• Nathalie Flisbäck

    För oss som bakar

    Vad ska du baka idag/ har bakat idag??

    Här samlas vi som bakar, lämnar recept om man vill ha det & visar upp sina bakverk. Hit är alla kakmonster välkomna.


  • Svar på tråden För oss som bakar
  • MBert
    Emmyjane skrev 2010-04-19 11:24:30 följande:
    Någon som har gjort och använder sur deg?Jag fick några tips av en surdegsbagare david när jag tittade på Leila på tv 4+ nånn som sett det programet? Han sa att man skulle ha socker för att starta, äpple, honung och rivet äpple. Tror ni man kan ha rivet mnorot i stället?
    Man behöver inte ha något sött för att starta en surdeg, även om det kanske underlättar. Det funkar med enbart vatten och mjöl. Mjölet ska helst vara ekologiskt (råg)mjöl eftersom de jästbakterier man vill åt finns i skaldelarna som är extra känsliga för bekämpningsmedel.
    Men prova att tillsätta lite riven morot vetja.
  • sevgilim
    Foodlover skrev 2010-04-24 18:03:46 följande:
    Idag blev det goda nougatrutor. Mums!
    Nougatrutor! Har du recept?
  • Sweet N Cute

    Jag har jordgubbar över, så jag ska baka muffins me jordgubbar i.


    ★ Efter regn kommer sol ★
  • annsing82

    Hittade den här tråden idag, håller mig inomhus pga av pollen säsong, brukar bli en del internet och bakning då på helgerna.

    I eftermiddag bakar jag rågsikts hålkakor (utan hål :) ). 

    Just nu äter jag på en päronpaj med vaniljsås som jag gjorde först.

    Funderar på att baka lite vetebrödskransar nån dag nu, bra att ha i frysen till lite fika utomhus när jag kan vara ute sen.

Svar på tråden För oss som bakar