• Kvinnan97

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Då håller vi tummarna att this is it för er!! Det är dags för lite positiva besked nu!!!! 

    ett aktivt sexliv är ju as najs! Inte bara för att underlätta barnverkstaden, men det är ju så mycket annat också! kör bara kör!! Man är ju så van vid att höra att det är knepigt att få till det under småbarnsåren, jag håller inte alls med! Man får bara vara lite mer öppen för möjligheter. Och sånt kan ju vara rätt kul, även om det blir snabbisar 


    haha jag önskar jag var mer som du, lite mer pragmatisk. Men tyvärr inte, här ska allt kännas. och det känns åt alla håll haha! Men det hjälper att sonen inte har samma tutt entusiasm nu. Så jag får put on my big girl pants och inse att det är dags att gå vidare, har tagit ett och annat fint foto vid amning som jag Får nöja mig med. Här är nätterna också över förväntan verkligen!!! Trodde det inte Var möjligt. 


    ja vilken målbild, att sitta här om x-antal månader med våra färska nya små bebisar!! 


    jag började med äl test igår, men långt från positivt än. Kan ta upp mot 10dar Innan det är dags för det. Spännande! 

  • Kvinnan97

    Är på CD13 idag, än inget som tyder på att äl är på g. Men testar med äl test 2ggr/dag nu för att ha koll. vore så skönt om hela cykeln redan rättade till sig. 


    vi har fått ligga! wohoo! Vi såg till att natta sonen lite tidigare igår för att få lite extra tid på kvällen tillsammans. nu ska dagarna inte vara lika hektiska framöver så förhoppningsvis återgår vi till det normala igen. 


    hur blev det igår?? Reminder: behövs bara en ynka bra spermie till ägget. så blev det inget ligg igår så har ni ju ändå goda chanser eftersom ni fick till det innan äl! 


    jag upplever att vår relation blev ännu bättre med barn, men jag kan också fatta att det är svårt att veta innan, hur det blir när man får barn. i vår bekantskap är det 3-4 par nu som ska separera där alla har barn. Kan inte va lätta beslut! Förhoppningsvis får dom samma vinst av det som du i slutändan, en ny bra partner och en bra relation! man måste ju lita på att allt sker av en anledning

    Hur har sömnen varit? Det kan va tufft med tänder. Vår son fick 8tänder i samma veva och sen dess har det inte kommit nya förrän nu, men han verkar än obrydd om dom. Tack och lov 

    nu kommer nästa förhoppningsvis snabba väntan inför din testdag! Heja!!

  • Kvinnan97

    Alltså jag sover väl bättre, somnar ju osv iallafall haha! men dessa hysteriska drömmar fortsätter som på löpande band. Inte en natt utan massa drömmar på kanske en månad nu? men det kan jag leva med. 


    jaaa haha när man väl vet när äl är så vill man ju såååklart ligga i. Man hade nog ångrat sig annars, speciellt om det inte tar sig. Va skönt att ni hittar tid för varandra, jag tror också på att det är ett vinnande koncept. Man får ju inte glömma att man är ju i grunden ett par, inte bara föräldrar till barnen. Samma grej med att man behöver ju även egentid. Det har jag blivit bättre på nu sista tiden. Sååå skönt. man kommer hem med så mycket mer energi! 


    Nu håller vi tummarna att det är en liten där inne som snart kommer bygga sitt bo i din mage <3

  • Kvinnan97

    Ja nästa vecka kommer bli intressant! Men det vore så najs om din lutealfas blivit längre! Bara det är ju något att fira haha! men Äl på barnfri vecka låter ju inte heller  helt fel om det skulle bli så nästa gång! 


    Det låter verkligen som du är på en riktigt bra plats i livet!!!! Fantastiskt! Coolt med mc kort dessutom! Grym du är! 


    Är på CD17 idag och äl testen visar inget positivt än. Inte heller haft några känningar att den skulle vara på ingång. Hade lite ökade flytningar igår men det avtog lika snabbt. Men har har faktiskt bokat en gyn tid i veckan bara för att kolla att allt ser bra ut, och bolla lite tankar och idéer kring min korta lutealfas Så det ska bli intressant och se vad dom säger. Hoppas även dom går all in med ultraljud och kollar äggstockarna. Återstår att se! 


    ja nu är våren här, bara tanken på det gör mig gråtfärdig. Äntligen! Ogillar mörkret. även om hösten är mysig så är vinterhalvåret dränerande med all mörker. 

  • Kvinnan97

    Insåg idag att jag kommer vara på CD20 när jag ska till gyn. Vore kul om hon eller han kan se om det finns några mogna äggblåsor redo att släppa då. Fick dock ganska mycket flytningar typ nyss? Inte helt hundra procentiga äl flytningar. Men kanske på ingång nu kanske. Om inte annat kanske dom kan se om det skett en ägglossning? Är inte så insatt i just gyn och vad dom kan och inte. Blir otroligt lärorikt. Ja det hade varit intressant att se hur alla hormoner står sig just nu. är Taggad Oavsett. Få lite feedback. Inte ofta man visar på sig på det där viset Haha. Går nog därifrån lite klokare om inte annat! 


    ja det kanske man får räkna med. Att det iallafall kanske krävs en cykel för att kroppen ska komma ifatt. Häftigt ändå hur våra kroppar är så invecklade med så mycket hormoner. helt Otroligt. ingen aning om hur lång tid det tar innan kroppen slutar producera mjölk. Men ja man kan ju amma fast att man inte ammar varje dag, så klart det tar sin tid Det med. snart Är det dags att dra ner på mer amning för vår del. Låter ändå som det funkat bra för er? Känner ändå att jag fått en härlig sista tid med amningen nu. inte många dagar kvar till 1års dagen, så kanske har det som mål för amningstop. 


    vi håller faktiskt på att kika på lite solsemester nu under våren. Det hade varit sååååå skönt. Hoppas hoppas vi kommer iväg! 

  • Kvinnan97

    Hmm är tillbaka från gyn precis! Besöket va inte vad jag hade hoppats på haha! Jag hade hoppats på att få prata och diskutera. En snabb undersökning blev det. Va inte ens inne i rummet mer än 6minuter!!!! Sjukt. 


    han sa bara att jag är ?super fertil? och tyckte att allt såg normalt ut. och att jag har mogna ägg. han tyckte inte ens att lutealfas på 7dagar va ett hinder? han har bra timpenning den där killen haha. Aja känner mig inte smartare alls efter detta besök. Ägg fanns det iallafall. Men det betyder ju egentligen inte mer än just det.

    men nu vill jag veta, du är ju på äl +8 idag, ingen mens? varje dag du inte har mens är ju en vinst nu! 


    vi har ju sex liksom men kanske inte detta planerande och äl tajmande sexet, utan det sex vi normalt har haha! Om man kan svara så? vi är inte avhållsamma. Vi har sagt att det blir vad det blir. Men att vi undviker det mest fertila dagarna. Jag har än inget stegrande på mina äl test. 


    åh va härligt med lite egentid med 5åringen! najs att kunna dra själva på tumanhand! lyx! 

  • Kvinnan97

    Ja hela besöket kändes bara absurt. Har inga problem med en manlig gyn vid vanliga kontroller. Men nu var det nästan nonchalant, han mötte inte alls mina tankar eller frågor. Ja man är ju ung och ska väl va i sina bästa dagar?. Han frågade inte ens om jag fortfarande ammade? kändes nästan värdelöst att gå dit. Men han gav mig en påminnelse om att göra cellprov, så får göra det hos min BM och kanske prata med henne istället.. 

    wohoooo fantastiskt att det verkar gå framåt för din del!!! Äntligen! Hur känns det? 


    fixk liten stegring på äl test imorse. varit iväg nu hela dagen, ska testa när jag kommer hem igen. Men är på CD22 idag. Så möjligtvis har inget än förändrats denna cykel. Just nu ammar vi 2-3ggr dag. Kl 06. 13 och 18. Men det känns som att de två senare kan jag nog ta bort utan större problem. Men vid 06 är det en kamp att hålla undan tuttarna. Men det är väl bara ta tjuren vid hornen några mornar och sen borde det va över.

  • Kvinnan97

    Positivt äl test nu på morgonen! Är på cd 23. mensen lär väl komma inom en vecka från imorgon 

  • Kvinnan97

    Wow! Många många grattis! Gud va roligt med framgångar!!! du kommer ju greja uppkörningen galant!  


    hmm jag Hade nog ändå väntat in Bim innan jag ger upp för denna gång om jag var du! ifall själva befruktningen har dröjt någon dag så kan det absolut va att det är för tidigt att testa än! har du några känningar? Magkänsla? 

    alltså vi låg här om kvällen, i förbigår kanske? men nu håller vi händerna borta. Men tror ändå inte att min cykel kommer vara optimal för en graviditet än. man önskar ju att man kunde trolla! Men nu är våren här! sonen fyller snart 1 & Solsemester är bokad i april! Så det känns ändå okej att vänta lite!  

  • Kvinnan97

    Men åååhhhh!! VA SPÄNNANDE!!!!!! can?t wait! Oavsett så har ju lutealfasen blivit längre! Det är ju bra, så det va nog amningen som störde!! hoppas det går lika smidigt och snabbt för mig med!!

    inte känt av äl mer än att det blev solklart positivt igår! nu är testet Svagare igen. inte känt av något speciellt dessa dagar. Lite mer flytningar liksom. Tycker inte jag haft något molande eller annat. Förstoppning verkar vara något som kommer tillsammans med äl dock. Yey 

    har idag dock endast ammat vid 06. sonen är dock lite extra ledsen dessa senaste dagarna. Nya tänder på g. Men men, kommer alltid hitta nya anledningar till att fortsätta amma om jag inte bara bestämmer mig. Trösta kan jag göra på andra sett! Han har somnat utan problem nu i sängen. Det känns så bra! Helt rätt beslut!

    Hmm ja tänk om jag skulle bli gravid nu, chansen är ju dock ganska liten då det va några dagar sen vi låg, och tekniskt sett så borde ägglossningen varit idag eller imrogon. Men sambon kanske har super sperma! Hehehhe bebis är välkommen oavsett!! Såklart!!! 

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning