choklad blandar jag 2/3 risdryck, 1/3 kokosmjölk.