För oss som bakar
smultronmaränger och päronmaränger. Minivarianter, som små godisbitar.
smultronmaränger och päronmaränger. Minivarianter, som små godisbitar.
nu har jag gjort turkisk pepparmaränger också.
Sonen fyllde sex år idag. Kom hem från semestern sent igår kväll, men lyckades få ihop denna tårta ändå.
Fyra lager varvat med färska mosade hallon och dumlefluff. Chokladfingrar runt om och chokladlinser på toppen.
Till kalaset vet jag inte vad det blir för tårta ännu..
Idag gjorde jag Ultimate chocolate chip cookies och en stor sats vaniljbullar (alltså, vetedeg med krossad kardemumma i och fyllning med smör, socker och vaniljsocker, istället för kanel/smör/socker)
Bakar kokosmums. Nu ska de bara stelna i två timmar, sedan skäras upp och så ska sidorna doppas i strösslet. Topp och botten är redan fyllda av strösslet. Mums
(skumrutor som doppas i en strösselblandning av kakao och kokos. Smakar som kokostoppar, fast utan kexet i botten.)
Gjorde italiensk maräng smaksatt med tuttifrutti-polkagris. Istället för att bara bränna av, ställde jag in dem och tillagade ungefär som vanliga maränger... (det har jag hittat flera recept på att man kan). Men konstigt nog flöt de ut lite, blev gummiaktiga ocfh skitfula. Har jag aldrig varit med om någonsin...
Någon annan som har det?
Ikväll blir det till att montera tårta. Den är i fem våningar och ska fyllas med rårörda hallon och hallonmousse och täckas med vit chokladganache. Dekoreras med geléhallon och jellybeans enligt sonens önskemål.
Ska även fixa frosting till citronmuffinsen. Det blir en vit choklad/cream cheesefrosting med smultronsmak. Dessutom grädda lite chocolate chip cookies. Imorgon blir det fem sorters bullar/kakor till, men de är redan bakade och ligger i frysen
Håller på att baka Chocolate chip walnut brownie med fudge glaze. Men några 15-25 minuter i ugnen tar det knappast. Har varit inne i 20 nu och är helt lös fortfarande.. Jaja. Någon gång blir den väl klar.
Kladdkaka med jordnötsbotten. Har först krossat salta jordnötter och blandat med råsocker, lite smör och lite mjöl. Sedan tryckt ut i en form och gräddat fem minuter. Sedan har jag toppat detta med kladdkakesmet och in i ugnen igen. Ska ätas med lite vispad grädde.