För oss som bakar
Cakeballs på mjuk pepparkaka, cream cheese och täckt med mörk apelsinchoklad från Lindt.
Receptet har jag hittat på en blogg, tillhörandes nån här i tråden. Minns bara inte vilken nu
Cakeballs på mjuk pepparkaka, cream cheese och täckt med mörk apelsinchoklad från Lindt.
Receptet har jag hittat på en blogg, tillhörandes nån här i tråden. Minns bara inte vilken nu
angelica79 var det ja! Jättegoda
Glace au four
Sonen är en liten vetgirig kille och då vi någon gång nämnt att man faktiskt kan ha glass i en varm ugn utan att den smälter, ville han till slut ha bevis.
Saffrans"bollar" doppade i strösocker samt apelsin/citronsmörkola
Apropå saffransbröd. Jag gör inte med kesella utan ett recept med ägg i. Har dessutom i extra smör och saffran. Blir saftigt och gott.
Detta, fast med 300 gram smör och 3 kuvert saffran istället. Rullar till bollar, penslar och gräddar i ca 7 minuter. Penslar vid servering med smält smör och doppar i strösocker. Mums
http://www.recept.nu/1.129199/anna_och_fanny_bergenstrom/kakor_tartor/mjol/det_fina_saffransbrodet
Har gjort lingonkola också!
Recept här: http://www.alltommat.se/recept/lingonkola-8111
Stefanie: Säkert.. Går att göra hallon också.
jag experimenterar och gör massa kolasorter nu. Idag gjorde jag en kombinerad hallon/chokladkola.
Ett lager hallonkola. Lät det svalna och hällde sedan på ett lager med Leilas chokladsmörkola. Mums!! Blir fint med de två lagrena när man skär upp också.
http://www.recept.nu//1.126548/leila_lindholm/efterratter_godis/varldens_godaste_smorkola
Jag har gjort chokladkolan som är här (som jag hade ihop med hallonkolan)
Jag har även gjort pepparkakskolan (men den är godare med hälften så mycket pepparkakskryddor som i receptet) samt apelsin/citronkolan.
Hallonkolan var från senaste numret av Allt Om Mat (gjorde dock inte med den kola som var till, för jag gillar inte smaken av honung i kola)