Bye baby Bunting skrev 2011-04-20 22:41:51 följande:
Undrar om ni med er samlade erfarenhet och kunskap kunde bistå en mindre erfaren inom området. Jag vill baka en god men enkel påsktårta, gärna med ett recept för lättutvecklingsstörda. Förstår aldrig recept med instruktioner som "en nypa salt" eller "en kopp ditten eller datten". Snöar alltid in i tankegångar som "vems nypa är referens?" Kaffekopp... är det vad man på 40-talet kallade för kaffekopp eller räcker det med en espressokopp?"
mao ett recept med klara instruktioner, som garanterat ger ett imponerande resultat.
pekar uppåt på citroncheesecake med ett lager apelsingelé. Kolla länken och bilden
Fördelen är ju att du kan göra allt utom geletäcket dagen innan (eller tidigare).
Mitt tips: Om cheesecaken stått i frysen länge; sätt inte in den i kylskåpet med en gång när du hällt på gelén. Då kristalliserar den sig. Låt den stå ute några minuter först.