För oss som bakar
Vad ska du baka idag/ har bakat idag??
Här samlas vi som bakar, lämnar recept om man vill ha det & visar upp sina bakverk. Hit är alla kakmonster välkomna.
Vad ska du baka idag/ har bakat idag??
Här samlas vi som bakar, lämnar recept om man vill ha det & visar upp sina bakverk. Hit är alla kakmonster välkomna.
Mamma fyllde år i helgen så jag har bakat, havre/cocoflarn med mörkchoklad, citroncupcakes med smarties och vitchoklad frosting, chokladtårta med glasscreme/hallon och chocolate fudge frosting.
Idag blev det hallongrottor
http://louisespis.blogspot.com/2010/05/hallongrottor.html
idag har jag bakat bullar med mandelmassa i =) jätte goda blev dom =)
Kan tänka mig att baka både sirapskakor och chokladkolakakor ikväll = kalas på fredag
Jag bakade syltkakor med drottningssylt :)
Men jag har en liten fråga till er, mitt smör hade jag haft stående i kylen, dumt nog utan att ha plastat in det. Själva ytan hade gulnat lite i färgen, det skar jag bort och resten såg hur fint ut som helst och BFD hade inte gått ut. Men smöret luktade lite småsyrligt, men smakade felfritt. Så jag bakade med det och kakorna smakar bra. Men jag är ändå lite nervös.. Haha. Vad tror ni?
Mium:
Smaska på!
Nån som bakat tårta eller annat gott som fotograferat? Kul o få se era konstverk
nån som har recept på GOD chocolate-frosting till cupcakes?
Den här tycker jag är god Chocolate fudge frosting 120 g mörk choklad (70 % kakaohalt) 150 g mjukt osaltat smör 160 g florsocker 1,5 tsk vaniljarom/vaniljsocker Smält chokladen. Vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsockret lite i taget under omvispning, tillsätt också vaniljaromen. Vispa blandningen ljust och fluffig. Tillsätt den smälta avsvalnade chokladen under omvispning, vispa frostingen slät